Katso viisi vinkkiä talvivauvan ihonhoitoon.

  1. Voitele huoneilman kuivattamaa ihoa kosteuttavalla perusvoiteella tarpeen mukaan. Käytä hajustamattomia ja väriaineettomia voiteita, jotka eivät ärsytä vauvan herkkää hipiää.

  2. Peppu paljaaksi. Ilmakylvyt vilvoittavat vaipoissa hautunutta ihoa talvellakin. Tarkista, että huoneessa on tarpeeksi lämmin, vauvalle tulee herkästi vilu.

  3. Vauvan kylvetykseen ei tarvita pesuaineita, mutta kuivaihoisen vauvan kylpyveteen voi lisätä kylpyöljyä. Öljykylvyn jälkeen ei tarvita enää ihon rasvausta. Kuivaa ihoa voi helliä myös voidekylvyllä: purista kylpyveteen 5–10 senttiä perusvoidetta. Myös ärtyneen pepun voi välillä pestä pelkällä perusvoiteella.

  4. Älä rasvaa vauvan poskia pakkaseen. Käytä voidetta vasta ulkoilun jälkeen. Ahavoituneet posket pehmenevät yön aikana, kun levität niille paksun kerroksen perusvoidetta.

  5. Pue vauva sopivasti ulkoillessa, niin ettei pikkuiselle tule hiki. Hikinen iho tuntuu ikävältä ja siihen tulee helposti näppyjä. Tarkista niskasta, onko vauvalla sopiva lämpötila ja riisu tamineita tarpeen mukaan sisätiloissa, kuten kaupassa ja autossa. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla