Lapset eivät yleensä rakasta hiustenpesua. Näin peset hiukset lempeästi.

Taaperoikäisen hiustenpesu on usein työn ja tuskan takana. Pieni saattaa pelätä vettä ja sitä, että silmiä alkaa kirvellä.

Hoida puuha rennosti ja rauhallisesti. Pakko vain pahentaa tilannetta.

Näin homma hoituu lempeästi:

  • Aloita veteen totutus vähitellen. Pese aluksi pää ja kasvot lämpimässä vedessä kastellulla pyyhkeellä.
  • Pikkuhiljaa voit alkaa kaadella lapsen päähän varovasti vettä mukista. Pidä huoli siitä, että lapsen kasvot ovat kattoa kohti ja silmät kiinni.
  • Siirry varovasti suihkutteluun. Anna lapsen kelliä samalla ammeessa niin, että pää nojaa ammeen reunaan. Suihkuttele hiukset varoen, jotta vettä ei valu silmiin. Jotkut lapset tykkäävät pitää päänpesun ajan uimalaseja.
  • Jos lapsi menee suihkussa paniikkiin, anna aikalisä. Pienen lapsen hiukset eivät tarvitse tiuhaa pesua, kerran viikossa pelkällä vedellä riittää hyvin.
  • Myös ”päänpesulaulua” voi kokeilla. Vauva.fi -palstalta tulee tämä neuvo: Laitoin kattoon muovitähtiä sinitarralla. Istuin suihkujakkaralla ja otin lapsen syliin. Kehotin häntä katsomaan "taivaalle" ja lauloimme Tuiki tuiki tähtösen.

Vauva 7/2014

Hyvä haalari pitää lämpimänä, ja sen sisällä pysyy kuivana niin lumi- kuin loskaleikeissä. 

Tulevan talven suosikkihaalareista löytyy värejä ja veikeitä eläimiä. 

Valitsimme 12 laadukasta ja tyylikästä haalaria. Ne eivät ole paremmuusjärjestyksessä.

Valitse kuva alta, niin pääset selaamaan lisätietoja. Voit myös kommentoida haalareita tai antaa niille tähtiä yhdestä viiteen. Mikä on sinusta kivoin haalari?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Saiko vauvasi tai taaperosi aikaan sievoisen sotkun tai kaamean kaaoksen? Lähetä kuva meille ja osallistu arvontaan!

Osa kuvista julkaistaan myös Vauva-lehden palstalla. Lähetä kuva mahdollisimman isona tiedostona, emme voi julkaista matalaresoluutioisia kuvia.

Kun lähetät kuvan viimeistään 10.11.2017, olet mukana arvonnassa, jossa voi voittaa Ainu Nokkamukin, BabyBjörn Soft Bib -ruokalapun ja Jordan-hammasharjan vauvoille. Arvomme kaksi settiä, ja yhden palkinnon arvo on noin 21 euroa.

Voittajiin otetaan yhteyttä sähköpostitse: tarkista, että käyttäjätiedoissasi on voimassa oleva sähköpostiosoite!

Lähettämällä kuvan annat luvan käyttää sitä Vauva-lehden aineistoissa. Lataa vain itse kuvaamiasi kuvia tai kuvia, joiden lataamiseen sinulla on kuvaajan lupa. Katso kuvahaasteiden tarkemmat ohjeet

Jos haluat kuvan mukaan lehden palstalle, kerro sisältö-kohdassa vauvan nimi ja ikä kuvaushetkellä.

Osallistuminen vaatii kirjautumisen.

Lukijasisällöt