Supernanny auttaa tänään Minkkisen perhettä, jossa äiti on lähellä loppuunpalamista. 

Minkkisen perheessä on viisi lasta: Minka, 15, Miko, 12, Miro, 9, ja kuusivuotiaat kaksoset Miki ja Mila.

Vanhempien Minnan, 40, ja Tomin, 37, voimat menevät arjen pyöritykseen, ja keskusteleva kanssakäyminen lasten kanssa on vaihtunut käskyttämiseen. Vanhempien välinen työnjako lasten hoidon ja arjen askareiden suhteen on hakusessa, sillä tällä hetkellä Minna on ottanut päävastuun kaikesta. Tämä näkyy esimerkiksi ruokailutilanteissa: Tomi katsoo muun perheen ruokaillessa televisiota, ja syö vasta sitten, kun muu perhe on syönyt. 

Minna ei ole ajatellut omaa jaksamistaan viimeisten vuosien aikana. 

Minnan on toisaalta myös vaikeaa luovuttaa kontrollia Tomille, sillä hän saattaa usein tehdä loppuun Tomin aloittamat askareet.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Minna ei ole juurikaan ajatellut omaa jaksamistaan viimeisten vuosien aikana, ja se on alkanut näkyä hänen hyvinvoinnissaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Ihan sama vaikka katto tippuu päälle, kunhan muut selviävät hengissä, Minna kertoo. 

Perheen arki muuttui haastavaksi kaksosten synnyttyä. Minna sairastui synnytyksen jälkeiseen masennukseen, ja toisella kaksosista todettiin epilepsia.

Tuolloin perheen isommat lapset Minka ja Miko olivat koululaisia, ja Tomin aika kului läksyissä auttamiseen. Yhdeksänvuotias Miro koki jäävänsä vaille vanhempiensa huomiota. Miro rupesi hakemaan huomiota lyömällä ja potkimalla. Vaikka arki on nyt normalisoitunut sairastelujen suhteen, Miron käytös ei ole muuttunut. 

Minna ja Tomi eivät tiedä, mitä heidän lapsilleen kuuluu. 

Supernanny Pia Penttala huomaa pian, että yksi suurimmista ongelmista on vanhempien kommunikointi lasten kanssa. Koska vanhemmat jakavat vain käskyjä, lasten kohtaaminen ja kuulumisten vaihtaminen jää. Minna ja Tomi eivät tiedä, mitä heidän lapsilleen kuuluu. 

Penttala haluaa lisätä yhteistä tekemistä erityisesti Minnan ja Miron välille. Äidin ja pojan yhteinen värityshetki päättyy siihen, että Miro purskahtaa itkuun. Selviää, että poikaa kiusataan koulussa. Nyt, kun äidillä ja pojalla on vihdoin rauhallista, yhteistä aikaa, Miro pääsee purkamaan pahaa oloaan sallituin keinoin. 

Supernanny Suomi AVAlla tiistaisin klo 21.

Vierailija

On se kumma, että miehet ei pysty ottamaan vastuutaan perheessä.  

Ja turha tulla sanomaan, että nainen ei annamiehelle vastuuta. Kyllähän se aikuinen mies voi ottaa sen vastuun, jos vain haluaa. Ei naisellekaan kukaan ANNA sitä vastuuta.

Vanhemman, myös miehen kuuluu OTTAA vastuu.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla