Töihin palaaminen ei välttämättä tarkoita sitä, että imettäminen on pakko lopettaa.

Jos haluat jatkaa imettämistä aloitettuasi työt, maitoa on hyvä pumpata varastoon työpäivän aikana. Näin homma hoituu:

1. Tee pumppaamisesta rutiini. Kannattaa olla säännöllinen ja pumpata maitoa vaikka aamu- ja iltapäivän kahvitauoilla. Pumppaamisen väliin jättäminen voi tuntua rinnoissa tukalalta.

2. Hanki hyvä rintapumppu. Huonon kanssa on tuskastuttavaa tusata. Sähkökäyttöinen on kätevä. Pumppu, jolla voi pumpata kerrallaan kummatkin rinnat, on nopea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Osta hyvät imetysliivit ja muista liivinsuojat. Märät läikät työpaidan rinnuksilla eivät kohota mieltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Isossa-Britanniassa työnantajan on osoitettava imettävälle äidille asianmukainen pumppauspaikka, tauot työpäivän aikana sekä paikka maidon säilyttämiseen. Koska Suomessa vanhempainvapaa on pidempi, vastaavanlaista säädäntöä ei ole. Kannattaa silti kertoa pomolle, jos aikoo pumpata vauvalle rintamaitoa työpäivän aikana. Ymmärtävä pomo pyrkii järjestämään siihen sopivan tilan.

Vauva 8/2014

Lue lisää

Raskaus ja imetys muuttavat rintojen ulkonäköä

Ahdistaako lapsen hoitoon laittaminen?

Äiti, armahda itsesi – ”Olet hyvä äiti, vaikket olisikaan täydellinen”

Mä kaadoin lypsymaidot viemäristä. Vauva ei siis suostunut juomaan pullosta ollenkaan. Aloitin työt kun vauva oli 5,5kk, imetin aamulla ennen töihin lähtöä, päivällä vauva söi kiinteitä ja sitten heti imetys kun tulin töistä. Ja illan aikana vielä pari kertaa, samoin yöllä pari kertaa. Yhteensä vuorokaudessa tulu imetyksiä kuitenkin ainakin 6, viikonloppuina vauva asui tissillä ;) Työlypsyt oli lähinnä oman olon helpotusta ennen kuin tissit tottui uuteen rytmiin.

Niin ja vielä, hankalinta hommassa, on löytää pistorasioita lypsykoneelle joten siinä kannattaa olla patterit myös. Invavessoissa on, mutta usein täytyi tutkia myös siivouskomeroita ja muita tiloja jos löytyisi sopivaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla