Kuva: Satu Kemppainen
Kuva: Satu Kemppainen

Kun tuttu isä avautui kaoottisesta aamustaan, halusin sanoa tämän: säätöä tulee aina, joten hengitä. Silloin huomaat hyvän.

Tuttu isä vei lapsensa ensi kertaa päiväkotiin ja kirjoitti asiasta somessa. Ihan hirveä kiire, hän avautui. Lapsen paidassa oli puuroa, vanhemman kainaloissa hiki, kaksikko myöhässä ensin päiväkodista, isä ihan kohta töistä. Tällaistako tämä on, isä huudahti. Miten te muut vanhemmat voitte olla vielä järjissänne?

Teki mieli lisätä: Ja muistithan nimikoida! Kaiken!

Vastaukset olivat yksimielisiä: Eihän tuossa vielä mitään! Odotapa vain, kun se alkaa harrastaa, yksi kirjoitti. Tai kun tulee eka täivaroitus, enterorokko ja oksennustauti kesken painajaismaisen työpäivän. Odotapa vain, kun sinuakin tarvitaan vanhempainyhdistyksessä, joukkueenjohtajana, rahastonhoitajana, askarteluapuna, taloyhtiön hallituksessa. Kymmenen vuoden päästä helpottaa! Teki mieli lisätä: Ja muistithan nimikoida! Kaiken!

Myöhemmin ymmärsin, että halusin mieluummin sanoa tämän: Säätöä tulee aina, joten hengitä. Huomaa hyvä. Opettele pääsemään mahdollisimman nopeasti yli ärsyttävästä tilanteesta, sillä lapsi on joka tapauksessa jo unohtanut sen ja painaa täysillä kohti seuraavaa ja parempaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juuri silloin hän saattaa tehdä ekan kuperkeikan, ottaa kädestä, kuiskata oot maailman paras, halata lujaa, potkaista maalin, kirjoittaa huterin kirjaimin ensi kertaa isi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Odotapa vain.

Vierailija

Se on elämää, ei sen enempää. Pipoa löysemmälle vaan, ja on parasta muistaa, että mikään tässä maailmassa ei ole sen arvoista, että kaahaa liikenteessä kuroakseen myöhästymistään kiinni. Päiväkotiin pitää lähteä varttia aiemmin, jotta siellä ehtii vielä sylitellä ja lohdutella, jos sattuu eroahdistusaamu. Jos ei satukaan, ehtii töissä juoda toisenkin kupin kahvia ennen kuin alkaa painaa hommia.

Itse opin lapsen synnyttyä ja aloitettua päiväkoti- ja harrastuselämän, että pitää alkaa valmistautua lähtöön puoli tuntia aiemmin kuin itse yksinäni alkaisin. Pissalle, hiusten ja hampaiden harjaus, sisävaatteet, ulkovaatteet, pipo, lapaset - ja tietenkin päiväkoti- tai harrastuskassi odottaa pakattuna valmiiksi. Se täytyy pakata edellisenä iltana valmiiksi. Itse herään tuntia aiemmin kuin ennen, jotta ehdin itse syödä aamupalan ja laittautua valmiiksi ennen kuin alan repiä lasta peiton alta.

Loppujen lopuksi me olemme vain ihmisiä ihmisten joukossa elämässä tavallista arkea, eikä siinä ole mikään muu tärkeää kuin tämä hetki.

Vierailija

Ystävät hyvät. Jutun pointti ei liene kerätä kikkoja. Ne sitä paitsi vaihtelevat kovin perheittäin. Joka työpaikalta EI voi myöhästella. Joillekin juuri se oma aika illalla klo 22-23 voi olla elintärkeää hengähdys- ja parisuhdeaikaa.

Pointti oli ASENNE. Että täydellisyyteen ei pääse kukaan ja kannattaa muistaa, miksi lapsen alunperin halusi. Nähdä lapsen ihanat ja rakkaat puolet myös ikävinä, räntäisinä kiireaamuina.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla