Kuva: Pauliina Romppanen
Kuva: Pauliina Romppanen

Jos lapsiltani kysytään, pöydässä olisi aina siskonmakkarasoppaa.

Jos lapsiltani kysytään, mitä tänään syödään, vastauksena on lähes poikkeuksetta nakkikeitto. Keitosta poimitaan sitten nakit ja ehkä muutama perunapala. Yritän välttää ylenmääräistä nakkien syömistä, mutta tämä keitto on niin näppärä ja riittoisa, että aika usein tätä löytyy pöydästä. 

Siskonmakkarasoppa

noin 1 l vettä
rasia siskonmakkaraa
pussillinen pakastekeittojuureksia
pussillinen pakasteperuna-keittokasviksia (esim. Apetit) 
2 kasvisliemikuutiota
2 laakerinlehteä 

Kiehauta vesi isossa kattilassa. Lisää keittojuurekset, liemikuutiot ja laakerilehdet. Anna porista noin 10 minuuttia. Pilko siskonmakkarat joukkoon. Anna kiehua vielä noin 5 minuuttia. Tarjoile leivän kanssa. 

Lue lisää: 

Perunamunakas

Seitivuoka

Lempeä kanapasta

 Pauliina Romppanen on intohimoinen kokkaaja, jonka ongelma ei niinkään ole arkiruoan loihtiminen vaan viikonloppumenun laatiminen. Nirsoille lapsille kelpaisivat vain maksalaatikko ja putkipasta, mutta aikuiset toivoisivat jotain spesiaalimpaa.

Pikakokki-palstalta löydät nopeat 30 minuutin arkireseptit. Palsta päivittyy joka maanantai.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Lusikoi valmiin puuron päälle halutessasi turkkilaista jugurttia. Kuva: Päivi Ristell

Tee aamiainen valmiiksi jo illalla, niin aamu tuntuu heti helpommalta.

Mustikkapiirakkatuorepuuro

4 annosta, 10 min + tekeytyminen 8 t

2 kotimaista omenaa

5 dl kaurahiutaleita (tai kauraa ja neljän viljan hiutaleita)

6 dl kauramaitoa

2 dl mustikoita

1½ tl kardemummaa

(½ tl jauhettua vaniljatankoa, esim. Dr Oetker)

  1. Pese omenat huolella ja raasta ne karkeaksi kulhoon. Voit myös kuoria omenat.
  2. Lisää loput ainekset ja sekoita. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Voiko juustoa olla liikaa? Gluteenittomassa vegelasagnessa pasta korvataan munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleilla. Kuva: Päivi Ristell

Järisyttävän hyvässä vegelasagnessa on reilusti mozzarellaa ja parmesaania eikä lainkaan gluteenia. Testaa huippukokki Serko Rantasen helppoa reseptiä!

Vegelasagne ilman pastaa

6 annosta, 1 t 30 min

2 munakoisoa

2 kesäkurpitsa

1 tl suolaa

3 palloa mozzarellaa

150 g parmesaania

½ ruukkua basilikaa

1 rkl oliiviöljyä

Tomaattikastike

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

4 tomaattia

2 rkl oliiviöljyä

1 tlk säilyketomaatteja

1 rkl tomaattipyreetä

5 dl tomaattimehua

1 rkl kuivattua basilikaa ja/tai timjamia

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Tee tomaattikastike. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Lohko tomaatit. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa ja ruskista sipulit kevyesti. Lisää loput ainekset ja jätä kastike hautumaan ilman kantta kasvisten käsittelyn ajaksi.
  3. Leikkaa munakoisot ja kesäkurpitsat pituussuunnassa vajaan sentin viipaleiksi. Levitä uunipelleille leivinpaperin päälle. Ripottele suola pinnalle. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia, kunnes pinta on kuivahtanut.
  4. Leikkaa mozzarellat ohuiksi viipaleiksi. Raasta parmesaani. Nypi basilikasta lehdet.
  5. Soseuta tomaattikastike sauvasekoittimella.
  6. Voitele uunivuoka (20 x 30 cm) öljyllä. Levitä ohut kerros kastiketta pohjalle. Levitä kerros kasviksia, basilikaa, kastiketta, mozzarellaa ja juustoraasteita päälle. Täytä loput kerrokset samalla lailla.
  7. Kypsennä lasagnea 30 minuuttia. Anna ruuan vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Koristele basilikalla.

Jos on aikaa, anna kastikkeen hautua jopa kolme tuntia kannen alla, niin mausta tulee supertäyteläinen.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.