Taas johtoja kaivelemassa? Pieni ei vielä ymmärrä kieltoja. Siksi lempeä huomion nappaaminen toimii paremmin.

Ei sinne! Älä!

Aikuisen ei on konttaamaan oppineelle tutkimusmatkailijalle takaisku, ja parkuhan siitä tulee. Joka paikkaan ei voikaan mennä. Höh!

Kun taapero taas kerran tarttuu johtoihin sohvan alla, nappaa hänen huomionsa muualle. Lempeä toiseen suuntaan kääntäminen ja ”Hei katsopa, millaiset pyörät tässä autossa on", innostaa tutkimaan sallittuja juttuja.

Päättäväinen äänenpaino ja ilme kertovat enemmän kuin kiellot, joita lapsi ei vielä täysin ymmärrä.

Jos taas otteet ovat turhan railakkaat, näytä, miten rauhoittaa menoa. Pidetään mukia tällä tavalla kahvoista kiinni. Näin hellästi silitellään vauvaa.

Päättäväinen äänenpaino ja ilme kertovat enemmän kuin kiellot.

Rohkeus kokeilla uutta on oiva ominaisuus pienessä ihmisessä. Kodista kannattaa tehdä turvallinen uteliaalle – ja mennä itsekin välillä mukaan seikkailuun!

Lapsi oppii, että aina ei tarvitse olla epäluuloinen, vaan maailma on kiinnostava ja ihan luotettava paikka valloittaa.

Vierailija

Vauva oppii konttaamaan – näin ohjaat pientä maailmanvalloittajaa

Vauvat ovat älykkäitä kirjoitti: Eikö muka ole tärkeätä opettaa vauvalle, että oman turvallisuutensa vuoksi ei ihan kaikkea kannata tehdä? Se että jos kodissa pehmustetaan kaikki vaaralliset paikat, opettaa vääränlaista luottamusta, että kodin ulkopuolellakaan ei ole mitään varottavaa. Mäkään en ymmärrä miksei joitain asioita voisi suosiolla kieltää. Kyllä mä olen heti alusta asti napakasti kieltänyt menemästä digiboksille ja tietokoneen modeemille. Niitä kun emme saa muualle asennettua, vaan...
Lue kommentti