Vauva.fi:n sivuilla blogataan Sanoma Lifestylen yhteisten blogisääntöjen mukaan.

 • Blogiyhteisön blogit ovat käyttäjien tuottamaa sisältöä. Vauvan ja Meidän Perheen toimitus ei vaikuta blogien toimitukselliseen sisältöön, eikä tarkista sisältöä etukäteen. Toimitus voi kuitenkin poistaa blogitekstin tai sen osan, jos teksti rikkoo näitä blogiyhteisön sääntöjä. Tarvittaessa toimitus voi poistaa blogin kokonaan.
 • Blogin voi perustaa vain yksityishenkilönä. Blogia ei voi käyttää oman yrityksen, yhdistyksen, tuotteiden tai minkään muun markkinointiin tai mainontaan.
 • Bloggaaja on henkilökohtaisesti vastuussa kaikesta blogissa julkaisemastaan: mielipiteistä, tekstistä ja kuvista. Hänellä on oikeus mielipiteisiin, mutta ei oikeutta loukata toisen kunniaa tai yksityisyyttä. Herjaavat ja rasistiset sisällöt ovat kiellettyjä.
 • Bloggaaja sitoutuu noudattamaan tekijänoikeuksia. Hän voi käyttää vain itse ottamiaan kuvia tai kuvia, joihin hänellä on käyttöoikeus blogissa.
 • Bloggaaja voi sitaattioikeuden rajoissa lainata muiden tekstiä. Silloin hän ilmoittaa alkuperäisen lähteen ja linkkaa siihen, mikäli mahdollista.
 • Bloggaaja sitoutuu kunnioittamaan muiden yksityiselämää. Toisen yksityiselämästä ei saa esittää tietoa tai vihjausta siten, että se on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa. Yksilöllä on oikeus halutessaan pitää omana tietonaan asiat, jotka kuuluvat perhe-elämään, ihmissuhteisiin ja vapaa-ajan käyttöön tai terveyteen. Ihmissuhteiden ja perhe-elämän alueisiin kuuluvat mm. henkilökohtaiset suhteet, seksuaalielämä ja erityisesti lapsiin liittyvät asiat.
 • Bloggaaja seuraa bloginsa lukijakommentteja ja poistaa asiattomuudet viipymättä. Mikäli bloggaaja julkaisee virheellistä tietoa, hän korjaa virheen mahdollisimman nopeasti.
 • Blogia ei voi käyttää liikenteenohjauksena johonkin toiseen blogiin tai sivustoon. Blogin olennaisen sisällön tulee löytyä tältä sivustolta.

Mainonnasta ja mainonnan tunnistettavuudesta

 • Blogiyhteisön bloggaaja ei voi myydä mainoksia blogiin omaan lukuunsa tai liittää blogiin mainosverkostojen affiliate-linkkejä. Maltilliset, tavaravaihtona tehdyt yhteistyöt ovat mahdollisia päätoimittajan tai blogiyhteisön vastuuhenkilön kanssa erikseen sopien.
 • Mainonta pitää aina helposti tunnistaa mainonnaksi. Jos bloggaaja on sopinut mainostajan kanssa yhteistyöstä, hänen tulee kirjoittaa bloggauksen alkuun: Kaupallinen yhteistyö XX:n kanssa, jossa XX on yhteistyötahon (yrityksen tai brändin) nimi. Samoin jos bloggaaja arpoo bloggauksessaan jonkin yhteistyökumppanin tuotteen tai palvelun, koko bloggaus merkitään yllä kuvatulla tavalla kaupalliseksi yhteistyöksi.
 • Mikäli bloggaaja on saanut esittelemänsä tuotteen tai palvelun siksi, että bloggaaja pitää blogia, hänen tulee kertoa se blogitekstissään: “Tuote/liput/kirja on saatu arvioitavaksi taholta XX.” Ks. edellinen kohta, jos bloggaaja on sopinut blogikirjoituksesta tahon XX kanssa. Bloggaajalla ei ole velvollisuutta kirjoittaa hänelle markkinointitarkoituksessa lähetetyistä tuotteista.
 • Bloggaajalla on sananvapaus. Hän voi kertoa vapaasti mielipiteensä myös tuotteista ja palveluista. Jos bloggaaja ei saa lainkaan taloudellista tai muuta hyötyä itselleen ja hän haluaa vilpittömässä suosittelu- tai yleisönpalvelutarkoituksessa linkata blogitekstissään kaupallisen toimijan verkkosivuille, hän voi tehdä niin.

Vauvan ja Meidän Perheen toimitus julkaisee jatkossa osan sisällöstä vain tilaajille. Tunnistat tilaajasisällön tähtisymbolista.

Oletko Vauva-lehden tai Meidän Perheen tilaaja? Hienoa! Nyt viimeistään kannattaa myös rekisteröityä Vauva.fi-sivustolle. Pääset jatkossa lukemaan kaikkia sivuston sisältöjä, kun kirjaudut sivulle käyttäjätunnuksillasi. Samoilla tunnuksilla voit lukea lehtiä digiversioina Digilehdet.fi-sivulla. Jos et ole vielä rekisteröitynyt sivustolle, voit tehdä sen tässä.

Tarjoamme jatkossa tähtiartikkeleina lisää toimituksellisia sisältökokonaisuuksia. Tilaajana pääset lukemaan kaikkia raskauteen, lapsen kasvatukseen ja kehitykseen sekä vanhemman hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyviä juttujamme. Löydät tilaajasisällön tästä – tai ylhäällä vasemmalla olevan viivasymbolin alta kohdasta ”Tilaajille.”

Jos et ole vielä tilaaja, voit tehdä kuukauden mittaisen maksuttoman näytetilauksen. Koetilaus oikeuttaa kaikkiin tilaajasisältöihin sekä Digilehdet.fi-palvelun käyttöön neljän viikon ajaksi. Voit tehdä tilauksen tästä linkistä. Tilauslinkki on myös jokaisen tähtiartikkelin yhteydessä.

Tilatessasi rekisteröidyt samalla sivustolle. Se kannattaa! Rekisteröityneenä käyttäjänä voit: tallentaa artikkeleita, blogipostauksia ja reseptejä myöhempää lukemista varten, luoda profiilin ja osallistua keskusteluihin nimimerkillä, luoda uuden keskusteluryhmän tai liittyä valmiisiin ryhmiin, merkitä seuraamasi keskustelut ja blogit ja osallistua kuvahaasteisiin.

Vauva.fi on Suomen suurin perhesivusto. Löydät täältä parhaat asiantuntijat ja kiinnostavimmat sisällöt perhe-elämään. Tervetuloa mukaan!

Tämäpä ei olekaan mikään turha saitti. Tervetuloa viihtymään!

Vauvan keskustelut olivat netissä jo ennen Googlen perustamista. Tammikuun 1998 Vauva-lehdessä luki näin: ”Sähkösivuillamme voit antaa
meille palautetta, keskustella toisten vanhempien kanssa, osallistua kilpailuun, tehdä kysymyksiä asiantuntijoillemme ja lukea näyteartikkelin.” Google-niminen yhtiö perustettiin vasta saman vuoden syyskuussa.

Oi aikoja! Ei tullut Internetistä (kyllä, se kirjoitettiin isolla) kerralla valmista: sivuston avaamisen yhteydessä toimitus lupasi, että ”sivut saavat lisäaineistoa vuoden mittaan”. Sivustoa päivitti luonnollisesti webmaster.

Vanhemmuuden henkireikä, absurdin huumorin kehto ja paikka, jossa tiedetään kaikesta kaikki.

Keskustelualue nimettiin aluksi Isien palstaksi – mutta niinhän siinä kävi, että äiditkin sinne hakeutuivat. Palstalla keskusteltiin esimerkiksi isyyden onnesta ja tuskasta, koliikkivauvoista ja äksyistä vaimoista, perheen ongelmista ja vastuusta ehkäisyssä. Myöhemmin samana vuonna avattiin
Jutellaan-palsta ja vihdoin lisäksi Äitien palsta.

Aihe vapaa tuli mukaan keskustelualueeksi 2000-luvun alussa. Supersuositusta palstasta kasvoi äitien henkireikä, absurdin huumorin kehto ja paikka, jossa tiedetään kaikesta kaikki.

Keskustelu verkossa ja sosiaalisessa mediassa on viime vuosina ärhäköitynyt niin Suomessa kuin maailmallakin. Yleinen ilmapiiri on heijastunut myös Vauvan keskusteluihin. Palstan kehityksessä on viime aikoina keskitytty moderoinnin parantamiseen ja hyvien ja hauskojen keskusteluiden nostamiseen.

Vauva.fi kasvoi kaikkien perheellisten yhteiseksi kodiksi vuonna 2015, kun sivustolle muutti myös Meidän Perhe -lehden sisältö. Toimituksellisten artikkelien lisäksi sivustolla on nykyään myös fiksujen ja hauskojen perhebloggaajien vilkas yhteisö ja uusimpana ihmissuhdekysymyksissä auttava Parisuhdeneuvola.

Mahtavaa, että sinäkin olet täällä!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.