Kuva: Jenni Rinkinen
Kuva: Jenni Rinkinen

Anna lapsen pilkkoa pehmeät kasvikset ja täyttää tortilla itse.

Quesadillat ovat arki-illan pelastus. Tortillojen väliin voi laittaa melkein mitä vaan, kunhan yksi raaka-aineista on ihanan valuvaksi sulava juusto.

Meillä aikuisten lempparitäytteessä on avokadoa, papuja, raastettua manchegoa tai goudaa sekä runsas kasa yrttejä. Lapsi valitsee useimmiten tomaatin ja mozzarellan. Avokadokin maistuu, kun sen saa pilkkoa itse. Lapsi saa myös itse täyttää tortillansa ja seurata silmä tarkkana, kun juusto alkaa valua.

Yhden kasvisquesadillan tekemiseen tarvitset:

  • 1 dl keitettyjä tai esikypsennettyjä mustia papuja:
    mausta tuoreella korianterisilpulla, hienonnetulla chilillä, valkosipulilla ja karkealla suolalla (lapsiversiossa meillä papujen sijasta 4 miniluumutomaattia puolitettuina)
  • puolikas avokado pieneksi pilkottuna
  • kourallinen tuoretta rucolaa tai korianteria
  • 1 dl raastettua juustoa
  • 2 tortillaa

Levitä ainekset tortillan päälle tasaisesti. Paina toinen tortilla kanneksi. Paista 200 asteisessa uunissa, kunnes pinta saa väriä ja juusto alkaa valua. Paina pintaa paistinlastalla muutaman kerran paistumisen aikana sekä uunista ottamisen jälkeen. Näin quesadilla pysyy litteänä eikä täyte valu.

Jaa quesadilla kuuteen osaan ja syö hiukan jäähtyneenä.

Lisää pikaohjeita löydät täältä.

 

Toimitussihteeri Jenni Rinkinen kokkaa useimmiten kasvis- ja kalaruokaa. Apuna häärää nelivuotias lapsi.