Kuvat: Mikko Hannula
Kuvat: Mikko Hannula

Jumppaa yhdessä lasten kanssa.

Personal trainer Annuski Nousiaisen Möllirölli-jumpasta nauttivat aikuiset ja lapset.

Keravalaisen FitnesSpa-kuntosalin omistaja, personal trainer Annuski Nousiainen laati Meidän Perheen lukijoille Möllirölli-jumpan, joka innostaa lapsetkin mukaan. Jos liike tuntuu perheen pienimmistä liian vaikealta, kannustusjoukoissa on aina tilaa. Äiti on möllirölli, lapset pikkumöllejä.

Möllirölli-jumppa


Muista lämmittely!

Ennen jumppaa kehoa on syytä herätellä. Heilutelkaa peppuja ja käsiä lempparimusiikin tahdissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1.
Mölliröllin selkä tuntuu kankealta, joten se kaipaa herätystä. Tähän sopii aurinkotanssi pikkumöllien kanssa!

A Aloita askellus sivuun ja vie kyynärpäät taakse. Vedä lapaluita voimakkaasti yhteen. Anna rintakehän venyä. Voit askeltaa nopeasti musiikin tahdissa tai hitaasti, jolloin venytys tuntuu parhaiten.

B Tuo jalat sitten yhteen ja käsivarret yhteen eteen. Pyöristä samalla yläselkää voimakkaasti. Pikkumöllit esittävät oman aurinkotanssinsa.

Vinkki! Nilkkojen ympärille voi laittaa kuminauhan, joka tehostaa liikettä.

 

 
2.
Vatsalihakset kaipaavat vahvistusta.

Pikkumöllit auttavat Möllirölliä ja pitävät tämän nilkoista kiinni. Kannustus sallittua! Makaa lattialla selälläsi kädet ojennettuina vartalon jatkeeksi tai olkapäillä. Nouse hitaasti selkää pyöristäen istumaan. Venytä käsiä kattoa kohti ja suorista selkä. Palaa hitaasti selkää pyöristäen takaisin makuulle. Toista kymmenen kertaa.

   

3.
Möllirölli kurkistelee ulos luolastaan ja tarkistaa, millainen ilma on ulkona. Paistaako se aurinko sittenkään?

  • A Asetu konttausasentoon. Lapsi voi kiivetä yläselän päälle istumaan. Työnnä hitaasti rintakehää lattiaa kohti käsivarsien välistä. Pysy punnerrusasennossa hetki. Liike vahvistaa rintalihaksia ja käden ojentajia.
  • B Työnnä selkä kaarelle, lantio tippuu alas. Anna rintakehän venyä kunnolla. Palaa sitten takaisin konttausasentoon. Toista kymmenen kertaa. Pikkumöllit matkivat mukana tai laskevat kertoja.
 

 
4.

Aurinko paistaa, on pakko päästä uimaan! Ennen rannalle lähtöä on hyvä harjoitella uintiliikkeitä.

  • Koukista polvia ja nojaa hieman eteenpäin selkä suorana. Pidä niska pitkänä ja katse lattiassa. Kroolaa isoin laajoinliikkein tai vaihtoehtoisesti voit uida rintaa. Jos haluat tehostaa liikettä, ota punnuksiksi puolen litran limupullot tai yhden tai kahden kilon käsipainot. Toista molemmilla käsillä kymmenen kertaa. Pikkumöllit matkivat perässä.
 

5.
Nyt lähdetään rannalle. Edessä on paljon kaatuneita puita, jotka pitää ylittää isoin harppauksin.

  • Ojenna toinen polvi ylös, suorista se ja ota iso askel eteen. Takajalan polvi käy melkein lattiassa. Pidä selkä suorana ja katse edessä. Ponnista jalat takaisin yhteen. Toista toisella jalalla. Voit tehdä liikkeen molemmille jaloille kymmenen kertaa tai liikkua askelkyykyin olohuoneen poikki pari kertaa. Pikkumöllit matkivat perässä.
  • Vinkki! Askelkyykky on itsessään tehokas liike, mutta jos haluat lisähaastetta, nosta lapsi syliisi.
 

6.
Edessä on puro! Sen yli pitää päästä kuivin jaloin, siispä tehdään lankku.

  • Asetu lattialle vatsallesi ja nosta itsesi ”lankkuun”, eli varpaitten ja kyynärvarsien varaan. Pidä vartalo suorana eli huolehdi, ettei selkään tule notkoa. Liike on raskas, joten lapset voivat ennemminkin kannustaa kuin olla punnuksena selän päällä. Pidä lankku niin pitkään kuin jaksat. Lapset voivat laskea hitaasti kahteenkymmeneen.

Lue myös:
Mikä jooga minulle?
Enemmän energiaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla