Kuvat
iStock
Kun saa hetken hengähtää, jaksaa taas paremmin.
Kun saa hetken hengähtää, jaksaa taas paremmin.

Omaa aikaa, ihanaa! Vai sittenkin iso ikävä?

”Kun vauvamme oli puolitoista kuukautta, kävimme mieheni kanssa 45 minuutin moottoripyöräajelulla. Sää oli mitä hienoin, ja mieheni nautti suunnattomasti. Itse mietin KOKO AJAN vauvaamme ja teeskentelin, että minulla oli kivaa.”

”Poikani oli muutaman viikon ikäinen, kun hän jäi mummille kaupassa käynnin ajaksi. Hyvin meni. Itse taisin hyssytellä ostoskärryjä monta kertaa.”

”Lähden koiran kanssa lenkille lähimetsään kerran tai kaksi päivässä. Isä hoitaa lasta tämän ajan, ja he pärjäävät hyvin. Lenkillä käydessä saan energiaa ja jaksan taas paljon paremmin.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Kauppaan on välillä ihana mennä ilman lapsia.”

”Olimme mieheni kanssa yhden yön Tallinnassa, kun vauvamme oli yhdeksän kuukauden ikäinen. Ensimmäistä kertaa vauvan synnyttyä tuntui siltä, että osaan nauttia mieheni kanssa kahdestaan olosta. Kuitenkin, kun laiva saapui satamaan seuraavana aamupäivänä, matka vauvan luokse tuntui maailman pisimmältä!”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Vauva oli noin kuusi tuntia isänsä ja isosiskonsa kanssa isomummoloissa. Oli ihanaa olla välillä ilman huolehdittavia ja keskittyä vain itseensä! Nukuin kolmen tunnin päiväunet, söin lämpimän ruuan ja makasin sohvalla katsoen lempisarjaani. Toki oli ikävä lapsia.”

”Palattuani haluan nuuskutella vauvaa, pussata ja pitää sylissä.”

”Vauvamme oli ensimmäistä kertaa yökylässä isovanhemmilla, kun hän oli 11 kuukautta. Jätimme hänet luottavaisin mielin hoitoon, sillä tiesimme hetken olevan hyvä kaikille. Vauva nukkui jo täydet yöt, ja olimme kyläilleet paljon isovanhemmilla.

Yökyläily oli sujunut todella hyvin. Vauva oli nukahtanut vielä aamulla yli tunniksi isovanhempien väliin, mitä ei tapahtunut enää ikinä kotona tuossa vaiheessa.”

”Aloin käydä harrastuksessani, kun vauvamme oli noin 10 kuukautta. Tämä tarkoitti kahta iltanukutusta isälle. Alkuun se tuntui stressaavalta, mutta oli vain hyvä, että minä en ollut ainoa, joka laittoi lapsen nukkumaan. Sain virtaa ja voimaa omasta harrastuksestani.”

”Vauvan luo palaaminen tuntuu aina ihanalta pienenkin erossa olon jälkeen. Erityiseen ihana on huomata, että usein myös vauva on kaivannut minua. Ensimmäinen imetys erossa olon jälkeen saa hänen kasvoilleen hymyn tai hän kikattaa, kun tietää pääsevänsä syömään.”

”Pienen eron jälkeen jaksaa taas paremmin tätä välillä hieman raskasta mutta niin rakasta vauva-arkea!”

Kysely

Minkä ikäinen vauvasi oli, kun olit hänestä ensimmäistä kertaa erossa enemmän kuin tunnin?

0–2 kuukautta
0–2 kuukautta
58.6%
2–4 kuukautta
2–4 kuukautta
20.6%
4–6 kuukautta
4–6 kuukautta
7.1%
Yli vuoden ikäinen
Yli vuoden ikäinen
4.7%
6–8 kuukautta
6–8 kuukautta
4.1%
8–10 kuukautta
8–10 kuukautta
3.1%
10–12 kuukautta
10–12 kuukautta
1.3%
Ääniä yhteensä: 503
Ei kiitos yökyläilylle!

Ihmettelen jutun yksipuolista näkökulmaa. Kaikki äidit eivät halua olla erossa vauvastaan ja myöskään lapsentahtista imetystä ei oteta huomioon. Kaikki äidit eivät halua laittaa vauvaa tai leikki-ikäistä lasta yökylään. Äiti saa levätä, kun perheen isä osallistuu vauvan hoitoon. Normi-isät hoitavat nykyään ahkerasti omia lapsiaan. Jos ydinperheen isä ei halua hoitaa omia lapsiaan, jotain on vialla.

Lapsentahtinen imetys kärsii, jos äiti on erossa vauvastaan monta tuntia. Pieni vauva tarvitsee äidinmaitoa myös yöllä. Mitä yökylässä olevat vauvat syövät? Lopettavatko äidit imetyksen, jotta voivat laittaa lapsensa yöksi hoitoon? Imetysongelmia tulee, jos vauva alkaa hylkimään rintaa. Kannattaa myös selvittää isovanhempien kunto ja jaksaminen. Nykyään pariskunnat saavat lapsia entistä iäkkäämpinä ja isovanhemmat voivat olla jo iäkkäitä ja monisairaita. Lastenhoitajan pitää olla jaksava ja luotettava.

Nannamiharu

Harmi ku sai vastata kyselyyn vaan kerran. Esikko oli 2kk kun oli ekaa kertaa yön pois kotoota, oli myös eka kerta musta erossa. 2 seuraavaa oli ekaa kertaa erossa musta 4kk iässä ja hekin olivat sillon yökylässä

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla