Matkarattaita kannattaa kokeilla lapsi kyydissä ja sekä kadulla että epätasaisessa maastossa. Kuva: <span class="photographer">Silver Cross</span>
Matkarattaita kannattaa kokeilla lapsi kyydissä ja sekä kadulla että epätasaisessa maastossa. Kuva: Silver Cross

Matkarattaita kannattaa kokeilla lapsi kyydissä ja sekä kadulla että epätasaisessa maastossa. Kokosimme muistilistan rattaiden valintaan.

1. Minne matka

Mieti ensin, millaisiin kohteisiin yleensä matkustatte ja millaisia tilanteita reissuilla tulee vastaan. Onko tärkeintä, että rattaat saa nopeasti kasaan ja ne ovat kevyet kantaa? Vai matkustatteko autolla, ja takakonttiin täytyy mahtua muutakin tavaraa? Jos lennätte paljon, puntaroi, haluatko rattaat käsimatkatavaroihin vai ruumaan.

2. Vertaile renkaita

Jos käytät rattaita tasaisessa maastossa, pärjäät pienillä ja kevytrakenteisilla renkailla mainiosti. Tarkista, että eturenkaat ovat kääntyvät. Plussaa on, jos ne saa tarpeen tullen lukittua kulkemaan suoraan. Pienten ja kovien renkaiden kaverina jousitus on kova sana. Talvella renkailta vaaditaan kokoa ja jämäkkyyttä, joka tuo lisää painoa.

3. Tärkeät yksityiskohdat

Jos lapsi nukkuu rattaissa, varmista, että istuinosa laskeutuu makuuasentoon. Jos rattaiden työntäjät ovat keskenään eripituisia , säädettävä työntöaisa on tarpeen. Mikäli haluat käyttää turvakaukaloa matkarattaissa, selvitä yhteensopivuus ja saatavana olevat adapterit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Pientä hifistelyä

Jotkut matkarattaat pysyvät kasattuina pystyssä, mikä on kätevä ominaisuus ravintolaan poiketessa ja kotivaraston nurkassa. Kantokahva helpottaa, kun reissukilometrejä kertyy. Myös kankaiden konepestävyys tuo iloa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vinkit antoi lapsensa kanssa paljon matkustava isä ja lastentarvikeliike Ipanaisen myyjä Jouni Kuivainen.

Vierailija

Mikäli liikkuu rattaissa kulkevan ja itse kävelevän lapsen kanssa, niin työntöaisa kannattaa olla yhtenäinen, eikä kaksi kättä vaativat käyräpäiset aisat. Näin pystyy rattaita työtämään yhdellä kädellä ja tarvittaessa toista lasta taluttamaan kädestä.

Vierailija

Halpisversioiden selkänoja on monesti matala. Kun kyydissä on väsähtänyt isompi kulkija, niin korkeaa selkänojaa osaa arvostaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla