Töihin palaaminen ei välttämättä tarkoita sitä, että imettäminen on pakko lopettaa.

Jos haluat jatkaa imettämistä aloitettuasi työt, maitoa on hyvä pumpata varastoon työpäivän aikana. Näin homma hoituu:

1. Tee pumppaamisesta rutiini. Kannattaa olla säännöllinen ja pumpata maitoa vaikka aamu- ja iltapäivän kahvitauoilla. Pumppaamisen väliin jättäminen voi tuntua rinnoissa tukalalta.

2. Hanki hyvä rintapumppu. Huonon kanssa on tuskastuttavaa tusata. Sähkökäyttöinen on kätevä. Pumppu, jolla voi pumpata kerrallaan kummatkin rinnat, on nopea.

3. Osta hyvät imetysliivit ja muista liivinsuojat. Märät läikät työpaidan rinnuksilla eivät kohota mieltä.

4. Isossa-Britanniassa työnantajan on osoitettava imettävälle äidille asianmukainen pumppauspaikka, tauot työpäivän aikana sekä paikka maidon säilyttämiseen. Koska Suomessa vanhempainvapaa on pidempi, vastaavanlaista säädäntöä ei ole. Kannattaa silti kertoa pomolle, jos aikoo pumpata vauvalle rintamaitoa työpäivän aikana. Ymmärtävä pomo pyrkii järjestämään siihen sopivan tilan.

Vauva 8/2014

Lue lisää

Raskaus ja imetys muuttavat rintojen ulkonäköä

Ahdistaako lapsen hoitoon laittaminen?

Äiti, armahda itsesi – ”Olet hyvä äiti, vaikket olisikaan täydellinen”

Vierailija

Näin imetät kun aloitat työt

Mä kaadoin lypsymaidot viemäristä. Vauva ei siis suostunut juomaan pullosta ollenkaan. Aloitin työt kun vauva oli 5,5kk, imetin aamulla ennen töihin lähtöä, päivällä vauva söi kiinteitä ja sitten heti imetys kun tulin töistä. Ja illan aikana vielä pari kertaa, samoin yöllä pari kertaa. Yhteensä vuorokaudessa tulu imetyksiä kuitenkin ainakin 6, viikonloppuina vauva asui tissillä ;) Työlypsyt oli lähinnä oman olon helpotusta ennen kuin tissit tottui uuteen rytmiin.
Lue kommentti

Hyvä haalari pitää lämpimänä, ja sen sisällä pysyy kuivana niin lumi- kuin loskaleikeissä. 

Tulevan talven suosikkihaalareista löytyy värejä ja veikeitä eläimiä. 

Valitsimme 12 laadukasta ja tyylikästä haalaria. Ne eivät ole paremmuusjärjestyksessä.

Valitse kuva alta, niin pääset selaamaan lisätietoja. Voit myös kommentoida haalareita tai antaa niille tähtiä yhdestä viiteen. Mikä on sinusta kivoin haalari?

Saiko vauvasi tai taaperosi aikaan sievoisen sotkun tai kaamean kaaoksen? Lähetä kuva meille ja osallistu arvontaan!

Osa kuvista julkaistaan myös Vauva-lehden palstalla. Lähetä kuva mahdollisimman isona tiedostona, emme voi julkaista matalaresoluutioisia kuvia.

Kun lähetät kuvan viimeistään 10.11.2017, olet mukana arvonnassa, jossa voi voittaa Ainu Nokkamukin, BabyBjörn Soft Bib -ruokalapun ja Jordan-hammasharjan vauvoille. Arvomme kaksi settiä, ja yhden palkinnon arvo on noin 21 euroa.

Voittajiin otetaan yhteyttä sähköpostitse: tarkista, että käyttäjätiedoissasi on voimassa oleva sähköpostiosoite!

Lähettämällä kuvan annat luvan käyttää sitä Vauva-lehden aineistoissa. Lataa vain itse kuvaamiasi kuvia tai kuvia, joiden lataamiseen sinulla on kuvaajan lupa. Katso kuvahaasteiden tarkemmat ohjeet

Jos haluat kuvan mukaan lehden palstalle, kerro sisältö-kohdassa vauvan nimi ja ikä kuvaushetkellä.

Osallistuminen vaatii kirjautumisen.

Lukijasisällöt