Synttärit, kevään juhlat ja futisjoukkueen buffetit, täältä tullaan! Ihanan makuinen leivonnainen näyttää hurjan hempeältä mutta ei ole ollenkaan äkkimakea. Kuva: Juha Salminen
Synttärit, kevään juhlat ja futisjoukkueen buffetit, täältä tullaan! Ihanan makuinen leivonnainen näyttää hurjan hempeältä mutta ei ole ollenkaan äkkimakea. Kuva: Juha Salminen

Voiko mokkapaloja parempaa ollakaan? Tiukka haastaja klassikolle on hittiresepti, jossa korvaat perinteisen kaakaotäytteen toffeekuorrutteella.

Omar-palat

1 pellillinen

3 kananmunaa

3 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

3 tl vaniljasokeria

3 tl leivinjauhetta

3 rkl kaakaojauhetta

2 dl maitoa

200 g sulatettua voita

Kuorrute

3 dl kermaa

375 g Omar-karkkeja (1 ½ pussillista)

Koristeluun

Omar-karkkeja ja nonparelleja

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita mukaan maito ja sula voi.

Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.

Tee kuorrute. Kaada kerma ja karkit kattilaan. Keitä ensin miedolla lämmöllä sekoitellen niin, että toffeet sulavat ja seoksesta tulee tasaista. Vähennä lämpöä ja keitä vielä 5 minuuttia. Sekoita välillä, ettei seos pala pohjaan. Kuorrute on valmista, kun se jähmettyy jääkaapissa nopeasti. Voit testata jähmettymistä lusikallisella.

Levitä jäähtynyt kuorrute haalean kakkupohjan päälle. Koristele.

Meidän Perhe 5/2017

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.