Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>
Kuva: Shutterstock

Onko lapsesi aika siirtyä pinnasängystä isojen lasten sänkyyn? Näin helpotat siirtymää.

Onko taaperosi tullut aika siirtyä pinnasängystä lastensänkyyn? Britannian suosituin perhelehti Mother & Baby ohjeistaa, miten siirtymää voi helpottaa.

1. Juhlista isojen lasten sänkyyn siirtymistä. Ota taapero mukaan sänkykaupoille ja anna hänen osallistua sängyn valintaan, jotta hän kokee itsensä isoksi ja tuntee olevansa täysillä mukana uuteen vaiheeseen siirtymisessä. Pienet sänkyjuhlatkin voit halutessasi järjestää.

2. Osta lapsiystävällinen sänky, joka on matala eikä kovin iso. Suuri sänky voi tuntua lapsesta pelottavalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Ennen kuin panet lapsen nukkumaan uudessa sängyssä öitä, harjoittele siirtymää päiväunilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Jos teille on tulossa vauva, jolle pinnasänky periytyy, älä ajoita sängynvaihtoa vauvan syntymään. Hanki uusi sänky jo hyvissä ajoin ennen pikkusisaruksen tuloa, jotta esikoisella ei ole omaksuttavanaan liian monta uutta asiaa kerralla.

5. Helpottaaksesi siirtymää aseta sänky pinnasängyn entiselle paikalle, siirrä uuteen vuoteeseen vanha patja ja entiset vuodevaatteet. Tutut jutut takaavat sen, että muutos ei ole kerralla liian iso.

6. Jos uudessa sängyssä ei ole laitoja, hanki siihen irtolaita, jotta pieni ei unissaan tipahda sängystä.

7. Pidä vanhat tutut iltarutiinit, ne helpottavat rauhoittumista. Jos olet esimerkiksi lukenut iltasadun pinnasängyn vieressä, jatka samaan malliin.

8. Kaikesta huolimatta uuteen sänkyyn nukahtaminen voi tuottaa taaperolla aluksi vaikeuksia. Varaudu siis muutamaan unettomaan yöhön. Rauhoita illat tavallistakin tarkemmin, ja pysy rauhallisena, vaikka taapero ei tuntuisi asettuvan. Kehu lasta, jos uuteen sänkyyn asettuminen onnistuu.

9. Nyt kun taapero pääsee sängystään pois omin avuin, hän saattaa ilmestyä keskellä yötä makuuhuoneenne ovelle. Vie hänet siinä tapauksessa rauhallisesti takaisin ja peittele hellästi omaan sänkyynsä. Lasta on vaikea opettaa nukkumaan omassa sängyssään läpi yön, jos hän tottuu siihen, että kömpii öisin aikuisten vuoteeseen.

Lue lisää:

Miksi lapsi vaatii palvelua yöllä?

Näin saat lapsen nukkumaan paremmin

Miksi lapsi ei pysy sängyssään?

Vierailija

Ei ole ollut mitään ongelmia kun ei ole tehty siitä tuollaista teatteria. Kun vauva on alkanut tulla itse pois pinnasänygstä on pinnasängyn laita laskettu puoliväliin ja opettu vauva kulkemaan siitä itse. Tämä on tapahtunut yleensä siinä noin 7-8 kk:n iässä kun vauva on alkanut seisomaan. Kun on ollut aika siirtyä uuteen sänkyyn on sänky koottu ja laittettu samaan paikaan sekä pinnasänky purettu pois. Uudet lakanat patjan yms. ja sinne on lapsi innolla mennyt heti ensimmäisenä yönä nukkumaan ja hyvin nukkunut. Ei ole ollut ongelmaa että olisi pois tullut kuin ei pinnasänkykään vankila ollut!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla