Parhaat nähtävyydet ja harrastusvinkit koko perheelle.

Viisi harrastusta Skotlannissa koko perheelle

1. Retkeilkää ja patikoikaa
Iso-Britanniassa on paljon julkisia kävely- ja retkeilyreittejä. Omatoiminen päiväretki ei vaadi isoja valmisteluita. Jos haluaa lähteä pidemmälle retkelle tai vaellukselle, on varsinkin Skotlannissa paljon retkijärjestäjiä. 

 
2. Ratsastakaa
Englannissa on paljon talleja, ratsastusleirejä, -lomia ja vaelluksia. Vaihtoehtoja löytyy kaiken tasoisille ja eri-ikäisille ratsastajille.

3. Golfatkaa
Skotlanti on golfin koti. Golfkenttiä on lähes joka puolella. Jos koko perhe golfaa, Skotlanti on täydellinen matkakohde.

4.+5.  Maalatkaa ja valokuvatkaa
Maisemia riittää. Kiipeä kukkulalle ja kaiva vesivärit repusta. Kuvaa muistikortti täyteen ja avaa oma kuvanäyttely internettiin.

Kolme linnaa kaiken ikäisille

Skotlannissa historia on osattu herättää henkiin. Erilaisia linnoja, linnoituksia ja raunioita on paljon. Paikan päällä on helppo kuvitella itsensä keskelle keskiaikaista elämää.  Vanhat linnat kutittelevat koko perheen mielikuvitusta.

1.Urquhart sijaitsee Skotlannissa Lochnessin rannalla. Jos matkustaa Invernessiin ja sieltä Drumnadrochitiin, joka on ollut perinteinen Lochnessin hirviön bongailupaikka, kannattaa ehdottomasti käydä Uruqhartin linnassa.

Rauniolle on rakennettu hieno opastuskeskus. Perinteisten museoesineiden lisäksi kannattaa katsella elokuva, jossa käydään läpi Uruqhartin vaiheet eri vuosisatoina. Opastuskeskuksessa on myös kahvila ja matkamuistomyymälä. Linnaan pääse Drumnadrochitin kylästä taksilla tai puolessa tunnissa kävellen.

2. Dunnottarin linna sijaitsee Skotlannissa Aberdeenin lähellä, meren rannalla. Sinne pääsee puolessa tunnissa kävellen läheisestä Stonehavenin rannikkokaupungista. Matkalla linnalle voi ihailla rannikon karua maisemaa. Raunioihin on merkitty linnan eri huoneet ja niiden käyttötarkoitus. Kannattaa ostaa myös opas. Linnalla on mielenkiintoinen historia.
3. Edinburgh on suosittu kaupunkimatkakohde. Edinburghin linna on vaikuttava. Nähtävyyksien lisäksi linnan alueella on matkamuistomyymälöitä ja kilttikutomo. Linnassa järjestetään paljon konsertteja ja muita tapahtumia. Linna on aivan keskustassa, kymmenen minuutin matkan päässä keskusrautatieasemasta.

Lisää linnoja:
http://www.castles.org
http://www.undiscoveredscotland.co.uk/uscategories/castles.html
http://www.historic-scotland.gov.uk/

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla