Kuva: <span class="photographer">Pauliina Romppanen</span>
Kuva: Pauliina Romppanen

Jos lapsiltani kysytään, pöydässä olisi aina siskonmakkarasoppaa.

Jos lapsiltani kysytään, mitä tänään syödään, vastauksena on lähes poikkeuksetta nakkikeitto. Keitosta poimitaan sitten nakit ja ehkä muutama perunapala. Yritän välttää ylenmääräistä nakkien syömistä, mutta tämä keitto on niin näppärä ja riittoisa, että aika usein tätä löytyy pöydästä. 

Siskonmakkarasoppa

noin 1 l vettä
rasia siskonmakkaraa
pussillinen pakastekeittojuureksia
pussillinen pakasteperuna-keittokasviksia (esim. Apetit) 
2 kasvisliemikuutiota
2 laakerinlehteä 

Kiehauta vesi isossa kattilassa. Lisää keittojuurekset, liemikuutiot ja laakerilehdet. Anna porista noin 10 minuuttia. Pilko siskonmakkarat joukkoon. Anna kiehua vielä noin 5 minuuttia. Tarjoile leivän kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue lisää: 

Perunamunakas

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Seitivuoka

Lempeä kanapasta

 Pauliina Romppanen on intohimoinen kokkaaja, jonka ongelma ei niinkään ole arkiruoan loihtiminen vaan viikonloppumenun laatiminen. Nirsoille lapsille kelpaisivat vain maksalaatikko ja putkipasta, mutta aikuiset toivoisivat jotain spesiaalimpaa.

Pikakokki-palstalta löydät nopeat 30 minuutin arkireseptit. Palsta päivittyy joka maanantai.

Vierailija

Ai että oli kivaa lapsena, kun äiti pyysi saksilla pilkkomaan siskomakkarat keittoon! Tämä saattaisi auttaa, ellei soppa lapselle muuten maistu. Minua ei kuorenriekaleet ole koskaan kiusanneet, vaikka nykyään tosi moni muu jääkin jumiin hampaiden väliin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla