Kannattaako vauva vakuuttaa vai ei?

Sairauskuluvakuutukset korvaavat sairaudesta tai tapaturmasta aiheutuneita lääkärin määräämiä ja välttämättömiä hoito, tutkimus- ja lääkekuluja. Korvattavista kuluista vähennetään omavastuu. Lapselle voi ottaa sairauskuluvakuutuksen joko ennen syntymää tai syntymän jälkeen.

Vakuutuksenottajan muistilista:

Ole ajoissa. Jos haluat vakuutuksen tulevan voimaan lapsen syntymästä, se on varattava yleensä viimeistään kolme kuukautta ennen laskettua aikaa.

Vertaile vakuutuksia. Moni yhtiö tosin myöntää vauvavakuutuksen vain, jos perhe keskittää kaikki vakuutukset samaan yhtiöön.

Pohdi, mitä haluat korvattavan. Lue vakuutusehdoista, mitä korvataan ja mitä ei. Mieti vakuutuksen ottamista myös siltä kannalta, onko perheessäsi paljon perinnöllisiä sairauksia.

Ota selvää korvauskäytännöistä. Korvaako vakuutus jonkin tietyn summan yhtä sairautta kohden vai koko vakuutuskauden aikana? Entä haluatko korvaussumman tilillesi heti vai onko sinulla varaa odottaa könttäsummana maksettavaa isompaa korvausta pidempään?

Selvitä omavastuu. Osa vakuutusyhtiöistä perii omavastuun kerran vakuutuskaudessa, osa sairauskohtaisesti, osa aina, kun korvausta haetaan.

Mieti omaa tilannettasi. Sairauskuluvakuutus mahdollistaa sen, että lääkärikäyntejä voi ajoittaa joustavasti ja myös iltoihin ja viikonloppuihin. Yksityisellä puolella myös jonot erikoissairaanhoitoon ovat lyhyet. Lapset­ pääsevät lääkärille terveyskeskuksessakin tavallisesti nopeasti,­ mutta jonot erikoissairaanhoitoon voivat olla pitkät. Jos lapsi sairastaa paljon, vakuutus voi helpottaa arkea. Huomioi myös lähimmän terveysaseman tai yksityisen lääkäriaseman sijainti: kumpaan on helpompi matka?

Vauva 3/2012

Lisätietoa: Vakuutus- ja rahoitusneuvonta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla