Kuka hoitaa koristelut? Vesimelonipizzat teette porukalla hujauksessa. Kuva: Panu Pälviä ja Juha Salminen
Kuka hoitaa koristelut? Vesimelonipizzat teette porukalla hujauksessa. Kuva: Panu Pälviä ja Juha Salminen

Kinuskiseksi paahtunut suklaa viimeistelee superhelpon herkkujälkkärin.

Vesimelonipizzat

10 min, 8 annosta

100 g valkosuklaata

¼ vesimeloni

1 dl mustikoita, mansikoita tai vadelmia

mintunlehtiä

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Paloittele valkosuklaa leivinpaperille uunipellille. Paahda suklaata 5–7 minuuttia. Pidä suklaata silmällä: sen tulisi saada kinuskimaista väriä mutta ei palaa. Anna suklaan jäähtyä ja jähmettyä.
  2. Leikkaa melonista viipaleita. Asettele ne tarjoiluvadille ja ripottele pinnalle rouhittua, paahdettua valkosuklaata, marjoja ja mintunlehtiä. Nauti raikkaana jälkiruokana.
Helsinkiläisen Arposen perheeseen kuuluu kolme lasta. Kuvassa 7-vuotias Runo. Kuva: Anna Huovinen
Helsinkiläisen Arposen perheeseen kuuluu kolme lasta. Kuvassa 7-vuotias Runo. Kuva: Anna Huovinen

Bloggari Tiina Arponen vinkkaa maistuvat herkut leppoisiin kesäpäiviin. 

Pidät käsitöihin keskittyvää Muita ihania -blogia. Millainen ruuanlaittaja olet?

”Teen melko tavallisia arkiruokia. Suurin toiveeni on, että tekemäni ruoka maistuisi kaikille kolmelle lapselleni. Joskus innostun kokkaamaan pitkän kaavan mukaan. Silloin leivon sämpylöitä ja valmistan pihvit sekä salaatit itse alusta alkaen. Sanoisin, että olen hyvä ruuanlaittaja, mutta en aina erityisen innostunut, joten kalapuikot ovat välillä ihan ok.”

Grillikausi on alkanut. Mitkä ovat teidän perheenne kesäsuosikkeja?

”Makkara ja maissi tietysti ovat lasten lemppareita. Itse tykkään valmistaa siihen seuraksi jotain hyvää lihaa, ananasta, sieniä sekä muhkean salaatin. Kun pöydässä on paljon kaikkea, ollaan täydellisen grilliaterian ytimessä.”

Asutte kerrostalossa, jonka sisäpihalta löytyy asukkaiden yhteinen grillipaikka. Mitä siellä yleensä valmistuu? 

”Kesäisin grillaamme pihallamme harva se ilta. Useimmiten paistamme makkaraa, hodareita ja erilaisia vartaita, mutta viime kesänä innostuimme myös pyöräyttämään pizzoja naapureiden kanssa.”

Grillatut maissit

Kuva: Anna Huovinen
Kuva: Anna Huovinen

Maissi on kesäpöydän klassikko. Kokeile maustaa maissi majoneesilla, ja saat siihen uutta twistiä. Ohjeen löydät täältä.

Tortillaveneet

Kuva: Anna Huovinen
Kuva: Anna Huovinen

Tortillaveneistä saat helposti varioitua kasvis- ja lihaversion. Tästä löydät ohjeen hauskoihin kesäherkkuihin.

Jäätelö ja paahdetut mansikat

Kuva: Anna Huovinen
Kuva: Anna Huovinen

Helppo herkku syntyy ilman jäätelökonetta. Voit tarjoilla jäätelön lisukkeena mansikoita, mutta myös muut marjat käyvät. Kurkkaa resepti täältä!

Juttu on julkaistu kesäkuun Meidän Perheessä.

Avokado-päärynäjätski säilyy pakastimessa noin kaksi kuukautta – siis ellette syö kaikkia heti. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Avokado-päärynäjätski säilyy pakastimessa noin kaksi kuukautta – siis ellette syö kaikkia heti. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Kulho, pehmis vai puikko? Näillä resepteillä teet jätskiä itse koko porukalle.

Avokado-päärynäjäätelöt 

Vihreät jätskit on todella helppo tehdä kolmesta raaka-aineesta. Varmista, että kaikki hedelmät ovat hyvin kypsyneitä, niin jäätelöön tulee ihanan makea maku. Koska nämä puikot ovat pelkkää hedelmää, ne sopivat vauvallekin.


Mango-banaanipehmis

Maailman helpoimpana pehmiksenä tunnettu herkku on todella helppo tehdä. Pakasta banaaniviipaleita valmiiksi, niin pehmis syntyy viidessä minuutissa. Myös tämä resepti sopii vauvasta alkaen. 


Mansikkainen nice cream -kulho

Herkullinen ja kaunis marjajälkkäri käy vaikka aamupalasta. Lisukkeita vaihtelemalla se muistuttaa enemmän jäätelöä tai smoothiekulhoa. Tee oma versiosi!


Kinuski-suklaajäätelö

Perinteinen jäätelö onnistuu hyvin ilman jäätelökonetta. Suklaisessa jätskissä maistuu trendikäs suolakinuski. Käytä suklaahippuina omaa lempparisuklaatasi.