Kela & Annika Söderblom / Nana Uitto
Kela & Annika Söderblom / Nana Uitto

Odotettu uusi äitiyspakkaus 2015 on julkistettu. Sen värit ovat uutta vuodelaatikkoa myöten.

Suomalaisvauvojen ikioma ensimmäinen vuode – äitiyspakkauksen laatikko – on saanut uuden, raikkaan visuaalisen ilmeen.

Keväällä jakoon tulevan lintuaiheisen laatikon sisältö on pitkälti aikaisempien vuosien kaltainen, mutta mukana on myös toivottuja uutuuksia kuten kuumemittari ja nännivoide.

Vuodelaatikossa uusi design

Myös tekstiilien ja kuosien värit ovat vaihtuneet. Äitiyspakkaus 2015 vauvanvaatteissa on samoja vihreän, turkoosin, harmaan ja valkoisen sävyjä kuin Reeta Ekin suunnittelemassa vuodelaatikossa. 

Ekin suunnittelema ilme valittiin voittajaksi suunnittelukilpailussa, jonka Kela järjesti Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijoille.

Edellinen äitiyspakkaus jaetaan loppuun, ennen kuin uutta pakkausta aletaan keväällä jakaa. Pakkauksen vaihtumisajankohta riippuu siis äitiysavustushakemusten määrästä.

Äitiyspakkaus on entistä käytännöllisempi

Kun äitiyspakkauksen uudessa vuodelaatikossa taapertaa söpö sorsaperhe kesä- tai talvimaisemassa, pakkauksen sisälläkin on eläimellistä meininkiä. Äitiysavustusraadin valikoimissa pikku asuissa seikkailevat niin pöllöt, jänikset kuin eksoottisemmat kirahvit, krokotiilit, apinat ja norsutkin.

Toiveiden mukaisesti äitiyspakkauksessa on nyt mukana myös monen kaipaama kuumemittari, nännivoide ja monikäyttöinen kuolahuivi.

Pakkauksessa on myös enemmän käytännöllisiä kietaisubodyja sekä entistä suurempi patjansuojus.

Lisäksi uuden talvihaalarin voi avata nyt pussimalliseksi.

Äitiyspakkauksen tuotteet testataan

Keväällä jakoon tulevassa vuoden 2015 äitiyspakkauslaatikossa on yhteensä 54 tuotetta. Ne valitaan julkisista hankinnoista annetun lain mukaisesti tarjouskilpailun perusteella, ja niitä testataan käytännössä.

– Pakkauksen sisältöä pyritään kehittämään niin, että se palvelisi mahdollisimman hyvin sekä äidin että lapsen terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä. Kuuntelemme tarkoin sekä asiakkaiden että tuotteiden toimittajien kehitysehdotuksia, kertoo etuuspäällikkö Suvi Onninen Kelasta.

Lue lisää tietoa äitiyspakkauksesta täältä.

Kelan lapsiperheiden palvelunumero 020 692 206 vastaa ma-pe klo 8-18.

Kysy neuvoa verkossa Kela-Kertulta: http://kysykelasta.kela.fi/lapsiperheet

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Hyvä haalari pitää lämpimänä, ja sen sisällä pysyy kuivana niin lumi- kuin loskaleikeissä. 

Tulevan talven suosikkihaalareista löytyy värejä ja veikeitä eläimiä. 

Valitsimme 12 laadukasta ja tyylikästä haalaria. Ne eivät ole paremmuusjärjestyksessä.

Valitse kuva alta, niin pääset selaamaan lisätietoja. Voit myös kommentoida haalareita tai antaa niille tähtiä yhdestä viiteen. Mikä on sinusta kivoin haalari?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Saiko vauvasi tai taaperosi aikaan sievoisen sotkun tai kaamean kaaoksen? Lähetä kuva meille ja osallistu arvontaan!

Osa kuvista julkaistaan myös Vauva-lehden palstalla. Lähetä kuva mahdollisimman isona tiedostona, emme voi julkaista matalaresoluutioisia kuvia.

Kun lähetät kuvan viimeistään 10.11.2017, olet mukana arvonnassa, jossa voi voittaa Ainu Nokkamukin, BabyBjörn Soft Bib -ruokalapun ja Jordan-hammasharjan vauvoille. Arvomme kaksi settiä, ja yhden palkinnon arvo on noin 21 euroa.

Voittajiin otetaan yhteyttä sähköpostitse: tarkista, että käyttäjätiedoissasi on voimassa oleva sähköpostiosoite!

Lähettämällä kuvan annat luvan käyttää sitä Vauva-lehden aineistoissa. Lataa vain itse kuvaamiasi kuvia tai kuvia, joiden lataamiseen sinulla on kuvaajan lupa. Katso kuvahaasteiden tarkemmat ohjeet

Jos haluat kuvan mukaan lehden palstalle, kerro sisältö-kohdassa vauvan nimi ja ikä kuvaushetkellä.

Osallistuminen vaatii kirjautumisen.

Lukijasisällöt