VTT:n suunnitelmien mukaan älylaitteet otetaan avuksi vauvanhoitoon jo lähivuosina.

Jos odotat tai hoidat vauvaa ja olet kiinnostunut uusista digitaalisista sovelluksista, saatat innostua myös tästä: kullanmurut nukkuvat tulevaisuudessa älytutti suussaan petianturin päällä.

Teknologian tutkimuskeskuksen VTT:n suunnitelmien mukaan älylaitteet otetaan avuksi vauvanhoitoon jo lähivuosina. Idea niin sanotusta digitaalisesta äitiyspakkauskonseptista selkenee VTT:n uudella videolla.

Kelan äitiyspakkaus pahvilaatikoineen on maailmalla jo hyvin tunnettu. Kehitteillä oleva digitaalinen äitiyspakkaus on niinikään tiettävästi kansainvälisesti ainutlaatuinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teknologia helpottaa arkea

Digitaalisen äitiyspakkauskonseptin ajatuksena on kerätä erilaisten älykkäiden laitteiden, sähköisten palvelujen ja oppaiden tarjoamat terveystiedot yhteen käyttöliittymään. Vanhemmat voivat seurata omaa ja lastensa terveyttä näin entistä helpommin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Esimerkiksi älytutin ja petianturin avulla voi saada tietoa muun muassa lapsen unirytmistä ja ympäristön lämpötilasta.

Älytuttiin voidaan integroida myös antureita, jotka antavat tietoa vauvan liikkumisesta tai imutehosta. Tiedot siirtyvät tutista ja petianturista bluetooth-tekniikalla tabletin, puhelimen tai tietokoneen näkymään.

Siihen voi olla koottuna tietoa myös äidin ruokavaliosta ja raskauden etenemisestä, lapsen kasvusta ja kehityksestä tai vaikka terveydenhoitajan chat-palvelu.

Raskauteen tai vauvan kehitykseen liittyviä vaiheita voi seurata kotona ja parantaa siten terveydenhuollon toimivuutta.

Osa ratkaisuista toimii jo

Osa VTT:n videolla esitetyistä ratkaisuista on jo toteutettu, osa on vielä kehitysvaiheessa.

Digitaalisen äitiyspakkauksen avulla voidaan myös olemassa olevat digitaaliset sovellukset saada paremmin perheiden tietoisuuteen ja käyttöön.

Esimerkiksi Kasvuseula.fi-palvelusta saadaan tietoa lapsen kasvusta ja sen mahdollisista poikkeamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla