Anssi Kekkosen blogi vauva.fissä vie isäilyn maailmaan.

Joensuulaisen Anssi Kekkosen bloginimenä on #Noljakanfaija. Mistä nimi?

– Noljakka on lähiö Joensuussa, ja minä olen tällainen lähiöisä, Anssi sanoo.

Anssilla ja hänen puolisollaan Ainolla on kesällä syntynyt Sulo-vauva. Anssi valmistui jouluna Joensuun yliopistosta, ja Ainon määräaikainen työsuhde päättyi kesällä äitiysvapaaseen. Nyt kummatkin ovat Sulon kanssa kotona ainakin siihen saakka, kunnes jompikumpi saa töitä.

– Omalla kierolla tavallaan nykyajan rikkonainen työelämä edistää tasa-arvoa. Riippuu paljon työtilanteesta, kumpi on lapsen kanssa kotona.

Toisaalta Anssi myös oikeasti haluaa olla koti-isä. Hänestä on tärkeää, ettei lapsi koe toista vanhempaa vieraammaksi ainakaan sen takia, että tämä ei ole ollut tarpeeksi läsnä.

Blogissaan Anssi aikoo kirjoittaa arjestaan Sulon kanssa mutta myös siitä, millaista on hänen mielestään uusi isyys. Anssi käyttää blogissaan nimitystä ”isäily”.

– Ajattelen, että isäily on aktiivista isänä olemista ja siitä puhumista. Se on osallistumista lapsen ja perheen elämään, myös kotitöihin. Hyvä isyys on osa hyvää miehuutta, ja siitä on syytä olla ylpeä.

Omalla ajallaan Anssi rentoutuu parhaiten karkaamalla luontoon: metsästämään, kalastamaan, sienestämään ja valokuvaamaan.

– Myöhemmin aion ottaa Sulon mukaan. Luontoelämyksille ei ole ala- eikä yläikärajaa.

Seuraa #Noljakanfaijaa: vauva.fi/noljakanfaija

Vauva, Meidän Perhe, Kodin Kuvalehti ja Radio Aalto järjestävät ilmaisen hyvän mielen joulutapahtuman. Lämpimästi tervetuloa Sanomatalon Mediatorille 12. joulukuuta kello 10–11.30!

Tehdään yhdessä ihana joulu! Tule mukaan virittäytymään joulutunnelmaan hyvän musiikin ja auttamisen voimalla. Päätähtenä esiintyy supersuosittu Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuttu Elias Kaskinen. Joululauluja esittävät nousevat tähdet Ilta ja Mikko Harju sekä Sibelius-lukion upea Tyttökuoro. Tapahtuman juontaa televisiosta tuttu Jari ”Sohvaperuna” Peltola.

Paikalla on tietenkin myös joulupukki. Puuhanurkassa voi tehdä ihania värityskuvia ja askarrella kettunaamareita yhdessä Vauvan ja Meidän Perheen toimituksen kanssa.

Seuraa tapahtuman Facebook-sivua tästä!

Joulutapahtumassa on mukana hyväntekeväisyysjärjestö Hope ry, jonka tavoitteena on synnyttää hyvän kierre ja antaa lapsille ja nuorille tasa-arvoisemmat mahdollisuudet arkeen. Mediatorille on tapahtuman aikana mahdollisuus tuoda joululahjoja, jotka Hope kerää ja toimittaa perille vähävaraisille perheille. Lahjoja kaivataan erityisesti nuorille, mutta myös pienemmille lapsille toivotaan joululahjoja. Lahjojen toivotaan olevan uusia ja paketoimattomia.

Tapahtumassa pääset tutustumaan myös HelsinkiMission äiti- ja isämentoritoimintaan ja kohtaamispaikka Albertin olohuoneeseen, joka on senioreiden ja lapsiperheiden kohtaamispaikka.

Tapahtuman aikana voit ostaa Oppi & ilon tuotteita joululahjaksi. Jokaisesta normaalihintaisesta tuotteesta lahjoitetaan 30 prosenttia Hope ry:lle. Fazer Café tarjoaa tapahtumaan osallistuville kahvia eurolla.

200 ensimmäiselle yllätyslahja!

Huom! Vaunut ja rattaat tulee jättää Sanomatalon pihassa olevaan vartioituun vaunuparkkiin, joka sijaitsee Kiasman/Musiikkitalon kulmalla. Ovilla on opasteet.

Ohjelma:

klo 10 Helsinki Missio ja Hope kertovat toiminnastaan
klo 10.15 Mikko Harju laulaa joululauluja 
klo 10.30 Ilta jatkaa joulutunnelmissa
klo 10.45 Sibelius-lukion Tyttökuoro esiintyy
klo 11.15 päätähtenä supersuosittu Elias Kaskinen

Odottaja tai pienen lapsen vanhempi, vastaa kyselyyn! Osallistut samalla viiden Oppi & ilo -tuotepalkinnon arvontaan.