Onko raskaustesti pettymys kerta kerran jälkeen? Syyt hedelmättömyyteen voivat yllättää. Näin niistä selviydyt.

Tunnetko jo nämä Todaysparent.com:in listaamat, hedelmällisyyttä haittaavat tekijät?

1. Jösses kun stressaa!

Työt ruuhkautuvat, kalenterikutsuja satelee, salillekin pitäisi ehtiä? Stressin kuormittamassa kehossa jyllää adrenaliini. Olosuhteet hedelmöittymiselle eivät välttämättä ole otolliset.

Opettele sanomaan ei turhalle kuormitukselle. Rentoudu, anna itsellesi aikaa. Liiku ilman suorituspaineita, lue hyvää kirjaa, tee käsitöitä, kokeile meditaatiota tai vaikka akvarellimaalausta. Mitä vain, mikä vie ajatuksesi hetkeksi pois raskauden yrittämisen paineesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yritä olla kärsivällinen ja suhtautua asioihin myönteisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Voi kun väsyttää

Jatkuva unenpuute rasittaa koko kehoa. Väsyneenä käyt puoliteholla, immuunijärjestelmäsi saattaa olla alamaissa. Flunssat ja muut pöpöt voivat iskeä tavallista herkemmin.

Unohda siis tästedes turhat yökukkumiset. Pistä lemppariohjelmat boksille, unohda pädin räplääminen sängyssä iltaisin. Jos tie höyhensaarille tuntuu kovin kuoppaiselta, kokeile vaihteeksi unimaskia ja korvatulppia.

Tulokset saattavat yllättää iloisesti.

3. Iiks, viekää pois se vaaka

Yli- tai alipaino saattaa mutkistaa tietä äidiksi. Alipainoisella ovulaatio saattaa vaikeutua, myös liikakiloista voi olla harmia. Pistä ruokavaliosi kuntoon ja liiku säännöllisesti. Huomaat muutokset jaksamisessa ja kehossasi jo piankin.

4. Jaa mikä ovulaatio?

Oman kierron ymmärtäminen ei aina ole mutkaton juttu. Yleensä oletetaan, että nainen ovuloi kaksi viikkoa ennen kuukautisiaan. Näin ei kuitenkaan aina ole – jokainen meistä on yksilö.

Perehdy tarkemmin omaan kiertoosi esimerkiksi apteekista saatavien ovulaatiotikkujen avulla. Seksin onnistunut ajoitus lisää hedelmöitymisen todennäköisyyttä.

Muista myös, että siittiöt voivat elää kohdunkaulassa pari kolme päivää. Lakanoihin ei siis tarvitse välttämättä hypätä juuri h-hetkenä – päivä ennen ovulaatiota voi hyvinkin riittää.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla