Ruoka maistuu entistä paremmalta, kun jokainen saa kääriä nyyttinsä itse. Laitetaanko ahventa ja perunaa vai kanaa sekä kasviksia?

50 min

8 annosta

Ahven-perunanyytit

8 keitettyä perunaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

600 g ahvenfileitä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 sipuli

suolaa ja mustapippuria

2 rkl tilliä

4 rkl margariinia tai voita

1 sitruunan kuori ja mehu

Kana-kasvisnyytit

3 broilerinfileetä

1 sipuli

neljännes varhaiskaalia

3 porkkanaa

ripaus suolaa ja mustapippuria

4 rkl öljyä

4 rkl (chilillä maustettua) tuorejuustoa

  1. Valmistele ahvennyytit: Viipaloi perunat ja kuori ja hienonna sipuli. Jos kokkaat myös vauvalle, ota hänelle vauvalle erilleen perunaviipaleita sekä pala ahventa, josta nypit tarkasti ruodot pois. Mausta loput perunat ja ahvenfileet suolalla ja pippurilla.
  2. Valmistele myös kananyytit: Suikaloi broilerinfileet ja kuori ja suikaloi sipuli, varhaiskaali ja porkkanat. Ota vauvalle erilleen pari siivua broileria ja muutama pitkä palanen porkkanaa. Mausta muiden broilerisuikaleet suolalla ja pippurilla.
  3. Kokoa ahvennyytit. Leikkaa foliopalojen päälle sopivat palat leivinpaperia. Laita vauvan annokseen perunaviipaleita ja ruodoton ahvenpala, tilliä ja nokare margariinia. Purista päälle sitruunamehua. Tee loput nyytit: asettele leivinpapereille perunaviipaleita, ahvenfilee, tilliä ja voita. Raasta päälle sitruunankuorta ja purista mehua. Taittele folionyytit kiinni. Kypsennä grillissä noin 20 minuuttia.
  4. Kokoa kana-kasvisnyytit: Laita vauvan annokseen siivu broileria sekä porkkanapalaset. Mausta ne lorauksella öljyä ja halutessasi pippurilla. Tee loput nyytit: Jaa varhaiskaalia, sipulia ja porkkanaa folioille leivinpaperien päälle. Mausta ne suolalla ja pippurilla ja lisää lusikallinen öljyä kuhunkin. Lisää broilerisuikaleet ja ruokalusikallinen tuorejuustoa. Taittele nyytit kiinni ja kypsennä grillissä 30–40 minuuttia.

Vinkki! Jos jätät suolan ja tuorejuuston pois, voit tehdä vauvan annoksen samassa nyytissä aikuisen annoksen kanssa. Lisää suola jälkeenpäin omaan annokseesi.

Vierailija

Grillaamisen koko idea on siinä. että grillistä tulee ruokaan, erityisesti lihaan maukas paistopinta  ja hiili vielä antaa paistopintaan omaa herkullista vivahdetta. Grillinyytti foliossa on käytännössä  sama asia kuin kypsentää kaikki raaka-aineet keskenään sekoitettuna höyrykattilan höyryritilällä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla