iStockphoto
iStockphoto

Muuttaminen pienen lapsen kanssa vaatii organisointia ja hyviä hermoja.

Nämä Babble.com-sivuston vinkit helpottavat pienen lapsen kanssa muuttamista.

Suunnittele muuttopäivän ruokailu huolella. Muista, ettei muuttopäivänä ole yleensä mahdollista valmistaa ruokaa. Kokkailun lisäksi myös tiskaus ja astioiden löytäminen voivat olla haasteellisia.
Kannattaa hankkia valmiiksi helppoja välipaloja ja pikkusyötävää, joka on valmista nautittavaksi sellaisenaan, ja jonka syömiseen ei tarvita ruokailuvälineitä. Pillimehut ja -maidot ovat hyvä ratkaisu janon sammuttamiseen.

Muista pitää taukoja. Vaikka muuttopäivänä kannattaa olla tehokas, on silti hyvä pitää taukoja. Sama koskee myös viimeistä viikkoa ennen muuttoa – tavaroiden pakkaamisen lomassa pitää myös muistaa viettää normaalia lapsiperheen elämää ja vierailla lähipuistossa ja kävelyllä vanhan kotikorttelin ympäri. Voitte vaikka käydä yhdessä ottamassa muistoksi valokuvia lapsen lempipaikoista.

Hanki apua. Ylimääräiset käsiparit ovat aina avuksi muuttolaatikoiden kantamisessa, mutta yksi käsipari olisi hyvä varata myös lapsen kaitsemiseen. Yritä saada muuttopäiväksi joku auttamaan lapsen hoidossa.

Varaa muuttopäiväksi lapselle pieni yllätyslahja. On hyvä saada lapselle jotain kiinnostavaa puuhailtavaa muuttopäiväksi, ja yksi keino on varata päiväksi jokin pieni yllätys, jonka lapsi saa vasta kyseisenä päivänä. Uusi lelu viihdyttää lasta pitkään ja auttaa häntä pysymään poissa muuttoporukan jaloista.

Aikatauluta muuttopäivä huolella. Ota huomioon lapsen päiväuniaika. Mieti, mitä tavaroita lapsi tarvitsee päivän aikana, ja varaa muutama lempilelu, varavaatteita ja välipaloja saataville koko päiväksi.

Anna lapsen osallistua muuttoon. Kerro lapselle muutosta etukäteen ja selitä, mitä muuttopäivänä tapahtuu. Anna lapsen pakata etukäteen joitakin omia tavaroitaan ja purkaa laatikko uudessa kodissa pahimman hässäkän laannuttua.

Pakkaa lastenhuoneen tavarat viimeiseksi. Anna lastenhuoneen pysyä entisellään niin kauan kuin mahdollista, jotta tärkeitä leluja ja tavaroita ei katoaisi ennenaikaisesti muuttolaatikoihin. Lastenhuoneen huonekalut kannattaa muuttaa viimeisten joukossa, jotta lapsi voi leikkiä siellä mahdollisimman pitkään ja saa vastaavasti omat huonekalunsa uudessa kodissa ensimmäisenä ulos muuttoautosta.

Tutustuta lapsi uuteen asuinalueeseen mahdollisimman pian. Jos ei ole mahdollista tutustua lapsen kanssa lähialueeseen ennen muuttoa, siihen kannattaa varata aikaa mahdollisimman pian muuton jälkeen. Ottakaa selvää, missä lähimmät leikkipuistot ja kävelyreitit sijaitsevat. Uusiin, hauskoihin paikkoihin tutustuminen auttaa lasta sopeutumaan.

Vierailija

Muutto taaperon kanssa – 8 vinkkiä

ihan kiva juttu mutta ei kyllä mitään apua. Mitä sitten kun perheessä on useampi lapsi. kyllähän nyt yhden taaperon kanssa pärjää ja sitä varten ei tartte edes artikkeleita. Mutta mites sit kun on vauva, taapero ja nelivuotias ja tietysti ala-asteikäinen joka pistää kaikessa hanttiin. Meillä annettiin suosiolla lapset hoitoon. Mutta kun ei ole sukua täälläpäin eikä varaa mihinkään niin se on vaikeaa löytää apua. Ensi vuonna voi olla vielä hankalampaa kun on se vauvakin mukana..
Lue kommentti

Hyvä haalari pitää lämpimänä, ja sen sisällä pysyy kuivana niin lumi- kuin loskaleikeissä. 

Tulevan talven suosikkihaalareista löytyy värejä ja veikeitä eläimiä. 

Valitsimme 12 laadukasta ja tyylikästä haalaria. Ne eivät ole paremmuusjärjestyksessä.

Valitse kuva alta, niin pääset selaamaan lisätietoja. Voit myös kommentoida haalareita tai antaa niille tähtiä yhdestä viiteen. Mikä on sinusta kivoin haalari?

Saiko vauvasi tai taaperosi aikaan sievoisen sotkun tai kaamean kaaoksen? Ota kuva lopputuloksesta, lähetä se meille ja osallistu arvontaan!

Osa kuvista julkaistaan myös Vauva-lehden palstalla. Lähetä kuva mahdollisimman isona tiedostona, emme voi julkaista matalaresoluutioisia kuvia.

Kun lähetät kuvan viimeistään 10.11.2017, olet mukana arvonnassa, jossa voi voittaa Ainu Nokkamukin, BabyBjörn Soft Bib -ruokalapun ja Jordan-hammasharjan vauvoille. Arvomme kaksi settiä, ja yhden palkinnon arvo on noin 21 euroa.

Voittajiin otetaan yhteyttä sähköpostitse: tarkista, että käyttäjätiedoissasi on voimassa oleva sähköpostiosoite!

Lähettämällä kuvan annat luvan käyttää sitä Vauva-lehden aineistoissa. Lataa vain itse kuvaamiasi kuvia tai kuvia, joiden lataamiseen sinulla on kuvaajan lupa. Katso kuvahaasteiden tarkemmat ohjeet

Jos haluat kuvan mukaan lehden palstalle, kerro sisältö-kohdassa vauvan nimi ja ikä kuvaushetkellä.

Osallistuminen vaatii kirjautumisen.

Lukijasisällöt