Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Vastasyntyneen kynsiä ei pidä leikata. Jos vauva raapii itseään, vetäise käsiin tumput.

Vastasyntyneen vauvan kynsiä ei kannata leikata tulehdusriskin takia. Jos parin kuukauden ikäisen tai vanhemmat vauvan kynnet kuitenkin ovat pitkät ja terävät, kynsiä on hyvä leikata, koska vauvat huitovat ja raapivat helposti esimerkiksi nukkuessaan.

Sopivat sakset ovat tylppäkärkiset, esimerkiksi äitiyspakkauksen sakset. Jos vauva vastustelee leikkaamista, tavoitteeksi voi ottaa vaikkapa yhden kynnen päivässä. Toisinaan kynsien leikkuu saattaa onnistua paremmin vauvan nukkuessa kuin hereillä ollessa.

Jos vauva raapii kynsillään, hänellä voi käyttää bodya, josta voi taittaa ”tumput” sormien päälle. Apteekista saa myös putkisiteitä, jotka voi taittaa tumpuksi ja kiinnittää hihaan silkkiteipillä.

Asiantuntijana lastentautien erikoislääkäri, lastenallergologi LT Péter Csonka, Suomen Terveystalo.

Hyvä haalari pitää lämpimänä, ja sen sisällä pysyy kuivana niin lumi- kuin loskaleikeissä. 

Tulevan talven suosikkihaalareista löytyy värejä ja veikeitä eläimiä. 

Valitsimme 12 laadukasta ja tyylikästä haalaria. Ne eivät ole paremmuusjärjestyksessä.

Valitse kuva alta, niin pääset selaamaan lisätietoja. Voit myös kommentoida haalareita tai antaa niille tähtiä yhdestä viiteen. Mikä on sinusta kivoin haalari?

Saiko vauvasi tai taaperosi aikaan sievoisen sotkun tai kaamean kaaoksen? Lähetä kuva meille ja osallistu arvontaan!

Osa kuvista julkaistaan myös Vauva-lehden palstalla. Lähetä kuva mahdollisimman isona tiedostona, emme voi julkaista matalaresoluutioisia kuvia.

Kun lähetät kuvan viimeistään 10.11.2017, olet mukana arvonnassa, jossa voi voittaa Ainu Nokkamukin, BabyBjörn Soft Bib -ruokalapun ja Jordan-hammasharjan vauvoille. Arvomme kaksi settiä, ja yhden palkinnon arvo on noin 21 euroa.

Voittajiin otetaan yhteyttä sähköpostitse: tarkista, että käyttäjätiedoissasi on voimassa oleva sähköpostiosoite!

Lähettämällä kuvan annat luvan käyttää sitä Vauva-lehden aineistoissa. Lataa vain itse kuvaamiasi kuvia tai kuvia, joiden lataamiseen sinulla on kuvaajan lupa. Katso kuvahaasteiden tarkemmat ohjeet

Jos haluat kuvan mukaan lehden palstalle, kerro sisältö-kohdassa vauvan nimi ja ikä kuvaushetkellä.

Osallistuminen vaatii kirjautumisen.

Lukijasisällöt