Vauva.fi kysyi, paljonko haalarit saavat maksaa ja miten leudot kelit ovat vaikuttaneet pienten talvimuotiin.

Ilmastonmuutos näkyy jo lasten vaatetuksessakin. Kaupunkikäytössä kaksiosaiset asut, kevyemmät haalarit ja kerrospukeutuminen ovat lisääntyneet talvien leudonnuttua.

"Mitä etelämmäs mennään, sitä useampi vanhempi päätyy nykyisin ostamaan välikausiasun, jonka alle puetaan lämpimiä kerroksia tarpeen mukaan. Myös paksut toppahatut ovat vähentyneet, pipot ja kypärämyssyt ovat tulleet tilalle", Brand Manager Riika Paakkunainen Reima Oy:stä kertoo.

Lastenvaatemateriaalit ovat kehittyneet 15 vuoden aikana huimasti. Kestävät, vedenpitävät ja hengittävät kangaslaadut ovat tulleet urheilu- ja moottoriurheiluvaatteista lastenvaatteisiin, ja lisäksi on kehitetty uusia, erityisesti lastenvaatteisiin tarkoitettuja materiaaleja.

Nykylapset voivatkin jo ulkoilla säässä kuin säässä ilman kurahousupakkoa.

"Kurahousut ovat silti järkevä hankinta, sillä lumen puuttuessa ne suojaavat arvokkaita ulkoiluvaatteita rikkoutumiselta", Paakkunainen sanoo.

Vauva.fi:n kyselyssä 41 prosenttia vanhemmista ilmoitti olevansa valmis käyttämään 30–60 euroa uuteen lastenhaalariin, joka kolmas oli valmis maksamaan asusta 60–120 euroa.

Kestävä, toimiva ja tarkoituksenmukainen ulkoiluasu on myös vanhempien kannalta perusteltu investointi.

"Voi miettiä, millaisissa kamppeissa itse olisi valmis viettämään säässä kuin säässä monta tuntia päivässä. Käyttömukavuuden ja helppouden ohella kunnon asu kestää lapselta toiselle ja on siten myös ekologinen ratkaisu. Sillä voi olla myös hyvä kierrätysarvo", Brand Manager Riika Paakkunainen Reima Oy:stä muistuttaa.

Vauva.fi 4/2008

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla