Kokeile rairuohon sijaan vehnäorasta tai herneenversoa.

Nyt on aika kylvää pääsiäisruoho. Olisiko se perinteinen rairuoho, vai sittenkin jotain ihan muuta tänä vuonna? Oletko kokeillut jo vehnäorasta, tuota kaunista – ja superterveellistä – vihreää?
Valitset minkä tahansa, aloita kylvö viimeistään palmusunnuntaina, jotta ehdit saada upean ruohomaton pääsiäiseksi. Lapset rakastavat pääsiäisruohon kanssa askartelua. Tässä vinkkimme!

1. Rairuoho maljakossa? Kyllä! Saat tyylikkään pöydän, kun kylvät siemenet vaikka Iittalan tuikkuun, Aalto-maljakkoon tai vaikka laakeaan piirasvuokaan/tarjoiluastiaan. Tai miksei vaikka isoon vesilasiin! Lapsi voi valita mieleisensä astian.

2. Muista kylvövaiheessa kohtuus: Painele multa astianpohjalle kevyesti, ei liian tiiviisti. Ripottele siemeniä kohtuudella, jotta kasvullekin jää tilaa. Ripottele siemenien päälle ohut kerros multaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Kastele ja seuraa kylvöäsi päivittäin (jännää myös lapsille!). Muovikelmu astian päällä nopeuttaa itämistä. Poista se, kun itäminen alkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Jotain uutta? Kokeile vehnäorasta! Tuuheaksi kasvava vehnäoras on leveine lehtineen tyylikkään näköinen ikkunalaudalla tai pöydällä. Kaiken lisäksi se on superterveellistä. Se sisältää proteiinia sekä runsaasti kivennäisaineita, kuten magnesiumia, kaliumia, rautaa, sekä vitamiineja, kuten A:ta, C:ta, B:tä ja E:tä.
Hauska vaihtoehto rairuoholle on myös herneenverso. Kauniit versot ovat herkullinen, rapsakas lisä salaattiin ja leivälle. Lapselle riittää ihmettelyä, miten pienestä herneestä voi kasvaa pieni puu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla