Äiti pysyy tietysti tyynenä, eikö vain? Ainakin yrittää. Täsmäohjeiden avulla se on hitusen helpompaa.

Äiti pysyy tietysti tyynenä, eikö vain? Ainakin yrittää. Täsmäohjeiden avulla se on hitusen helpompaa.

  1. Ajattele selkeästi. Pysy rauhallisena, jotta voit ajatella selkeästi. Muista, että aikuisen kiukku vie lapsen loputkin ongelmanratkaisukyvyt.
  2. Tuli ei sammuta tulta, vesi sammuttaa. Kehittele tilannetta helpottavia mielikuvia: Ole vaikka kosteasilmäinen ja märkäturpainen lehmä, käännä pääsi hitaasti kiukkuavan lapsen puoleen ja kysy, miten voit auttaa. Tai ole lumpeenlehti, jolle pieni tulikärpänen voi pysähtyä hengähtämään.
  3. Muista että kaikilla ominaisuuksilla, myös tulisella temperamentilla, on sekä hyvät että huonot puolensa. Kun tulienergian saa hallintaan ja suunnattua oikein, tulisieluisuus voi olla todellinen voimavara.
  4. Yllätä lapsi huumorilla. Vedä vaikka mummohuivi päähän, nouse tuolille ja vaaku: "Elo ihmisen huolineen ja murheineen, se on vain väliaikainen."
  5. Älä sorru valheelliseen tyyneyteen. Lapsen on hyvä huomata, että kielteisiäkin tunteita saa olla. Kerro lapselle, että nyt suututtaa ja aion olla hetken hiljaa ja miettiä. Odottele mielesi tyyntymistä. Kerro sitten lapselle, mistä olet vihainen, mutta pidä tunteesi hallinnassa.
  6. Jos kuitenkin hermostut, tee sovinto ja puhu asiasta lapsen kanssa jälkeen päin. Pyydä anteeksi, jos olet ollut kohtuuton.

Meidän Perhe 2/2009

Kirjallisuutta:
Ross W. Greene: Tulistuva lapsi. Uusi lähestymistapa helposti turhautuvien ja joustamattomien lasten ymmärtämiseen ja kasvattamiseen

Hyvä haalari pitää lämpimänä, ja sen sisällä pysyy kuivana niin lumi- kuin loskaleikeissä. 

Tulevan talven suosikkihaalareista löytyy värejä ja veikeitä eläimiä. 

Valitsimme 12 laadukasta ja tyylikästä haalaria. Ne eivät ole paremmuusjärjestyksessä.

Valitse kuva alta, niin pääset selaamaan lisätietoja. Voit myös kommentoida haalareita tai antaa niille tähtiä yhdestä viiteen. Mikä on sinusta kivoin haalari?

Saiko vauvasi tai taaperosi aikaan sievoisen sotkun tai kaamean kaaoksen? Ota kuva lopputuloksesta, lähetä se meille ja osallistu arvontaan!

Osa kuvista julkaistaan myös Vauva-lehden palstalla. Lähetä kuva mahdollisimman isona tiedostona, emme voi julkaista matalaresoluutioisia kuvia.

Kun lähetät kuvan viimeistään 10.11.2017, olet mukana arvonnassa, jossa voi voittaa Ainu Nokkamukin, BabyBjörn Soft Bib -ruokalapun ja Jordan-hammasharjan vauvoille. Arvomme kaksi settiä, ja yhden palkinnon arvo on noin 21 euroa.

Voittajiin otetaan yhteyttä sähköpostitse: tarkista, että käyttäjätiedoissasi on voimassa oleva sähköpostiosoite!

Lähettämällä kuvan annat luvan käyttää sitä Vauva-lehden aineistoissa. Lataa vain itse kuvaamiasi kuvia tai kuvia, joiden lataamiseen sinulla on kuvaajan lupa. Katso kuvahaasteiden tarkemmat ohjeet

Jos haluat kuvan mukaan lehden palstalle, kerro sisältö-kohdassa vauvan nimi ja ikä kuvaushetkellä.

Osallistuminen vaatii kirjautumisen.

Lukijasisällöt