Kuka hoitaa koristelut? Vesimelonipizzat teette porukalla hujauksessa. Kuva: Panu Pälviä ja Juha Salminen
Kuka hoitaa koristelut? Vesimelonipizzat teette porukalla hujauksessa. Kuva: Panu Pälviä ja Juha Salminen

Kinuskiseksi paahtunut suklaa viimeistelee superhelpon herkkujälkkärin.

Vesimelonipizzat

10 min, 8 annosta

100 g valkosuklaata

¼ vesimeloni

1 dl mustikoita, mansikoita tai vadelmia

mintunlehtiä

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Paloittele valkosuklaa leivinpaperille uunipellille. Paahda suklaata 5–7 minuuttia. Pidä suklaata silmällä: sen tulisi saada kinuskimaista väriä mutta ei palaa. Anna suklaan jäähtyä ja jähmettyä.
  2. Leikkaa melonista viipaleita. Asettele ne tarjoiluvadille ja ripottele pinnalle rouhittua, paahdettua valkosuklaata, marjoja ja mintunlehtiä. Nauti raikkaana jälkiruokana.