Anssi Kekkosen blogi vauva.fissä vie isäilyn maailmaan.

Joensuulaisen Anssi Kekkosen bloginimenä on #Noljakanfaija. Mistä nimi?

– Noljakka on lähiö Joensuussa, ja minä olen tällainen lähiöisä, Anssi sanoo.

Anssilla ja hänen puolisollaan Ainolla on kesällä syntynyt Sulo-vauva. Anssi valmistui jouluna Joensuun yliopistosta, ja Ainon määräaikainen työsuhde päättyi kesällä äitiysvapaaseen. Nyt kummatkin ovat Sulon kanssa kotona ainakin siihen saakka, kunnes jompikumpi saa töitä.

– Omalla kierolla tavallaan nykyajan rikkonainen työelämä edistää tasa-arvoa. Riippuu paljon työtilanteesta, kumpi on lapsen kanssa kotona.

Toisaalta Anssi myös oikeasti haluaa olla koti-isä. Hänestä on tärkeää, ettei lapsi koe toista vanhempaa vieraammaksi ainakaan sen takia, että tämä ei ole ollut tarpeeksi läsnä.

Blogissaan Anssi aikoo kirjoittaa arjestaan Sulon kanssa mutta myös siitä, millaista on hänen mielestään uusi isyys. Anssi käyttää blogissaan nimitystä ”isäily”.

– Ajattelen, että isäily on aktiivista isänä olemista ja siitä puhumista. Se on osallistumista lapsen ja perheen elämään, myös kotitöihin. Hyvä isyys on osa hyvää miehuutta, ja siitä on syytä olla ylpeä.

Omalla ajallaan Anssi rentoutuu parhaiten karkaamalla luontoon: metsästämään, kalastamaan, sienestämään ja valokuvaamaan.

– Myöhemmin aion ottaa Sulon mukaan. Luontoelämyksille ei ole ala- eikä yläikärajaa.

Seuraa #Noljakanfaijaa: vauva.fi/noljakanfaija

Vauvan ja Meidän Perheen toimitus julkaisee jatkossa osan sisällöstä vain tilaajille. Tunnistat tilaajasisällön tähtisymbolista.

Oletko Vauva-lehden tai Meidän Perheen tilaaja? Hienoa! Nyt viimeistään kannattaa myös rekisteröityä Vauva.fi-sivustolle. Pääset jatkossa lukemaan kaikkia sivuston sisältöjä, kun kirjaudut sivulle käyttäjätunnuksillasi. Samoilla tunnuksilla voit lukea lehtiä digiversioina Digilehdet.fi-sivulla. Jos et ole vielä rekisteröitynyt sivustolle, voit tehdä sen tässä.

Tarjoamme jatkossa tähtiartikkeleina lisää toimituksellisia sisältökokonaisuuksia. Tilaajana pääset lukemaan kaikkia raskauteen, lapsen kasvatukseen ja kehitykseen sekä vanhemman hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyviä juttujamme. Löydät tilaajasisällön tästä – tai ylhäällä vasemmalla olevan viivasymbolin alta kohdasta ”Tilaajille.”

Jos et ole vielä tilaaja, voit tehdä kuukauden mittaisen maksuttoman näytetilauksen. Koetilaus oikeuttaa kaikkiin tilaajasisältöihin sekä Digilehdet.fi-palvelun käyttöön neljän viikon ajaksi. Voit tehdä tilauksen tästä linkistä. Tilauslinkki on myös jokaisen tähtiartikkelin yhteydessä.

Tilatessasi rekisteröidyt samalla sivustolle. Se kannattaa! Rekisteröityneenä käyttäjänä voit: tallentaa artikkeleita, blogipostauksia ja reseptejä myöhempää lukemista varten, luoda profiilin ja osallistua keskusteluihin nimimerkillä, luoda uuden keskusteluryhmän tai liittyä valmiisiin ryhmiin, merkitä seuraamasi keskustelut ja blogit ja osallistua kuvahaasteisiin.

Vauva.fi on Suomen suurin perhesivusto. Löydät täältä parhaat asiantuntijat ja kiinnostavimmat sisällöt perhe-elämään. Tervetuloa mukaan!

Tämäpä ei olekaan mikään turha saitti. Tervetuloa viihtymään!

Vauvan keskustelut olivat netissä jo ennen Googlen perustamista. Tammikuun 1998 Vauva-lehdessä luki näin: ”Sähkösivuillamme voit antaa
meille palautetta, keskustella toisten vanhempien kanssa, osallistua kilpailuun, tehdä kysymyksiä asiantuntijoillemme ja lukea näyteartikkelin.” Google-niminen yhtiö perustettiin vasta saman vuoden syyskuussa.

Oi aikoja! Ei tullut Internetistä (kyllä, se kirjoitettiin isolla) kerralla valmista: sivuston avaamisen yhteydessä toimitus lupasi, että ”sivut saavat lisäaineistoa vuoden mittaan”. Sivustoa päivitti luonnollisesti webmaster.

Vanhemmuuden henkireikä, absurdin huumorin kehto ja paikka, jossa tiedetään kaikesta kaikki.

Keskustelualue nimettiin aluksi Isien palstaksi – mutta niinhän siinä kävi, että äiditkin sinne hakeutuivat. Palstalla keskusteltiin esimerkiksi isyyden onnesta ja tuskasta, koliikkivauvoista ja äksyistä vaimoista, perheen ongelmista ja vastuusta ehkäisyssä. Myöhemmin samana vuonna avattiin
Jutellaan-palsta ja vihdoin lisäksi Äitien palsta.

Aihe vapaa tuli mukaan keskustelualueeksi 2000-luvun alussa. Supersuositusta palstasta kasvoi äitien henkireikä, absurdin huumorin kehto ja paikka, jossa tiedetään kaikesta kaikki.

Keskustelu verkossa ja sosiaalisessa mediassa on viime vuosina ärhäköitynyt niin Suomessa kuin maailmallakin. Yleinen ilmapiiri on heijastunut myös Vauvan keskusteluihin. Palstan kehityksessä on viime aikoina keskitytty moderoinnin parantamiseen ja hyvien ja hauskojen keskusteluiden nostamiseen.

Vauva.fi kasvoi kaikkien perheellisten yhteiseksi kodiksi vuonna 2015, kun sivustolle muutti myös Meidän Perhe -lehden sisältö. Toimituksellisten artikkelien lisäksi sivustolla on nykyään myös fiksujen ja hauskojen perhebloggaajien vilkas yhteisö ja uusimpana ihmissuhdekysymyksissä auttava Parisuhdeneuvola.

Mahtavaa, että sinäkin olet täällä!