Kuva: Satu Kemppainen
Kuva: Satu Kemppainen

Kun tuttu isä avautui kaoottisesta aamustaan, halusin sanoa tämän: säätöä tulee aina, joten hengitä. Silloin huomaat hyvän.

Tuttu isä vei lapsensa ensi kertaa päiväkotiin ja kirjoitti asiasta somessa. Ihan hirveä kiire, hän avautui. Lapsen paidassa oli puuroa, vanhemman kainaloissa hiki, kaksikko myöhässä ensin päiväkodista, isä ihan kohta töistä. Tällaistako tämä on, isä huudahti. Miten te muut vanhemmat voitte olla vielä järjissänne?

Teki mieli lisätä: Ja muistithan nimikoida! Kaiken!

Vastaukset olivat yksimielisiä: Eihän tuossa vielä mitään! Odotapa vain, kun se alkaa harrastaa, yksi kirjoitti. Tai kun tulee eka täivaroitus, enterorokko ja oksennustauti kesken painajaismaisen työpäivän. Odotapa vain, kun sinuakin tarvitaan vanhempainyhdistyksessä, joukkueenjohtajana, rahastonhoitajana, askarteluapuna, taloyhtiön hallituksessa. Kymmenen vuoden päästä helpottaa! Teki mieli lisätä: Ja muistithan nimikoida! Kaiken!

Myöhemmin ymmärsin, että halusin mieluummin sanoa tämän: Säätöä tulee aina, joten hengitä. Huomaa hyvä. Opettele pääsemään mahdollisimman nopeasti yli ärsyttävästä tilanteesta, sillä lapsi on joka tapauksessa jo unohtanut sen ja painaa täysillä kohti seuraavaa ja parempaa.

Juuri silloin hän saattaa tehdä ekan kuperkeikan, ottaa kädestä, kuiskata oot maailman paras, halata lujaa, potkaista maalin, kirjoittaa huterin kirjaimin ensi kertaa isi.

Odotapa vain.

Vierailija

Yksi konsti tekee lapsiperhearjesta heti rennompaa

Se on elämää, ei sen enempää. Pipoa löysemmälle vaan, ja on parasta muistaa, että mikään tässä maailmassa ei ole sen arvoista, että kaahaa liikenteessä kuroakseen myöhästymistään kiinni. Päiväkotiin pitää lähteä varttia aiemmin, jotta siellä ehtii vielä sylitellä ja lohdutella, jos sattuu eroahdistusaamu. Jos ei satukaan, ehtii töissä juoda toisenkin kupin kahvia ennen kuin alkaa painaa hommia. Itse opin lapsen synnyttyä ja aloitettua päiväkoti- ja harrastuselämän, että pitää alkaa valmistautua...
Lue kommentti
Vierailija

Yksi konsti tekee lapsiperhearjesta heti rennompaa

Ystävät hyvät. Jutun pointti ei liene kerätä kikkoja. Ne sitä paitsi vaihtelevat kovin perheittäin. Joka työpaikalta EI voi myöhästella. Joillekin juuri se oma aika illalla klo 22-23 voi olla elintärkeää hengähdys- ja parisuhdeaikaa. Pointti oli ASENNE. Että täydellisyyteen ei pääse kukaan ja kannattaa muistaa, miksi lapsen alunperin halusi. Nähdä lapsen ihanat ja rakkaat puolet myös ikävinä, räntäisinä kiireaamuina.
Lue kommentti