Psst! Röstin voit kietaista rennosti  rullalle ja syödä sormin. Kuva: Panu Pälviä
Psst! Röstin voit kietaista rennosti rullalle ja syödä sormin. Kuva: Panu Pälviä

Illan kätevin kasvisruoka on vähän kuin pannari, ja se syntyy käden käänteessä. Jättivegelätyn päälliset voi jokainen valita itse.

Jättimäinen porkkanarösti

4 annosta

6 porkkanaa

3 perunaa

1 ½ dl raastettua parmesaania

1 kananmuna

Pinnalle

4 kananmunaa

50 g tuoretta pinaattia

100 g sulaneita pakasteherneitä

1 rkl oliiviöljyä

mustapippuria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori porkkanat ja perunat. Raasta raastimen karkealla terällä ja nosta raaste kulhoon. Anna seoksen seistä 10 minuuttia ja raasta sillä aikaa parmesaani.

Purista raasteesta neste pois. Lisää joukkoon parmesaani ja riko kananmuna. Sekoita hyvin. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja levitä röstimassa pellille. Paista 15–20 minuuttia, kunnes rösti on saanut väriä.

Keitä sillä aikaa munat. Viidessä minuutissa ne kypsyvät keskeltä pehmeiksi. Kuori ja puolita munat. Laita pinaatit ja herneet kulhoon, lorauta öljy päälle ja sekoita kevyesti.

Nostele kasvikset ja munanpuolikkaat lämpimän röstin päälle. Rouhi pippuria pinnalle.

Vinkki! Resepti taipuu myös alle vuoden ikäiselle: jätä osasta taikinaa juusto pois ja muotoile hänelle oma lättynen.