iStockphoto
iStockphoto

Muuttaminen pienen lapsen kanssa vaatii organisointia ja hyviä hermoja.

Nämä Babble.com-sivuston vinkit helpottavat pienen lapsen kanssa muuttamista.

Suunnittele muuttopäivän ruokailu huolella. Muista, ettei muuttopäivänä ole yleensä mahdollista valmistaa ruokaa. Kokkailun lisäksi myös tiskaus ja astioiden löytäminen voivat olla haasteellisia.
Kannattaa hankkia valmiiksi helppoja välipaloja ja pikkusyötävää, joka on valmista nautittavaksi sellaisenaan, ja jonka syömiseen ei tarvita ruokailuvälineitä. Pillimehut ja -maidot ovat hyvä ratkaisu janon sammuttamiseen.

Muista pitää taukoja. Vaikka muuttopäivänä kannattaa olla tehokas, on silti hyvä pitää taukoja. Sama koskee myös viimeistä viikkoa ennen muuttoa – tavaroiden pakkaamisen lomassa pitää myös muistaa viettää normaalia lapsiperheen elämää ja vierailla lähipuistossa ja kävelyllä vanhan kotikorttelin ympäri. Voitte vaikka käydä yhdessä ottamassa muistoksi valokuvia lapsen lempipaikoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hanki apua. Ylimääräiset käsiparit ovat aina avuksi muuttolaatikoiden kantamisessa, mutta yksi käsipari olisi hyvä varata myös lapsen kaitsemiseen. Yritä saada muuttopäiväksi joku auttamaan lapsen hoidossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Varaa muuttopäiväksi lapselle pieni yllätyslahja. On hyvä saada lapselle jotain kiinnostavaa puuhailtavaa muuttopäiväksi, ja yksi keino on varata päiväksi jokin pieni yllätys, jonka lapsi saa vasta kyseisenä päivänä. Uusi lelu viihdyttää lasta pitkään ja auttaa häntä pysymään poissa muuttoporukan jaloista.

Aikatauluta muuttopäivä huolella. Ota huomioon lapsen päiväuniaika. Mieti, mitä tavaroita lapsi tarvitsee päivän aikana, ja varaa muutama lempilelu, varavaatteita ja välipaloja saataville koko päiväksi.

Anna lapsen osallistua muuttoon. Kerro lapselle muutosta etukäteen ja selitä, mitä muuttopäivänä tapahtuu. Anna lapsen pakata etukäteen joitakin omia tavaroitaan ja purkaa laatikko uudessa kodissa pahimman hässäkän laannuttua.

Pakkaa lastenhuoneen tavarat viimeiseksi. Anna lastenhuoneen pysyä entisellään niin kauan kuin mahdollista, jotta tärkeitä leluja ja tavaroita ei katoaisi ennenaikaisesti muuttolaatikoihin. Lastenhuoneen huonekalut kannattaa muuttaa viimeisten joukossa, jotta lapsi voi leikkiä siellä mahdollisimman pitkään ja saa vastaavasti omat huonekalunsa uudessa kodissa ensimmäisenä ulos muuttoautosta.

Tutustuta lapsi uuteen asuinalueeseen mahdollisimman pian. Jos ei ole mahdollista tutustua lapsen kanssa lähialueeseen ennen muuttoa, siihen kannattaa varata aikaa mahdollisimman pian muuton jälkeen. Ottakaa selvää, missä lähimmät leikkipuistot ja kävelyreitit sijaitsevat. Uusiin, hauskoihin paikkoihin tutustuminen auttaa lasta sopeutumaan.

Vierailija

ihan kiva juttu mutta ei kyllä mitään apua. Mitä sitten kun perheessä on useampi lapsi. kyllähän nyt yhden taaperon kanssa pärjää ja sitä varten ei tartte edes artikkeleita. Mutta mites sit kun on vauva, taapero ja nelivuotias ja tietysti ala-asteikäinen joka pistää kaikessa hanttiin.

Meillä annettiin suosiolla lapset hoitoon. Mutta kun ei ole sukua täälläpäin eikä varaa mihinkään niin se on vaikeaa löytää apua. Ensi vuonna voi olla vielä hankalampaa kun on se vauvakin mukana..

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla