Viisihenkisen perheen arjen pelisäännöt ovat hukassa, sillä vanhempien rakoileva parisuhde vaikuttaa myös kasvatustilanteisiin. Kuva: AVA
Viisihenkisen perheen arjen pelisäännöt ovat hukassa, sillä vanhempien rakoileva parisuhde vaikuttaa myös kasvatustilanteisiin. Kuva: AVA

Suomen Supernanny auttaa tänään Lempisen perhettä, jossa vanhempien parisuhde rakoilee ja vastuu arjesta jää äidille. 

Lempisen perheen vanhemmilla Tealla, 27, ja Janilla, 34, lastenhoito ja kotityöt ovat jakautuneet epätasaisesti. Vaikka molemmat ovat täysipäiväisesti töissä, Tea hoitaa käytännössä yksin kaiken kotiin ja lapsiin liittyvän.

Parin lapset Tomi, 12, Timi, 6, ja Rasmus, 2, ovat vilkkaita poikia, joiden yhteiset leikit päättyvät usein tappeluun. He tarvitsevat vanhemmiltaan tiukat rajat, joita ei tällä hetkellä ole.

Perheen isä Jani on kolmivuorotyössä, joten hän on työaikojensa takia paljon pois kotoa. Silloin kun Jani on kotona, hän jättää kasvatustilanteet Tean vastuulle. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Vaikka Jani on kotona, hän ei muista tulla auttamaan lasten kanssa. Riitelemme jatkuvasti, ja se on saanut miettimään yhteistä tulevaisuutta, Tea kertoo. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Isä pakenee iltaisin autotalliin omien puuhiensa pariin. 

Vanhemmilla ei ole yhteisiä pelisääntöjä lasten kasvatuksesta. Perhe ei myöskään tee yhdessä mitään. Jos molemmat vanhemmat ovat illalla kotona, Jani lähtee usein autotalliin puuhailemaan yksin lasten mentyä nukkumaan. Yhteisen ajan puute on yksi parin ongelmista.

Supernanny Pia Penttala näkee heti, että vanhemmat eivät vie arjen kasvatustilanteita loppuun asti. Tämä on yksi syy, miksi nukkumaanmeno tai ruokailutilanteet menevät kaaokseksi.

Penttala kehottaa vanhempia sopimaan iltarutiinit lasten kanssa ennakkoon. 

Veljeksistä vilkkaimmalla Timillä on vaikeuksia iltatoimien kanssa. Penttalan ratkaisu on ennalta sovitut iltarutiinit. Timi saa unikaverikseen kauratyynyn, joka lämmitetään ennen nukkumaanmenoa. Tyynyn tarkoitus on rauhoittaa vilkasta poikaa. Timille myös luetaan iltasatu. Kun iltarutiinit on ennalta sovittu, niistä ei tarvitse neuvotella enää nukkumaanmenotilanteessa. 

Penttala lisää perheen arkeen yhdessä tekemistä. Sen lisäksi, että koko perhe puuhailee yhdessä, Tea ja Jani alkavat huomioida toisiaan enemmän. Vaikka poikien tappelu ei kokonaan poistukaan, on arki silti helpompaa, kun vanhemmat ovat samalla sivulla kasvatuksen periaatteista.

Supernanny Suomi AVAlla tiistaisin klo 21.

Vierailija

Tässäkin suhteessa nuorin lapsi on 2v ja annetaan ymmärtää, ettei isä ole koskaan osallistunut. Miksi niitä lapsia tehdään lisää, jos jo aiemmalla kokoonpanolla menee huonosti??

Sisältö jatkuu mainoksen alla