Raitis ilma nukuttaa ihanasti. Lue vinkit hyviin päiväuniin ulkona.

Varjossa paras

Vaikka lämpömittari ulkona ei nousisikaan hellelukemiin, auringossa kuomun suojassa vaunujen sisälämpötila nousee ympäristöä kuumemmaksi. Laita lämpimällä säällä vaunut aina varjoon ja muista seurata varjon siirtymistä, jos vauvasi nukkuu pitkään. Auringon lisäksi pidä silmällä myös sadetta ja tuulta. Vaunujen jalkajarru on hyvä lukita, sillä puuskainen tuuli voi liikuttaa myös vaunuja.

Turhat peitteet pois

Edes pientä vauvaa ei tarvitse hauduttaa lämpimillä keleillä peitteiden alla. Kuomu estää myös tuulenvireet, joten varjossakin voi riittää vaatteiksi body ja vaippa, peitoksi voi laittaa vaikka harson. Yhdistelmävaunuissa pelkkä ratasosa on helteellä viileämpi kuin koppa tai kantokassi.

Turvaa pikkuötököiltä

Vaunujen yli viritetty hyttysverkko suojaa ampiaisilta, hyttysiltä ja muilta hyönteisiltä. Jos säilytät vaunuja parvekkeella, tarkista jo vauvaa unille laittaessasi, ettei kärryissä ole ylimääräisiä vieraita.

Entä oravat ja linnut?

Joillakin alueilla esimerkiksi oravat ja linnut voivat käydä turhan tuttavallisiksi. Myös ulkona liikkuva kissa saattaa kiinnostua vaunuista. Jos vauva nukkuu parvekkeella tai terassilla, jossa tiedetään vierailevan uteliaita eläimiä, pidä vaunuja silmällä. Vaunuihin on saatavilla myös tukevasta verkosta tehtyjä suojia.

Itkuhälytin voi olla tarpeen

Muista kuitenkin, että hälytintä tai muitakaan sähkölaitteita ei saa laittaa suoraan vaunuihin.

Lue lisää

Näin autat lasta nukahtamaan päiväunille

Suojaa vauva auringolta oikein

Hyvä haalari pitää lämpimänä, ja sen sisällä pysyy kuivana niin lumi- kuin loskaleikeissä. 

Tulevan talven suosikkihaalareista löytyy värejä ja veikeitä eläimiä. 

Valitsimme 12 laadukasta ja tyylikästä haalaria. Ne eivät ole paremmuusjärjestyksessä.

Valitse kuva alta, niin pääset selaamaan lisätietoja. Voit myös kommentoida haalareita tai antaa niille tähtiä yhdestä viiteen. Mikä on sinusta kivoin haalari?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Saiko vauvasi tai taaperosi aikaan sievoisen sotkun tai kaamean kaaoksen? Lähetä kuva meille ja osallistu arvontaan!

Osa kuvista julkaistaan myös Vauva-lehden palstalla. Lähetä kuva mahdollisimman isona tiedostona, emme voi julkaista matalaresoluutioisia kuvia.

Kun lähetät kuvan viimeistään 10.11.2017, olet mukana arvonnassa, jossa voi voittaa Ainu Nokkamukin, BabyBjörn Soft Bib -ruokalapun ja Jordan-hammasharjan vauvoille. Arvomme kaksi settiä, ja yhden palkinnon arvo on noin 21 euroa.

Voittajiin otetaan yhteyttä sähköpostitse: tarkista, että käyttäjätiedoissasi on voimassa oleva sähköpostiosoite!

Lähettämällä kuvan annat luvan käyttää sitä Vauva-lehden aineistoissa. Lataa vain itse kuvaamiasi kuvia tai kuvia, joiden lataamiseen sinulla on kuvaajan lupa. Katso kuvahaasteiden tarkemmat ohjeet

Jos haluat kuvan mukaan lehden palstalle, kerro sisältö-kohdassa vauvan nimi ja ikä kuvaushetkellä.

Osallistuminen vaatii kirjautumisen.

Lukijasisällöt