Havaintoja parisuhteesta -bloggari Sami Minkkinen ei ole aina osannut puhua tunteistaan. Bloggaaminen on pakottanut rehellisemmäksi.

"Bloggarinurani alkoi onnekkaasta vahingosta. Vaimo ehdotti metsälenkillä, että alkaisin kirjoittaa ajatuksiani ylös. Tein harjoitusmielessä tekstin ja julkaisin sen. Siitä se lähti.

Halusin kirjoittaa parisuhteesta, koska huomasin, että miehet eivät puhu tai kirjoita siitä. Aihe tuntui minusta heti omalta.

Ensin kirjoituksiani lukivat vain tutut ja sukulaiset. Hirvitti, kun tekstini alkoivat pian levitä sosiaalisessa mediassa hurjaa tahtia.

Nyt blogillani on Facebookissa yli 100 000 tykkääjää. Sitä on vaikea ymmärtää. Yhtään ei kuitenkaan kaduta, ei minua eikä vaimoa.

Blogi on oma kasvukertomukseni. Olen perusluonteeltani sosiaalinen mutta liian kiltti. En ole osannut aina puhua avoimesti tunteistani. Olen pelännyt, että rehellisyyteni rikkoo jotain arvokasta.

Nykyisen puolisoni kanssa olen oppinut, ettei minun tarvitse piilottaa negatiivisia tunteitani. Päinvastoin saan arvostusta, kun kerron niistä.

Bloggaaminen on osa tätä muutosta. Se on minulle kuin terapiaa.

Monet blogit ovat täynnä kiillotettua elämää. Uskon, että minun päivityksiäni luetaan, koska kyseenalaistan tämän. Nauramalla teksteilleni ihmiset nauravat myös itselleen.

Huomaan myös, että rehellisyyteni puree. Mitä avoimemmin kirjoitan, sen enemmän tekstejäni luetaan.

"Olen pelännyt, että rehellisyyteni rikkoo jotain arvokasta."

Lukijoiden palaute tuntuu hyvältä. Saan paljon koskettavia yksityisviestejä, joissa ihmiset kertovat avoimesti omasta elämästään. Tämä on minulle hieno kiitos. Lukijani luottavat minuun niin paljon, että uskaltavat paljastaa jotain itsestään.

Yhtään seuranhakuilmoitusta en silti ole vielä saanut, ja hyvä niin.

Yhdeksän kymmenestä blogini lukijasta on naisia. Saan silti miehiltäkin palautetta. Moni kertoo, että on näyttänyt tekstini vaimolleen ja sanonut: ’Näin minäkin haluaisin sinulle puhua, mutten osaa.’

Saan blogi-ideoita aina ja kaikkialla. Normaalina lauantaiaamuna keksin ainakin kolme aihetta, jotka ovat saman tien kirjoittaneet itse itsensä teksteihini.

Ajan työkseni autoa, mikä on bloggarille unelmahomma. Kroppa käy mutta on pää on vapaana. Pidän töissä aina lehtiötä ja kynää käsillä, jotta ehdin kirjoittaa heti parhaat ideat paperille.

Kerran junamatkalla Helsingistä Tampereelle istuin kaksi tuntia pieksämäkeläisen mummon vieressä. Olin niin hohteessa keskustelustamme, että hahmottelin saman tien mielessäni jo seuraavan blogitekstini.

Olen ollut vaimoni kanssa yhdessä viisi vuotta. Perheeseemme kuuluu yhdeksänvuotias tyttäreni edellisestä liitostani.

En näe tytärtäni joka päivä, mikä tekee kohtaamisistamme entistä arvokkaampia. Perheemme on täysi, kun lapsi on luonamme. Kun olemme kolmistaan, minulla on kaikki.”

Lue Samin Havaintoja parisuhteesta -blogia vauva.fissä!

Kokkaava kodinhenki

Suosikkibloggari Sami Minkkinen: ”Blogi on kasvukertomukseni”

Kylläpä oikein hämmennyin ja jopa hiukan tunsin kiukkua, lukiessani Vappupäivän Aamulehden jutun blogistasi. Hienoa on toki, että ajatuksesi ilmoille kirjoitat mutta mitä helvettiä; onko suomalainen nykymies vieläkin tunteitaan peittelevä urpo, omasta mielestään tosimies??? Taidan olla kanssasi klooni; samoja piirteitä elävässä elämässä, kaikenlaisia tunteita avoimesti näyttävä, puhuva suomalainen umpihetero. Facea tai muutakaan nykymediaa en harrasta, joten blogisi seuraaminen on sangen...
Lue kommentti
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Vauva, Meidän Perhe, Kodin Kuvalehti ja Radio Aalto järjestävät ilmaisen hyvän mielen joulutapahtuman. Lämpimästi tervetuloa Sanomatalon Mediatorille 12. joulukuuta kello 10–11.30!

Tehdään yhdessä ihana joulu! Tule mukaan virittäytymään joulutunnelmaan hyvän musiikin ja auttamisen voimalla. Päätähtenä esiintyy supersuosittu Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuttu Elias Kaskinen. Joululauluja esittävät nousevat tähdet Ilta ja Mikko Harju sekä Sibelius-lukion upea Tyttökuoro. Tapahtuman juontaa televisiosta tuttu Jari ”Sohvaperuna” Peltola.

Paikalla on tietenkin myös joulupukki. Puuhanurkassa voi tehdä ihania värityskuvia ja askarrella kettunaamareita yhdessä Vauvan ja Meidän Perheen toimituksen kanssa.

Seuraa tapahtuman Facebook-sivua tästä!

Joulutapahtumassa on mukana hyväntekeväisyysjärjestö Hope ry, jonka tavoitteena on synnyttää hyvän kierre ja antaa lapsille ja nuorille tasa-arvoisemmat mahdollisuudet arkeen. Mediatorille on tapahtuman aikana mahdollisuus tuoda joululahjoja, jotka Hope kerää ja toimittaa perille vähävaraisille perheille. Lahjoja kaivataan erityisesti nuorille, mutta myös pienemmille lapsille toivotaan joululahjoja. Lahjojen toivotaan olevan uusia ja paketoimattomia.

Tapahtumassa pääset tutustumaan myös HelsinkiMission äiti- ja isämentoritoimintaan ja kohtaamispaikka Albertin olohuoneeseen, joka on senioreiden ja lapsiperheiden kohtaamispaikka.

Tapahtuman aikana voit ostaa Oppi & ilon tuotteita joululahjaksi. Jokaisesta normaalihintaisesta tuotteesta lahjoitetaan 30 prosenttia Hope ry:lle. Fazer Café tarjoaa tapahtumaan osallistuville kahvia eurolla.

200 ensimmäiselle yllätyslahja!

Huom! Vaunut ja rattaat tulee jättää Sanomatalon pihassa olevaan vartioituun vaunuparkkiin, joka sijaitsee Kiasman/Musiikkitalon kulmalla. Ovilla on opasteet.

Ohjelma:

klo 10 Helsinki Missio ja Hope kertovat toiminnastaan
klo 10.15 Mikko Harju laulaa joululauluja 
klo 10.30 Ilta jatkaa joulutunnelmissa
klo 10.45 Sibelius-lukion Tyttökuoro esiintyy
klo 11.15 päätähtenä supersuosittu Elias Kaskinen

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Odottaja tai pienen lapsen vanhempi, vastaa kyselyyn! Osallistut samalla viiden Oppi & ilo -tuotepalkinnon arvontaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.