Kolme lasta, hyvä vai huono idea?

Jokaisen lapsen jälkeen kaikki on pysyvästi toisin. Mutta kolmas lapsi on se, jonka jälkeen arjessa on eniten haasteita, kertoo amerikkainen kysely. Today.comin kyselyn mukaan kolmen lapsen äidit ovat nimittäin kaikkein stressaantuneempia.

Ei ole ehkä yllätys, että kolmelapsisen perheen vanhemmat kokevat olevansa kiireisempiä kuin yhden tai kahden lapsen vanhemmat – mutta kyselyn mukaan heillä on myös enemmän stressiä kuin vähintään neljän lapsen vanhemmilla. Selvitys on vuodelta 2013 ja siihen vastasi yli 7 000 äitiä.

Neljännen lapsen myötä arkeen palaa rentoutta, kun äidit päästävät irti täydellisyyden tavoittelusta, Today.comin jutussa arvioidaan. Lisäksi vähintään neljän lapsen äidit luottavat ehkä enemmän itseensä ja taitoihinsa vanhempina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sittenkin hyvä luku?

Onko sinulla kolme lasta tai odotat kolmatta ja mietit, mihin tulikaan ryhdyttyä? Ei hätää, et ole ainoa puuhaan ryhtynyt. Kolmelapsisen perheen arkea tahkovat esimerkiksi nämä tunnetut suomalaiset äidit ja isät:

Toimittaja Marja Hintikka, 30, ja juontaja (ja Meidän Perheen ja Vauva.fin kolumnistiIle Uusivuori, 37, pyörittävät kiireistä arkea. Marja on päätyönsä lisäksi esimerkiksi kansallisessa lapsistrategiatyöryhmässä, kuten Instagram-kuvasta näkyy:

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Maria, 34, ja Reino Nordinin, 35, kolmas yhteinen lapsi syntyi kesällä. Instagramin perusteella Marialla on silti aikaa esimerkiksi näin rentoihin imetystuokioihin:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

🌲🦔 #breastfeeding #finnishnature #vauva2018 📷 @olotila

Henkilön Maria Nordin (@marianordin.fi) jakama julkaisu

Laulaja Suvi Teräsniska, 29, odottaa kolmatta lastaan. Suvin Instagramissa voi kurkata arkea vielä kahden lapsen kanssa:

Osallistu: miten lapsiluku teillä näkyy?

Vastaa kyselyyn alla!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Meillä on kolme lasta, mutta vaikea kommentoida kun ei just muusta ole kokemusta.
Vilskettä on ollut, ja kiirettä pitänyt. En silti vaihtaisi osaani mihinkään.

No onhan sulla jonkin verran kokemusta siitä, kun on yksi lapsi ja kun on kaksi lasta. Vai ovatko lapsesi kolmoset?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla