Kuvat
Shutterstock
Archie-vauva oli puettu ristiäismekkoon, jota on käyttänyt myös Willliamin ja Katen kuopus, prinssi Louis.
Archie-vauva oli puettu ristiäismekkoon, jota on käyttänyt myös Willliamin ja Katen kuopus, prinssi Louis.

Sussexin herttuaparin esikoisen ristiäisiin oli kutsuttu vain parikymmentä vierasta.

Britannian prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin esikoisen ristiäisiä juhlittiin lauantaina Windsorin linnassa Englannissa. Archie Harrison Mountbatten-Windsor syntyi 6. toukokuuta ja on kruununperimysjärjestyksessä seitsemäntenä.

Archie oli ristiäispäivänä tasan kaksi kuukautta vanha, mikä noudattaa brittihovin perinteitä. Ristiäisten virallisessa potretissa Archie on puettu ristiäismekkoon, jota ovat käyttäneet myös muut hovin jäsenet. Mekko on vuonna 2004 käsin ommeltu jäljennös asusta, joka on ollut käytössä hovin jäsenillä 1800-luvulta alkaen.

Mutta juuri mikään muu ei sitten olekaan mennyt perinteiden mukaan. Archien ristiäiset vietettiin täysin lehdistöltä ja yleisöltä piilossa Windsorin linnan uumenissa kappelissa, jonne oli kutsuttu vain 25 vierasta. Edes vauvan kummien nimiä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

This morning, The Duke and Duchess of Sussex’s son, Archie Harrison Mountbatten-Windsor was christened in the Private Chapel at Windsor Castle at an intimate service officiated by the Archbishop of Canterbury, Justin Welby. The Duke and Duchess of Sussex are so happy to share the joy of this day with members of the public who have been incredibly supportive since the birth of their son. They thank you for your kindness in welcoming their first born and celebrating this special moment. Their Royal Highnesses feel fortunate to have enjoyed this day with family and the godparents of Archie. Their son, Archie, was baptised wearing the handmade replica of the royal christening gown which has been worn by royal infants for the last 11 years. The original Royal Christening Robe, made of fine Honiton lace lined with white satin, was commissioned by Queen Victoria in 1841 and first worn by her eldest daughter. It was subsequently worn for generations of Royal christenings, including The Queen, her children and her grandchildren until 2004, when The Queen commissioned this handmade replica, in order for the fragile historic outfit to be preserved, and for the tradition to continue. Photo credit: Chris Allerton ©️SussexRoyal

Henkilön The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) jakama julkaisu

Kummeiksi on lehdistössä veikattu Meghanin hyviä ystäviä, tennistähti Serena Williamsia ja stylisti Jessica Mulroneyta. Heistä kumpikaan ei kuitenkaan kuulu Englannin kirkkoon, mikä on este viralliselle kummiudelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Harry ja Meghan ovat tehneet esikoisensa elämän alkutaipaleella muitakin valintoja, jotka erottavat heidät muista kuninkaallisista. Synnytyksen paikka pidettiin salassa, ja Archie esiteltiin julkisuudessa vasta kahden päivän ikäisenä. Myös nimivalinta yllätti, koska Archie-nimelle ei löydy hovista esikuvaa.

Harrya ja Meghania on usein verrattu prinssi Williamiin ja Kate Middletoniin, jotka ovat toimineet lastensa kanssa perinteiden mukaan. Vaikka Williamin ja Katen lapset on kastettu yksityistilaisuudessa, yleisö ja kuvaajat ovat saaneet seurata ristiäisväen saapumista ja poistumista juhliin. 

Britanniassa Harryn ja Meghanin tiukempi linja Archien yksityisyydessä on herättänyt arvostelua, koska hovin ylläpitoon käytetään verovaroja. Kritiikkiä on satanut varsinkin Meghanille. Pariskunnasta Harry on kuitenkin se, joka on halunnut suojella lastaan julkisuudelta, Ilta-Sanomat kertoo.

Daily Mirrorin lähteen mukaan Harry ei halua lapselleen samanlaista lapsuutta parrasvaloissa kuin hänellä itsellään oli. Erityisen raskaaksi Harry koki julkisuuden, joka liittyi hänen äitinsä, prinsessa Dianan kuolemaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla