Vauvan on saatava olla iho vasten ihoa.

Ihokontakti on vastasyntyneelle vauvalle tärkeää. Niin tärkeää, että amerikkalaisissa sairaaloissa on alettu rekrytoida vapaaehtoisia sylittelemään ennenaikaisina syntyneitä tai muuten heiveröisiä vauvoja, jos heidän vanhemmillaan ei ole siihen mahdollisuutta.

Miten ihana vapaaehtoistyö: pitää paidan alla pieniä vastasyntyneitä!

Syntymän jälkeinen ihokontakti hyödyttää vauvaa monin tavoin. Kun vauva saa olla iho vasten toisen ihoa, hän rauhoittuu, sydämen syke tasaantuu, veren sokeritasapaino on vakaampi ja vauva oppii todennäköisemmin imemään rintaa.

Myöhemminkin ihokontaktilla ja kosketuksella on vauvalle suuri merkitys. Kosketus vapauttaa elimistöön mielihyvähormonia, oksitosiinia. Sillä on stressiä lievittävä ja rauhoittava vaikutus niin vauvaan kuin vanhempaankin.

Eläinkokeissa puolestaan on todettu, että paljon hellyyttä ja kosketusta saaneista eläinpienokaisista tuli vartuttuaan keskimääräistä älykkäämpiä ja sosiaalisempia aikuisia.

Kantoliina tai rintareppu on kätevä väline, jos haluat pitää vauvaa lähelläsi mutta vapauttaa kätesi muihin töihin.

Vauva 9/2014

Vierailija

Syli rauhoittaa ja kehittää vauvan älyä

Meidän vauvalla sama, ei viihdy iholla ollenkaan niin hyvin kuin kaikki vauvanhoitokirjoitukset antaa ymmärtää. On sen oloinen että nyt on epämukavaa eikä rauhoitu vaan mönkii kauheasti ikään kuin hermoilisi siitä kun iho vasten ihoa tulee niin nihkeäksi eikä pääse vapaasti liikkumaan. Vaate välissä niin jo on rauhallisempi. En sitten niin usein ole pitänyt iholla mutta sylissä kyllä ja silittelen ja koskettelen paljon. Imetyskin on sujunut hyvin.
Lue kommentti

Hyvä haalari pitää lämpimänä, ja sen sisällä pysyy kuivana niin lumi- kuin loskaleikeissä. 

Tulevan talven suosikkihaalareista löytyy värejä ja veikeitä eläimiä. 

Valitsimme 12 laadukasta ja tyylikästä haalaria. Ne eivät ole paremmuusjärjestyksessä.

Valitse kuva alta, niin pääset selaamaan lisätietoja. Voit myös kommentoida haalareita tai antaa niille tähtiä yhdestä viiteen. Mikä on sinusta kivoin haalari?

Saiko vauvasi tai taaperosi aikaan sievoisen sotkun tai kaamean kaaoksen? Lähetä kuva meille ja osallistu arvontaan!

Osa kuvista julkaistaan myös Vauva-lehden palstalla. Lähetä kuva mahdollisimman isona tiedostona, emme voi julkaista matalaresoluutioisia kuvia.

Kun lähetät kuvan viimeistään 10.11.2017, olet mukana arvonnassa, jossa voi voittaa Ainu Nokkamukin, BabyBjörn Soft Bib -ruokalapun ja Jordan-hammasharjan vauvoille. Arvomme kaksi settiä, ja yhden palkinnon arvo on noin 21 euroa.

Voittajiin otetaan yhteyttä sähköpostitse: tarkista, että käyttäjätiedoissasi on voimassa oleva sähköpostiosoite!

Lähettämällä kuvan annat luvan käyttää sitä Vauva-lehden aineistoissa. Lataa vain itse kuvaamiasi kuvia tai kuvia, joiden lataamiseen sinulla on kuvaajan lupa. Katso kuvahaasteiden tarkemmat ohjeet

Jos haluat kuvan mukaan lehden palstalle, kerro sisältö-kohdassa vauvan nimi ja ikä kuvaushetkellä.

Osallistuminen vaatii kirjautumisen.

Lukijasisällöt