Kuva: Paula Larjo
Kuva: Paula Larjo

Pikakokissa vähän mausteisempi resepti. Mitä tykkäsivät lapset?

Välillä on kiva kokata jotain vähän eksoottisempaa. Kunhan mausteita ei ole liikaa, aasialaishenkinen kookosbroileri maistuu lapsille yllättävän hyvin. Tämä ruoka on sekä helppo tehdä että kaunis tarjottava. Papaijan tilalla voi käyttää myös persikkaa. Oman maun mukaan voi lisätä mausteita, kuten inkivääriä.

Kookosbroileria ja basmatiriisiä

450 g marinoimattomia broilerinfileitä
öljyä
suolaa
2 tl currya
(1 punainen chilipaprika)
2 valkosipulinkynttä
1/2 tlk kookosmaitoa
1/2–1 limetin mehu
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
1/2 tlk papaijan paloja
(tai ananaspaloja)

Leikkaa broilerinfileet paloiksi. Jos käytät chiliä, poista siitä siemenet, hienonna. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kasarissa. Lisää curry ja valkosipuli (ja chili). Sekoita mausteita öljyssä pari minuuttia. Lisää broilerinpalat. Kypsennä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Kaada kookosmaito joukkoon. Mausta suolalla. Anna hautua 5 minuuttia. Sekoita jauhot veteen ja lisää kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää papaijanpalat (tai ananas) ja limetinmehu. Kiehauta. Tarjoa basmatiriisin kanssa. 

Lisää pikaohjeita löydät täältä 

Pauliina Romppanen on intohimoinen kokkaaja, jonka ongelma ei niinkään ole arkiruoan loihtiminen vaan viikonloppumenun laatiminen. Nirsoille lapsille kelpaisivat vain maksalaatikko ja putkipasta, mutta aikuiset toivoisivat jotain spesiaalimpaa.

Pikakokki-palstalta löydät nopeat 30 minuutin arkireseptit. Palsta päivittyy joka maanantai.

Lusikoi valmiin puuron päälle halutessasi turkkilaista jugurttia. Kuva: Päivi Ristell

Tee aamiainen valmiiksi jo illalla, niin aamu tuntuu heti helpommalta.

Mustikkapiirakkatuorepuuro

4 annosta, 10 min + tekeytyminen 8 t

2 kotimaista omenaa

5 dl kaurahiutaleita (tai kauraa ja neljän viljan hiutaleita)

6 dl kauramaitoa

2 dl mustikoita

1½ tl kardemummaa

(½ tl jauhettua vaniljatankoa, esim. Dr Oetker)

  1. Pese omenat huolella ja raasta ne karkeaksi kulhoon. Voit myös kuoria omenat.
  2. Lisää loput ainekset ja sekoita. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Voiko juustoa olla liikaa? Gluteenittomassa vegelasagnessa pasta korvataan munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleilla. Kuva: Päivi Ristell

Järisyttävän hyvässä vegelasagnessa on reilusti mozzarellaa ja parmesaania eikä lainkaan gluteenia. Testaa huippukokki Serko Rantasen helppoa reseptiä!

Vegelasagne ilman pastaa

6 annosta, 1 t 30 min

2 munakoisoa

2 kesäkurpitsa

1 tl suolaa

3 palloa mozzarellaa

150 g parmesaania

½ ruukkua basilikaa

1 rkl oliiviöljyä

Tomaattikastike

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

4 tomaattia

2 rkl oliiviöljyä

1 tlk säilyketomaatteja

1 rkl tomaattipyreetä

5 dl tomaattimehua

1 rkl kuivattua basilikaa ja/tai timjamia

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Tee tomaattikastike. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Lohko tomaatit. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa ja ruskista sipulit kevyesti. Lisää loput ainekset ja jätä kastike hautumaan ilman kantta kasvisten käsittelyn ajaksi.
  3. Leikkaa munakoisot ja kesäkurpitsat pituussuunnassa vajaan sentin viipaleiksi. Levitä uunipelleille leivinpaperin päälle. Ripottele suola pinnalle. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia, kunnes pinta on kuivahtanut.
  4. Leikkaa mozzarellat ohuiksi viipaleiksi. Raasta parmesaani. Nypi basilikasta lehdet.
  5. Soseuta tomaattikastike sauvasekoittimella.
  6. Voitele uunivuoka (20 x 30 cm) öljyllä. Levitä ohut kerros kastiketta pohjalle. Levitä kerros kasviksia, basilikaa, kastiketta, mozzarellaa ja juustoraasteita päälle. Täytä loput kerrokset samalla lailla.
  7. Kypsennä lasagnea 30 minuuttia. Anna ruuan vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Koristele basilikalla.

Jos on aikaa, anna kastikkeen hautua jopa kolme tuntia kannen alla, niin mausta tulee supertäyteläinen.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.