Vauva.fi kysyi, paljonko haalarit saavat maksaa ja miten leudot kelit ovat vaikuttaneet pienten talvimuotiin.

Ilmastonmuutos näkyy jo lasten vaatetuksessakin. Kaupunkikäytössä kaksiosaiset asut, kevyemmät haalarit ja kerrospukeutuminen ovat lisääntyneet talvien leudonnuttua.

"Mitä etelämmäs mennään, sitä useampi vanhempi päätyy nykyisin ostamaan välikausiasun, jonka alle puetaan lämpimiä kerroksia tarpeen mukaan. Myös paksut toppahatut ovat vähentyneet, pipot ja kypärämyssyt ovat tulleet tilalle", Brand Manager Riika Paakkunainen Reima Oy:stä kertoo.

Lastenvaatemateriaalit ovat kehittyneet 15 vuoden aikana huimasti. Kestävät, vedenpitävät ja hengittävät kangaslaadut ovat tulleet urheilu- ja moottoriurheiluvaatteista lastenvaatteisiin, ja lisäksi on kehitetty uusia, erityisesti lastenvaatteisiin tarkoitettuja materiaaleja.

Nykylapset voivatkin jo ulkoilla säässä kuin säässä ilman kurahousupakkoa.

"Kurahousut ovat silti järkevä hankinta, sillä lumen puuttuessa ne suojaavat arvokkaita ulkoiluvaatteita rikkoutumiselta", Paakkunainen sanoo.

Vauva.fi:n kyselyssä 41 prosenttia vanhemmista ilmoitti olevansa valmis käyttämään 30–60 euroa uuteen lastenhaalariin, joka kolmas oli valmis maksamaan asusta 60–120 euroa.

Kestävä, toimiva ja tarkoituksenmukainen ulkoiluasu on myös vanhempien kannalta perusteltu investointi.

"Voi miettiä, millaisissa kamppeissa itse olisi valmis viettämään säässä kuin säässä monta tuntia päivässä. Käyttömukavuuden ja helppouden ohella kunnon asu kestää lapselta toiselle ja on siten myös ekologinen ratkaisu. Sillä voi olla myös hyvä kierrätysarvo", Brand Manager Riika Paakkunainen Reima Oy:stä muistuttaa.

Vauva.fi 4/2008

Hyvä haalari pitää lämpimänä, ja sen sisällä pysyy kuivana niin lumi- kuin loskaleikeissä. 

Tulevan talven suosikkihaalareista löytyy värejä ja veikeitä eläimiä. 

Valitsimme 12 laadukasta ja tyylikästä haalaria. Ne eivät ole paremmuusjärjestyksessä.

Valitse kuva alta, niin pääset selaamaan lisätietoja. Voit myös kommentoida haalareita tai antaa niille tähtiä yhdestä viiteen. Mikä on sinusta kivoin haalari?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Saiko vauvasi tai taaperosi aikaan sievoisen sotkun tai kaamean kaaoksen? Lähetä kuva meille ja osallistu arvontaan!

Osa kuvista julkaistaan myös Vauva-lehden palstalla. Lähetä kuva mahdollisimman isona tiedostona, emme voi julkaista matalaresoluutioisia kuvia.

Kun lähetät kuvan viimeistään 10.11.2017, olet mukana arvonnassa, jossa voi voittaa Ainu Nokkamukin, BabyBjörn Soft Bib -ruokalapun ja Jordan-hammasharjan vauvoille. Arvomme kaksi settiä, ja yhden palkinnon arvo on noin 21 euroa.

Voittajiin otetaan yhteyttä sähköpostitse: tarkista, että käyttäjätiedoissasi on voimassa oleva sähköpostiosoite!

Lähettämällä kuvan annat luvan käyttää sitä Vauva-lehden aineistoissa. Lataa vain itse kuvaamiasi kuvia tai kuvia, joiden lataamiseen sinulla on kuvaajan lupa. Katso kuvahaasteiden tarkemmat ohjeet

Jos haluat kuvan mukaan lehden palstalle, kerro sisältö-kohdassa vauvan nimi ja ikä kuvaushetkellä.

Osallistuminen vaatii kirjautumisen.

Lukijasisällöt