Makaronilaatikkoon tulee mahtava kuori, kun sen paistaa uunipellillä. Kuva: Panu Pälviä
Makaronilaatikkoon tulee mahtava kuori, kun sen paistaa uunipellillä. Kuva: Panu Pälviä

Täydellisessä vegemakaronilaatikossa on tuplasti ruuan parasta osaa, rapeaa kuorta. Tällä reseptillä kokkaat oman annoksen myös vauvalle.

Tosi rapea makaronilaatikko

6 annosta

25 min + 50 min

7 dl (400 g) täysjyvämakaronia

1 iso sipuli

2 valkosipulinkynttä

½ dl oliiviöljyä

2 tl kuivattua rosmariinia tai timjamia

1 pkt Härkistä (tai 400 g jauhelihaa, jos haluat tehdä lihaversion)

2 tl paprikajauhetta

2 rkl soijakastiketta

150 g juustoraastetta

Munamaito

1 l kauramaitoa tai tavallista

4 kananmunaa

½ tl mustapippuria

1 tl suolaa

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Levitä leivinpaperi korkeareunaiselle uuninpellille. Keitä makaronia kymmenen minuuttia vähän ylipehmeäksi. Ota makaroneista neljännes erilleen pieneen uunivuokaan vauvaa varten.

Hienonna sipulit. Kuullota sipuleita paistinpannulla öljyssä muutama minuutti. Ota pari lusikallista sipulia erilleen vauvalle pieneen uunivuokaan makaronien joukkoon. Lisää pannulle Härkis, paprikajauhe ja soijakastike ja paista pari minuuttia.

Lisää huippureseptejä saat Koko perheen herkut -ruokakirjasesta, joka on myynnissä Lehtipisteissä kesän ajan.
Lisää huippureseptejä saat Koko perheen herkut -ruokakirjasesta, joka on myynnissä Lehtipisteissä kesän ajan.

Sekoita Härkis muiden kuin vauvan makaronien joukkoon ja levitä seos pellille.

Yhdistä maito ja munat ja mausta pippurilla. Ota neljännes erilleen vauvalle, mausta loput suolalla ja kaada ne pellille. Ripottele juusto pinnalle.

Lisää vauvan munamaito uunivuokaan makaronien ja sipulien päälle ja peitä foliolla. Vuoassa folion alla vauvan makaronilaatikko kypsyy pehmeäksi ja helposti syötäväksi.

Paista peltilaatikkoa uunin keskitasolla noin 50 minuuttia, pikkuvuokaa alemmalla tasolla. Pikkuvuokaan voi kertyä nestettä, mutta se tasaantuu, kun vuoka lepää hetken.

Resepti on julkaistu Koko perheen herkut -ruokakirjasessa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Avokado-päärynäjätski säilyy pakastimessa noin kaksi kuukautta – siis ellette syö kaikkia heti. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Avokado-päärynäjätski säilyy pakastimessa noin kaksi kuukautta – siis ellette syö kaikkia heti. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Kulho, pehmis vai puikko? Näillä resepteillä teet jätskiä itse koko porukalle.

Avokado-päärynäjäätelöt 

Vihreät jätskit on todella helppo tehdä kolmesta raaka-aineesta. Varmista, että kaikki hedelmät ovat hyvin kypsyneitä, niin jäätelöön tulee ihanan makea maku. Koska nämä puikot ovat pelkkää hedelmää, ne sopivat vauvallekin.


Mango-banaanipehmis

Maailman helpoimpana pehmiksenä tunnettu herkku on todella helppo tehdä. Pakasta banaaniviipaleita valmiiksi, niin pehmis syntyy viidessä minuutissa. Myös tämä resepti sopii vauvasta alkaen. 


Mansikkainen nice cream -kulho

Herkullinen ja kaunis marjajälkkäri käy vaikka aamupalasta. Lisukkeita vaihtelemalla se muistuttaa enemmän jäätelöä tai smoothiekulhoa. Tee oma versiosi!


Kinuski-suklaajäätelö

Perinteinen jäätelö onnistuu hyvin ilman jäätelökonetta. Suklaisessa jätskissä maistuu trendikäs suolakinuski. Käytä suklaahippuina omaa lempparisuklaatasi. 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Mietitkö vielä tarjottavaa juhliin, myyjäisiin tai nyyttäreille? Kokosimme helpot ja ihanat reseptit.

1. Pannukakkurulla

Helppo pannukakkurulla täytetään hillolla tai tuoreilla marjoilla sekä kermaisella rahkalla.

Kuva: Niina Behm ja Soile Saarelainen
Kuva: Niina Behm ja Soile Saarelainen

2. Kakkaemojimarengit

Höpsöt kaakaopikkuleivät sopivat synttäreille, nyyttikesteille tai vaikka huumorintajuisen open lahjaksi. Ne syntyvät äkkiä vain muutamasta raaka-aineesta. Kun käsittelet marenkivaahtoa hellästi, se ei lätsähdä.  

Kuva: Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

3. Minecraft-mokkapalat

Perinteisiin mokkapaloihin tulee uutta kierrettä, kun niiden kuorrute värjätään vihreäksi. Bonus: kuorrute voi värjätä huulet!

Kuva: Juha Salminen
Kuva: Juha Salminen

4. Omar-palat

Vaihda mokkapalojen kuorrute toffeiseen, ja tarjoa vaikka tuoreiden marjojen kanssa. Vastustamattoman hyvää!

Kuva: Tuomas Kolehmainen
Kuva: Tuomas Kolehmainen

5. Pinkit donitsit uunissa

Näitä donitseja ei tarvitse uppopaistaa, ja kuorrutteet voi tehdä vaikka kauden marjoista. Pinoa valmiit donitsit vuoreksi, ja juhlakattaus on valmis. Huippuresepti löytyy Soppa365:stä.

Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

6. Keksitikkarit

Hätäisen keksitikkarit syntyvät valmiista kekseistä, jotka tarvitsevat vain kuorrutteen. Jos aikaa on, tee keksit alusta asti. 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.