Vinkkejä syöttötuolin ostajalle.

Hyvän syöttötuolin tärkein ominaisuus on turvallisuus. Mitä muuta syöttötuolin ostajan kannattaa ottaa huomioon?

1. Turvallisuus: Hyvä syöttötuoli on vakaa. Se ei kaadu helposti, on muutenkin jykevä ja siinä on tarvittavat vyöt ja valjaat.

2. Tuki: Vauva pysyy tuolissa tukevasti pystyssä ja tuoli tukee myös vauvan selkää ja niskaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Säädettävyys: joidenkin syöttötuolien istuinosan korkeutta pystyy säätämään. Toiset tuolit saa jopa makuuasentoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Mukavuus: Moniin tuoleihin pystyy ostamaan erikseen pehmusteita. Kalleimmat tuolit on muotoiltu ergonomisesti ja niissä on erikseen säädettävä jalkatuki.

5. Muunneltavuus: jotkut tuolit pystyy taittamaan auki pöydäksi ja tuoliksi. Joissain malleissa on erikseen tarjotinosa.

6. Kestävyys: Tuolien materiaali on tavallisimmin puuta tai muovia. Puiset ovat kestävämpiä ja pidempi-ikäisiä. Osa tuoleista "kasvaa lapsen mukana" ja niissä voi istua jopa aikuinen.

7. Puhdistus: Muovinen syöttötuoli on helppo puhdistaa; sen voi viedä vaikka suihkuun. Mitä vähemmän tuolissa on koloja, pinnoja jne, sitä helpompi se on puhdistaa.

8. Ulkonäkö: muista, että syöttötuoli voi olla monta vuotta osa kotisi kalustusta.

9. Hinta: Syöttötuolien hintahaitari on laaja: muutamasta kympistä muutamaan sataseen. Yleensä laatu maksaa, myös designista joutuu maksamaan lisähintaa.

10. Koko: Syöttötuoli vie keittiössä aina tilaa. Joskus paras ratkaisu on ostaa pöytään kiinnitettävä kankainen matkasyöttötuoli.
 

Vauva 6/2008

Sisältö jatkuu mainoksen alla