Rauha ja rutiinit vievät vauvan unten maille.

1. Rutiinit

Lapsen on helpompi nukahtaa niin päivä- kuin yöunillekin, kun päivässä on selkeä rytmi ja toistuvat rutiinit. Lapsen aivot tottuvat rauhoittumaan uneen, jos päiväunet ovat aina samaan aikaan.

2. Raitis ilma

Paljon ulkoilmassa liikkuvat lapset nukkuvat yleensä paremmin. Varaa aikaa lasten ulkoiluun. Lapsen pitäisi saada leikkiä ulkona ainakin kaksi tuntia päivässä, mielellään enemmänkin. Myös vauvaikäiset nukahtavat yleensä helpommin ulkoilmassa.

Reipas ulkoilu ja liikunta väsyttävät fyysisesti, mutta rauhoita aika ennen nukkumaan käymistä – harva lapsi pystyy nukahtamaan keskellä päivää, jos hänet laitetaan sänkyyn suoraan vauhdikkaasta ja innostavasta puuhasta. 

3. Turvallinen nukkumapaikka

Tee vuoteesta tai muusta lapsen nukkumispaikasta ihana, puhdas ja turvallinen pesä. Varsinkin pieni vauva tuntee olonsa suojatummaksi pesämäisessä kuin avarassa tilassa.

Varmista, ettei lasta pelota mikään huoneessa. Vielä enemmän kuin mielikuvitusmöröt lasta saattaavat pelottaa vanhempien riidat, joten vältä kinastelua lapsen nukahtamisen aikaan.

4. Rauhallinen ympäristö

Ihmiset ovat vauvasta saakka erilaisia nukahtajia, nukkumistaipumuksetkin riippuvat synnynnäisestä temperamentista. Toisten on helpompi nukahtaa, jos taustalla kuuluu arjen ääniä, toiset taas tarvitsevat enemmän hiljaisuutta.

Lapsesta voi tuntua keljulta yrittää nukahtaa, jos vanhemmat ja isommat sisarukset juttelevat oven toisella puolella tai televisio pauhaa. Useimmat tyyntyvät kuitenkin helpommin esimerkiksi tasaiseen kohinaan, esimerkiksi tiskikoneen ääneen, kuin täyteen hiljaisuuteen – onhan kohdussakin aikamoinen meteli.

5. Satu tai unimusiikki

Päiväunille nukahtamista voivat rauhoittaa satu, rauhallinen musiikki tai satu-cd, jossa puhutaan unettavalla äänellä. Useimpia rauhoittaa parhaiten oman vanhemman rauhallinen ääni.

Vauva 7/2013

Hyvä haalari pitää lämpimänä, ja sen sisällä pysyy kuivana niin lumi- kuin loskaleikeissä. 

Tulevan talven suosikkihaalareista löytyy värejä ja veikeitä eläimiä. 

Valitsimme 12 laadukasta ja tyylikästä haalaria. Ne eivät ole paremmuusjärjestyksessä.

Valitse kuva alta, niin pääset selaamaan lisätietoja. Voit myös kommentoida haalareita tai antaa niille tähtiä yhdestä viiteen. Mikä on sinusta kivoin haalari?

Saiko vauvasi tai taaperosi aikaan sievoisen sotkun tai kaamean kaaoksen? Lähetä kuva meille ja osallistu arvontaan!

Osa kuvista julkaistaan myös Vauva-lehden palstalla. Lähetä kuva mahdollisimman isona tiedostona, emme voi julkaista matalaresoluutioisia kuvia.

Kun lähetät kuvan viimeistään 10.11.2017, olet mukana arvonnassa, jossa voi voittaa Ainu Nokkamukin, BabyBjörn Soft Bib -ruokalapun ja Jordan-hammasharjan vauvoille. Arvomme kaksi settiä, ja yhden palkinnon arvo on noin 21 euroa.

Voittajiin otetaan yhteyttä sähköpostitse: tarkista, että käyttäjätiedoissasi on voimassa oleva sähköpostiosoite!

Lähettämällä kuvan annat luvan käyttää sitä Vauva-lehden aineistoissa. Lataa vain itse kuvaamiasi kuvia tai kuvia, joiden lataamiseen sinulla on kuvaajan lupa. Katso kuvahaasteiden tarkemmat ohjeet

Jos haluat kuvan mukaan lehden palstalle, kerro sisältö-kohdassa vauvan nimi ja ikä kuvaushetkellä.

Osallistuminen vaatii kirjautumisen.

Lukijasisällöt