Lapselle seksuaalisuus on yksi keino tutkia sitä, mitä on olla ihminen.

Pimpin ja pippelin tutkiskelu kuuluu seksuaaliseen kehitykseen. Pieni lapsi on ylpeä itsestään ja nakuilee mielellään vieraidenkin nähden ilman häpeää. Hän ottaa uteliaasti omaa ­kehoaan haltuun koskettelemalla ja löytämällä ensin kädet ja suun, sitten jalat, nenän ja korvat, vihdoin myös sukupuolielimet.

Lapselle pimppi ja pippeli, korva ja nenä ovat ihan yhtä kiinnostavia paikkoja kaivella. Kun tämän muistaa ja koettaa suhtautua samalla tavalla sekä pimpin että nenän kaiveluun, on jo aika pitkällä oikealla tiellä.

Käsi voi hakeutua housuihin julkisella paikalla ihan yhtä helposti, kuin sormi nenään. Lapsi oppii vähitellen myös oman kehon koskettamisen tuoman mielihyvän. Hän hakee lohtua, rauhoittumista ja iloa tylsyyteen koskettelemalla sukupuolielimiään.

On lapsen edun mukaista, että hän oppii seksuaalisuuteen liittyvät sopivuussäännöt samalla tavalla kuin muutkin käyttäytymissäännöt. Jos lapsi kaivaa pimppiä/pippeliä julkisesti, voit sanoa hänelle: ”omaa pimppiä/pippeliä saa kosketella niin paljon kuin haluaa, mutta yleensä niin tehdään omassa huoneessa.” Lapselle seksuaalisuus on yksi keino tutkia sitä, mitä on olla ihminen.

Asiantuntijana lastenpsykiatri, asiantuntijalääkäri Raisa Cacciatore.

Susanna Ekfors: Miksi lapsi kaivaa pimppiä/pippeliä julkisesti? Meidän Perhe 2/2012

Lue lisää:

Hämmentävätkö lapsen lääkärileikit?

Miten suhtautua lapsen itsetyydytykseen?

Hyvä haalari pitää lämpimänä, ja sen sisällä pysyy kuivana niin lumi- kuin loskaleikeissä. 

Tulevan talven suosikkihaalareista löytyy värejä ja veikeitä eläimiä. 

Valitsimme 12 laadukasta ja tyylikästä haalaria. Ne eivät ole paremmuusjärjestyksessä.

Valitse kuva alta, niin pääset selaamaan lisätietoja. Voit myös kommentoida haalareita tai antaa niille tähtiä yhdestä viiteen. Mikä on sinusta kivoin haalari?

Saiko vauvasi tai taaperosi aikaan sievoisen sotkun tai kaamean kaaoksen? Lähetä kuva meille ja osallistu arvontaan!

Osa kuvista julkaistaan myös Vauva-lehden palstalla. Lähetä kuva mahdollisimman isona tiedostona, emme voi julkaista matalaresoluutioisia kuvia.

Kun lähetät kuvan viimeistään 10.11.2017, olet mukana arvonnassa, jossa voi voittaa Ainu Nokkamukin, BabyBjörn Soft Bib -ruokalapun ja Jordan-hammasharjan vauvoille. Arvomme kaksi settiä, ja yhden palkinnon arvo on noin 21 euroa.

Voittajiin otetaan yhteyttä sähköpostitse: tarkista, että käyttäjätiedoissasi on voimassa oleva sähköpostiosoite!

Lähettämällä kuvan annat luvan käyttää sitä Vauva-lehden aineistoissa. Lataa vain itse kuvaamiasi kuvia tai kuvia, joiden lataamiseen sinulla on kuvaajan lupa. Katso kuvahaasteiden tarkemmat ohjeet

Jos haluat kuvan mukaan lehden palstalle, kerro sisältö-kohdassa vauvan nimi ja ikä kuvaushetkellä.

Osallistuminen vaatii kirjautumisen.

Lukijasisällöt