Pääsiäisen suloisin jälkkäri syödään suklaamunista. Kuva: Pia Inberg
Pääsiäisen suloisin jälkkäri syödään suklaamunista. Kuva: Pia Inberg

Pääsiäisen parhaissa jälkiruokaresepteissä maistuvat suklaa, salmiakki sekä raikkaat marjat.

1. Suklaamousse munakupeista

Töhnämunat – eli suklaavaahdolla täytetyt suklaamunat – ovat olleet viime pääsiäisten hittejä, ja ne ovat jopa loppuneet kaupoista kesken. Mutta eipä hätää: Soppa365:n reseptillä teet munia helposti itse.

2. Kinderjuustokakku

Suloisen makea tuplasuklaatäyte rakennetaan suklaakeksipohjan päälle. Kinder-yllätysmunilta maistuva kakku on jo pääsiäisklassikko!

3. Pohjaton juustokakku

Uudenlaisessa juustokakkureseptissä ripottelet pohjan hyytyneen täytteen päälle – tai voit yhtä hyvin olla ripottelematta. Kakku maistuu ihanalta esimerkiksi vadelmista tehdyn kastikkeen kanssa. 

Juustokakun pinnalle voit ripotella keksimurua makusi mukaan. Kuva: Reetta Pasanen
Juustokakun pinnalle voit ripotella keksimurua makusi mukaan. Kuva: Reetta Pasanen

4. Rahkatorttu marjoilla

Rahkaleivonnaisen ystävä ilahtuu raikkaasta tortusta, jonka pinnalla on sekä rahkaa että jogurttia. Koristeluun voi valita omat suosikkimarjat. 

5. Salmiakkipalat

Jos kuulut heihin, joiden mielestä mokkapala toimii aina, voit kokeilla uudenlaista versiota: salmiakkipaloja. Ei mikään perinteinen pääsiäisherkku, mutta sopii myös väreiltään hauskasti juhlapöytään. 

Mokkapaloja modernisti! Salmiakki taittaa makean täytteen makua mukavasti. Kuva: Sami Repo
Mokkapaloja modernisti! Salmiakki taittaa makean täytteen makua mukavasti. Kuva: Sami Repo
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.