Pyyhkäise tasoja ja lattiaa Tolulla. Tulee puhdas tuoksu! Kuva: iStockphoto.
Pyyhkäise tasoja ja lattiaa Tolulla. Tulee puhdas tuoksu! Kuva: iStockphoto.

Näin hoidat kodin joulukuntoon nopeasti.

Martat ovat koettaneet vapauttaa meidät joulun siivouspaineista toitottamalla, että komerot kannattaa siivota vain, jos siellä aikoo viettää joulunsa.

Jos et saa enää siivousapua, siivousfirmojen kalenterit kun on buukattu täyteen jo elokuussa, ei hätää. Vaikka aatonaattokin kuluisi töissä, kodin saa huijattua totaalipuunatun näköiseksi pienillä kikoilla. Aikaa menee muutama tunti.

  1. Raivaa hyllyiltä ja lipastoilta laskupinot, rikkinäiset pyöränlamput ja muut turhakkeet. Älä ala miettiä epämääräisille koriste-esineille uutta paikkaa, vaan sullo kaikki roina piiloon vaikkapa vaatekomeroon.
  2. Imuroi. Muruset, pölyt, hiekat ja rusinat on pakko poistaa lattialta. Jos aika loppuu täysin kesken, imuroi edes eteinen, keittiö ja olohuone.
  3. Tuuleta hyvin.
  4. Tee viiden minuuttin vessanpesu, jossa pönttö ja lavuaari puhdistuvat, mutta vessankaapit saavat jäädä. Vaihda käsipyyhkeet ja laita kylpyhuoneeseen puhdas, raikas matto. Kertakäyttöiset siivousliinat ovat omiaan näihin tilanteisiin!
  5. Tyhjennä jääkaapista vanhentuneet ruoat. Joulumurkinat säilyvät raikkaina ja kauemmin.
  6. Pyyhkäise tasoja ja lattiaa Tolulla. Tulee puhdas tuoksu!
  7. Osta komea kukkakimppu tai joulukukka-asetelma. Se vangitsee katseen, ja huone näyttää hienommalta.
  8. Sytytä kynttilät ja sammuta liiat valot. Hämärässä kaikki kimaltaa, joulumieli herää etkä muista murehtia, huomaako joku, ettei keittiön kaappien ovista ole pyyhitty jugurttitahroja.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla