Yhdelle imetys oli heti läheisyyttä, toinen ei muista siitä mitään.

Haparoiva alku

"Alussa tuntui, ettei vauva löydä oikeaa imemisotetta ja olin epävarma. Hoitajat kävivät tarkistamassa otteen pyynnöstäni ja rohkaisivat, siitä sain voimaa yrittää. Kotiin päästyämme imetys alkoi sujua, kun saimme kaikessa rauhassa harjoitella ilman hälinää ympärillä."

"Ensimmäinen lapsi halusi rinnalle, mutta se ei heti onnistunut. Rintakumi piti ottaa käyttöön. Olisin halunnut täysimettää sairaalassa, mutta jossain vaiheessa hoitajat toivat automaattisesti lisämaitoa. Vauvalle se ei kelvannut, ja minua se latisti, sillä olin räjähtämäisilläni maidosta."

"Tajusin, että rintani olivat niin isot, että vauvan pää upposi niihin. Se teki välillä imettämisestä hankalaa."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Tuntui oudolta eikä siinä oikein osannut olla missään asennossa, jotta olisi ollut rentona."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Vauva ei saanut kunnolla otetta. Hoitajat venyttivät nänniäni vauvan suuhun ja ihmettelin tällaistako tämä on. Kun vauva sai imuotteen, imetys sujui hyvin."

Läheisyys syntyi heti

"Hetki oli intiimi ja kaunis. Vastasyntynyt ryhtyi ahnaasti imemään ja me molemmat nautimme."

"Se oli ihanaa. Vauva söi ahneesti ja nukahti ensimmäistä kertaa kylläisenä rinnalleni. Itkin onnesta."

"Vauva oli juuri syntynyt, napanuora katkaistu ja kätilö auttoi hänet sairaalamekkoni alle. Sitten hän alkoi imemään rintaa. Olin todella voipunut ja keskityin lähinnä pitämään vauvaa lämpimässä ja tarkkailin uutta ihanaista."

"Sain esikoiseni rinnalleni vasta neljä tuntia synnytyksen jälkeen, koska repeytymiä korjattiin leikkaussalissa. Se tuntui oikealta ja luonnolliselta, sekä poika että minä tunnuimme tietävämme vaistomaisesti, miten homma toimii."

"Esikoinen pääsi rinnalle vasta kahden päivän ikäisenä. Se oli todella tunteellinen hetki. Koin imetyksen heti tosi tärkeäksi. Halusin sen onnistuvan, varsinkin kun vauva oli keskonen ja koin epäonnistumista raskauden 'epäonnistumisesta'."

"Kauneinta ja hämmentävintä, mitä olen kokenut."

"Kun linnunpojan kokoinen keskostyttö oli kenguruhoidossa ensimmäistä kertaa ja lähti hamuamaan rinnalle ja nappasi kiinni... Sydämeni suli!"

"Synnytyssalissa on joka kerta ollut yhtä ihmeellistä, että lapsi osaa imeä heti synnyttyään. Elämän onnellisimpia hetkiä, kun saa lämpimän tuoreen vaavin rinnalle."

"Vauva oli ihana ja epätodellisen kaunis. Taikaa. Ihmeellistä. Olin ihan kondiksessa synnytyksen jäljiltä, tilanne vaan oli niin ihmeellinen että olimme täysin mykistyneitä. Olin kuin kuussa käynyt."

Outoa ja vierasta

"Ensi-imetys oli noin tunnin kuluttua vauvan syntymästä. Kiukkuisen muukalaisen näköinen pikku nyytti nostettiin rinnalleni, ja jotakin taianomaista olisi pitänyt tapahtua. Vauva lipoi kielellään rintaa kuin tikkaria, joten kätilö kiikutti paikalle rintakumin. Se asennettiin rinnalle aivan väärin, eikä imetyksestä tullut mitään. Vauva lipoi kuminänniä kielellään, kun minä yritin tuntea suurta äitiyden euforiaa."

"Kivuliasta ja omituista kun moni silmäpari tuijottaa, että löytääkö vauva rinnan ja tuleeko maitoa."

"Ajattelin, että onpa outoa ja vähän kömpelöä, mutta kuitenkin hirmu yksinkertaista."

"Mitäänsanomaton hetki, hieman ahdistava ja pelottava."

"Vauva nappasi synnytyssalissa rinnasta kiinni aivan valtavalla voimalla. Imuote oli heti oikea, ja imetys lähti sujumaan ensihetkestä alkaen teknisesti loistavasti. Silti pelotti, hävetti ja sattui. Kätilöt repivät ja puristelivat turhaan rintoja, mikä oli nöyryyttävää."

"Ihana, absurdi hetki, kun vauva on juuri saatu ulos ja annettu rinnalle."

Yksi syy, miksi en toista lasta hanki. Imetyksen yrittäminen oli jotain NIIN kamalaa. Ja kun se ei onnistunut, se syyllisyys ja syyllistäminen, jota muilta ihmisiltä sain. Ei ikinä enää! Ja koska Suomessa on moraalinen imetyspakko, jää seuraava lapsi vain haaveeksi.

Vierailija

Aivan kamalaa yrittää imettää rinnoista joista ei tullut pisaraakaan maitoa vaikka oli kumit ja kaikki..pahinta oli se ettei mistään herunut ymmärrystä vaan piti vaan yrittää..kaikki johti lopulta pullomaidon antamiseen.Oikein pelottaa ajatus toisesta raskaudesta ja imettämisestä,suorastaan oksettaa..

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla