Yhdelle imetys oli heti läheisyyttä, toinen ei muista siitä mitään.

Haparoiva alku

"Alussa tuntui, ettei vauva löydä oikeaa imemisotetta ja olin epävarma. Hoitajat kävivät tarkistamassa otteen pyynnöstäni ja rohkaisivat, siitä sain voimaa yrittää. Kotiin päästyämme imetys alkoi sujua, kun saimme kaikessa rauhassa harjoitella ilman hälinää ympärillä."

"Ensimmäinen lapsi halusi rinnalle, mutta se ei heti onnistunut. Rintakumi piti ottaa käyttöön. Olisin halunnut täysimettää sairaalassa, mutta jossain vaiheessa hoitajat toivat automaattisesti lisämaitoa. Vauvalle se ei kelvannut, ja minua se latisti, sillä olin räjähtämäisilläni maidosta."

"Tajusin, että rintani olivat niin isot, että vauvan pää upposi niihin. Se teki välillä imettämisestä hankalaa."

"Tuntui oudolta eikä siinä oikein osannut olla missään asennossa, jotta olisi ollut rentona."

"Vauva ei saanut kunnolla otetta. Hoitajat venyttivät nänniäni vauvan suuhun ja ihmettelin tällaistako tämä on. Kun vauva sai imuotteen, imetys sujui hyvin."

Läheisyys syntyi heti

"Hetki oli intiimi ja kaunis. Vastasyntynyt ryhtyi ahnaasti imemään ja me molemmat nautimme."

"Se oli ihanaa. Vauva söi ahneesti ja nukahti ensimmäistä kertaa kylläisenä rinnalleni. Itkin onnesta."

"Vauva oli juuri syntynyt, napanuora katkaistu ja kätilö auttoi hänet sairaalamekkoni alle. Sitten hän alkoi imemään rintaa. Olin todella voipunut ja keskityin lähinnä pitämään vauvaa lämpimässä ja tarkkailin uutta ihanaista."

"Sain esikoiseni rinnalleni vasta neljä tuntia synnytyksen jälkeen, koska repeytymiä korjattiin leikkaussalissa. Se tuntui oikealta ja luonnolliselta, sekä poika että minä tunnuimme tietävämme vaistomaisesti, miten homma toimii."

"Esikoinen pääsi rinnalle vasta kahden päivän ikäisenä. Se oli todella tunteellinen hetki. Koin imetyksen heti tosi tärkeäksi. Halusin sen onnistuvan, varsinkin kun vauva oli keskonen ja koin epäonnistumista raskauden 'epäonnistumisesta'."

"Kauneinta ja hämmentävintä, mitä olen kokenut."

"Kun linnunpojan kokoinen keskostyttö oli kenguruhoidossa ensimmäistä kertaa ja lähti hamuamaan rinnalle ja nappasi kiinni... Sydämeni suli!"

"Synnytyssalissa on joka kerta ollut yhtä ihmeellistä, että lapsi osaa imeä heti synnyttyään. Elämän onnellisimpia hetkiä, kun saa lämpimän tuoreen vaavin rinnalle."

"Vauva oli ihana ja epätodellisen kaunis. Taikaa. Ihmeellistä. Olin ihan kondiksessa synnytyksen jäljiltä, tilanne vaan oli niin ihmeellinen että olimme täysin mykistyneitä. Olin kuin kuussa käynyt."

Outoa ja vierasta

"Ensi-imetys oli noin tunnin kuluttua vauvan syntymästä. Kiukkuisen muukalaisen näköinen pikku nyytti nostettiin rinnalleni, ja jotakin taianomaista olisi pitänyt tapahtua. Vauva lipoi kielellään rintaa kuin tikkaria, joten kätilö kiikutti paikalle rintakumin. Se asennettiin rinnalle aivan väärin, eikä imetyksestä tullut mitään. Vauva lipoi kuminänniä kielellään, kun minä yritin tuntea suurta äitiyden euforiaa."

"Kivuliasta ja omituista kun moni silmäpari tuijottaa, että löytääkö vauva rinnan ja tuleeko maitoa."

"Ajattelin, että onpa outoa ja vähän kömpelöä, mutta kuitenkin hirmu yksinkertaista."

"Mitäänsanomaton hetki, hieman ahdistava ja pelottava."

"Vauva nappasi synnytyssalissa rinnasta kiinni aivan valtavalla voimalla. Imuote oli heti oikea, ja imetys lähti sujumaan ensihetkestä alkaen teknisesti loistavasti. Silti pelotti, hävetti ja sattui. Kätilöt repivät ja puristelivat turhaan rintoja, mikä oli nöyryyttävää."

"Ihana, absurdi hetki, kun vauva on juuri saatu ulos ja annettu rinnalle."

Vierailija

Miltä ensimmäinen imetyshetki tuntui? Lukijat kertovat.

Imetys näytti lähtevän täydelliseen alkuun synnytyssalissa. Kuitenkin maidonnousuun meni monta päivää ja vauvan paino nousi hyvin hitaasti ensimmäiset 3-4kk. Korvikkeeseenkin jouduin välillä turvautumaan, mutta se aiheutti rintaraivareita. Turvatakseni imetyksen onnistumisen luovuin korvikkeesta ja aloin antaa lisäruoan soseina, kun vauva oli 3,5kk. Luulin, että jatkuva rinnassa roikkuminen loppuisi parikuisena, mutta sitä kestikin melkein ensimmäiset puoli vuotta. Pahimmillaan vauva heräsi 10...
Lue kommentti
Vierailija

Miltä ensimmäinen imetyshetki tuntui? Lukijat kertovat.

Mulla imetys sujui ekat kolme kuukautta hyvin, mutta sitten alki mennä heikommin. Omat voimat oli koko ajan loppu ja väsytti. Taistelin molempien kohdalla 7-8 kuukautta, mikä oli musta saavutus. Mutta ilman tukea en olisi varmaan jaksanut. Nyt luin juuri ( Chez Helena-blogista ), että Briteissä keskustellaan juuri siitä, missä naiset saa imettää ja missä ei. Olen sentään onnellinen, että meillä Suomessa voi ihan imettää missä vain, eikä kukaan tule siitä sanomaan. Ja tukeakin on!
Lue kommentti

Hyvä haalari pitää lämpimänä, ja sen sisällä pysyy kuivana niin lumi- kuin loskaleikeissä. 

Tulevan talven suosikkihaalareista löytyy värejä ja veikeitä eläimiä. 

Valitsimme 12 laadukasta ja tyylikästä haalaria. Ne eivät ole paremmuusjärjestyksessä.

Valitse kuva alta, niin pääset selaamaan lisätietoja. Voit myös kommentoida haalareita tai antaa niille tähtiä yhdestä viiteen. Mikä on sinusta kivoin haalari?

Saiko vauvasi tai taaperosi aikaan sievoisen sotkun tai kaamean kaaoksen? Lähetä kuva meille ja osallistu arvontaan!

Osa kuvista julkaistaan myös Vauva-lehden palstalla. Lähetä kuva mahdollisimman isona tiedostona, emme voi julkaista matalaresoluutioisia kuvia.

Kun lähetät kuvan viimeistään 10.11.2017, olet mukana arvonnassa, jossa voi voittaa Ainu Nokkamukin, BabyBjörn Soft Bib -ruokalapun ja Jordan-hammasharjan vauvoille. Arvomme kaksi settiä, ja yhden palkinnon arvo on noin 21 euroa.

Voittajiin otetaan yhteyttä sähköpostitse: tarkista, että käyttäjätiedoissasi on voimassa oleva sähköpostiosoite!

Lähettämällä kuvan annat luvan käyttää sitä Vauva-lehden aineistoissa. Lataa vain itse kuvaamiasi kuvia tai kuvia, joiden lataamiseen sinulla on kuvaajan lupa. Katso kuvahaasteiden tarkemmat ohjeet

Jos haluat kuvan mukaan lehden palstalle, kerro sisältö-kohdassa vauvan nimi ja ikä kuvaushetkellä.

Osallistuminen vaatii kirjautumisen.

Lukijasisällöt