Raitis ilma nukuttaa ihanasti. Lue vinkit hyviin päiväuniin ulkona.

Varjossa paras

Vaikka lämpömittari ulkona ei nousisikaan hellelukemiin, auringossa kuomun suojassa vaunujen sisälämpötila nousee ympäristöä kuumemmaksi. Laita lämpimällä säällä vaunut aina varjoon ja muista seurata varjon siirtymistä, jos vauvasi nukkuu pitkään. Auringon lisäksi pidä silmällä myös sadetta ja tuulta. Vaunujen jalkajarru on hyvä lukita, sillä puuskainen tuuli voi liikuttaa myös vaunuja.

Turhat peitteet pois

Edes pientä vauvaa ei tarvitse hauduttaa lämpimillä keleillä peitteiden alla. Kuomu estää myös tuulenvireet, joten varjossakin voi riittää vaatteiksi body ja vaippa, peitoksi voi laittaa vaikka harson. Yhdistelmävaunuissa pelkkä ratasosa on helteellä viileämpi kuin koppa tai kantokassi.

Turvaa pikkuötököiltä

Vaunujen yli viritetty hyttysverkko suojaa ampiaisilta, hyttysiltä ja muilta hyönteisiltä. Jos säilytät vaunuja parvekkeella, tarkista jo vauvaa unille laittaessasi, ettei kärryissä ole ylimääräisiä vieraita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Entä oravat ja linnut?

Joillakin alueilla esimerkiksi oravat ja linnut voivat käydä turhan tuttavallisiksi. Myös ulkona liikkuva kissa saattaa kiinnostua vaunuista. Jos vauva nukkuu parvekkeella tai terassilla, jossa tiedetään vierailevan uteliaita eläimiä, pidä vaunuja silmällä. Vaunuihin on saatavilla myös tukevasta verkosta tehtyjä suojia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itkuhälytin voi olla tarpeen

Muista kuitenkin, että hälytintä tai muitakaan sähkölaitteita ei saa laittaa suoraan vaunuihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla