Joskus elämä on kuin elokuvaa. Suomen tv-ensi-iltansa TV5:llä vappupäivänä saava Naapurit (Neighbors, USA 2014) voisi olla allekirjoittaneen elämästä, ainakin melkein.

Ronskilla opiskelijahuumorilla ladatussa jenkkikomediassa pienen tyttövauvan vanhemmat Mac (Seth Rogen) ja Kelly (Rose Byrne) muuttavat uuteen asuntoon mukavalla asuinalueella. Lapsiperheen arki rullaa aluksi omaa rauhallista mutta univelkaista tahtiaan, mutta homma lähtee täysin uusille urille, kun naapuritalo paljastuu bilettävän oppilaskunnan päämajaksi. Kovaääniseen juhlintaan kyllästynyt pariskunta ajautuu opiskelijoiden kanssa törmäyskurssille, jossa panokset kovenevat.

Opiskelijoiden ainejärjestötalon naapurissa asuneen omakohtaisella kokemuksella testasin viisi elokuvan väittämää.

 1. Elokuvassa Mac ja Kelly yrittävät ymmärtää nuoria naapureitaan, mutta tuntevat itsensä auttamattomasti liian vanhoiksi. 
  OIKEIN. Valmistaudu outoon tunteeseen kurkkiessasi kiroillen verhon raosta, kuinka muut pitävät hauskaa. Se tunne kertoo siirtymisestä virallisesti aikuisuuteen.
   
 2. Elokuvassa Macin ja Kellyn piha on täynnä opiskelijoiden roskia, kuten kondomeja.
  OIKEIN. Kaikenlaisen roskan kuten olut- ja siideritölkkien lisäksi pihalta voi todella löytää myös kondomeja. Ja joskus omia roskia viedessä saattaa pihalla jopa törmätä sitä kondomia käyttävään haalaripariskuntaan.
   
 3.  Elokuvassa opiskelijoiden remuamiskauden päätähtäin on lukuvuoden lopussa.
  VÄÄRIN. Opiskelijoiden remuamiskaudella ei ole päätähtäintä. Tietyt huiput on kuitenkin erotettavissa: vappu, syyslukukauden avaus sekä juuri se arki-ilta, kun kaipaat eniten kunnon yöunia.
   
 4.  Elokuvassa röyhkeiden kloppien Teddyn (Zac Efron) ja Peten (Dave Franco) johtamat opiskelijat bailaavat myös päiväsaikaan.
  VÄÄRIN. Onhan opiskelijoiden joskus myös nukuttava. Siksi bilettäminen painottuu iltaan, yöhön ja aamuyöhön. Viikonpäivillä ei sitten olekaan väliä.
   
 5.  Elokuvassa naapuruston muut asukkaat eivät puutu asiaan, ja Mac ja Kelly kohtaavat ongelmansa yksin.
  OIKEIN. Älä koskaan odota, että muut naapurisi tekisivät asialle jotain. Luultavasti heillä on sinua parempi pinna tai ainakin huonompi kuulo.

Naapurit TV5:llä maanantaina 1.5. klo 22.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla