Prinssi Louis nukkui äitinsä käsivarsilla perheen saapuessa St. Jamesin kappeliin. Kuva: MVPhotos
Prinssi Louis nukkui äitinsä käsivarsilla perheen saapuessa St. Jamesin kappeliin. Kuva: MVPhotos

Kuningatar Elisabet ja hänen puolisonsa prinssi Philip eivät osallistuneet Lontoossa järjestettyyn kastetilaisuuteen.

Cambridgen herttuaparin Williamin ja Catherinen kuopus kastettiin eilen 9. heinäkuuta. Prinssin nimi Louis Arthur Charles julkistettiin yleisölle jo huhtikuun lopussa, neljä päivää prinssin syntymän jälkeen. 

Kastetilaisuudessa Williamin ja Katen perhe esiintyi ensimmäistä kertaa julkisuudessa yhdessä kaikkien kolmen lapsensa kanssa. Perhe saapui St. Jamesin kappeliin hyväntuulisina. Kate kantoi sylissään nukkuvaa pikku prinssiä, ja William puolestaan talutti prinssi Georgen, 4, ja prinsessa Charlotten, 3, isällisesti kirkkoon. 

Video: Instagram / @kensingtonroyal

Prinssi Louisin kastemekko on tarkka jäljennös kuningasperheen suvussa jo vuodesta 1841 asti käytetystä mekosta. Mekossa on kastettu muun muassa Louisin sisarukset. 

Kuva: Instagram / @kensingtonroyal

Prinssi Louisin kastoi Canterburyn arkkipiispa Justin Welby. Onnellisen näköinen Kate jäi hetkeksi juttelemaan arkkipiispan kanssa kirkon oville, ennen kuin herttuatar siirtyi Louisin kanssa sisälle kirkkoon.

Kuva: Instagram / @kensingtonroyal

Kastejuhlat olivat pienet ja intiimit, sillä vieraita oli vain muutama kymmen. Kuningatar Elisabet ja hänen puolisonsa prinssi Philip eivät osallistuneet juhliin. 

Mukana kastetilaisuudessa olivat muun muassa Williamin veli prinssi Harry, ja tämän tuore vaimo, Sussexin herttuatar Meghan. Myös Williamin ja Harryn isä, Walesin prinssi Charles osallistui juhliin vaimonsa Cornwallin herttuattaren Camillan kanssa. 

Juhlissa oli mukana myös Katen perhettä. Kuvaajien salamavalot suuntautuivat prinssi Louisin jälkeen Katen siskoon Charlotte ”Pippa” Middletoniin, 34, joka odottaa esikoistaan yhdessä puolisonsa James Matthewsin kanssa. Lapsen laskettu aika on lokakuussa. 

Kuva: MVPhotos

Cambridgen herttuapari poistui kirkosta hymyillen. Prinssi Louis oli edelleen rauhallisena Katen sylissä, ja prinssin ensimmäiset juhlat näyttivät menneen oikein hyvin. 

Kuva: MVPhotos

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Williamin ja Katen kuopuksen ristäisiä vietettiin 9. heinäkuuta.

Cambridgen herttuaparin Williamin ja Katen kolmas lapsi sai kastetilaisuudessa nimekseen Louis Arthur Charles. Nimi paljastettiin yleisölle jo huhtikuun lopussa, neljä päivää pikku prinssin syntymän jälkeen.

Viralliset kuvat prinssi Louisin ristiäisistä julkistettiin myöhään sunnuntai-iltana kuningasperheen Instagram-tilillä. Kuvista huokuu vanhempien onnellisuus. 

Prinssi Louisin ristiäisten kerrottiin olleen hyvin intiimi tapahtuma, johon osallistuivat vain Williamin ja Katen lähimmät sukulaiset sekä Louisin kuusi kummia. 

Kuningatar Elisabeth ja prinssi Philip eivät osallistuneet prinssi Louisin kastejuhlaan.

Prinssi Louisin ristiäiskuvat ovat tunnetun valokuvaajan Matt Holyoakin ottamia. Muotokuviin erikoistunut Holyoak on kuvannut muun muassa kuningatar Elisabethin sekä tämän puolison Philipin hääpäiväkuvat.

Kuninkaallisten lisäksi Holyoak on ikuistanut myös muita julkisuudesta tunnettuja hahmoja, ja lisäksi kuvaajan otoksia on nähty myös monien muotilehtien kansissa. 

Kuvat: Instagram / @kensingtonroyal

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Treenien jälkeen kotityöt ja lasten iltarutiinit hoituvat uudella energialla.

Kuka lähtee salille? on tuttu huudahdus alkuillasta Määtän perheen kotona. Dianna, 4, Evena, 3 ja Robben, 2 ryntäävät eteiseen sovittelemaan kenkiä jalkaan. Brianna, 25, vaihtaa sihteerin töissä tarvitun jakun lennosta trikoisiin.

– Lähtö ei aina ole helppo, mutta rankan työpäivän päälle lasten iltavilli veisi voimat. Lapset ovat päivisin kotona hoitajan kanssa, joten illalla heille tekee hyvää vaihtaa maisemaa, Brianna sanoo.

Kuntosalin lapsiparkissa kolmikko juoksee kädet ojossa halaamaan hoitajia, joten Brianna siirtyy treenaamaan hyvillä mielin.

– Heillä on siellä hauskempaa kuin kotona väsyneen äidin kanssa. Muulloin olemme perheenä tiiviisti yhdessä: pyrimme tekemään porukalla kaupassa käynnit, harrastukset ja oikeastaan lähes kaiken, minkä voimme.

Brianna pyrkii käymään salilla kolmisen kertaa viikossa. Määtät eivät silti ole kalenteriperhe, vaan päivän kuviot mietitään fiilisten mukaan. Välillä Brianna käy salilla peräjälkeen miehensä Elmerin, 27, kanssa, joskus tekee kotijumpan esimerkiksi Jillian Michaelsin You Tube -videoiden avulla.

”Treenin lempeät jälkimainingit ovat parhautta.”

Yhteinen saliretki on kuitenkin aina paras päätös, sillä kotiin palaa tyytyväinen viisikko. Liikunnan jälkeisen energiapiikin voimin Brianna selättää keittiön kaaoksen, joka tuntuu olevan isossa perheessä ikuinen kipupiste. Pyykit sujahtavat koneeseen, lelut laatikoihin. Iltapalapöydässä rauhoitutaan vaihtaman päivän kuulumiset.

Koska akut ovat latautuneet salilla, Brianna ja Elmeri eivät kaadu lasten kanssa yhdeksältä sänkyyn.

– Treenin lempeät jälkimainingit ovat parhautta. Yhteistä venyttelyä Game of Thronesia tapittaen ja pari palaa suklaata. Se on meidän käsityksemme arkiromantiikasta, Brianna nauraa.

Liikunnasta tuli osa Briannan arkea jo lapsena, jolloin hän pomppi päivät sisarustensa kanssa trampoliinilla. Myös talvisin, toppatamineissa. Välillä kiipeiltiin kotona jumppaavan äidin painona jalkakyykyissä.

Omilleen muutettuaan Brianna starttasi päivänsä aamulenkillä ja kävi jumpissa. Siten hän sai kolme lasta kolmessa vuodessa, ja tiivis raskaus- ja imetysrumba pyörähti käyntiin. Liikunta pysyi kyydissä vaihtelevasti kotijumppailun ja kärrykävelyiden ansiosta.

Nuorimmaisen, Robbenin, ollessa puolivuotias Elmeri ehdotti vaimolleen omaa harrastusta, jonka avulla paeta välillä kodin hälinää.

– Piirtäminen ja maalaaminen kiinnostivat, mutta matkin Elmerin saliharrastusta. Se pakotti hetkeksi kokonaan pois kotoa ja toi hyvää mieltä, sillä tunsin oikeasti tehneeni jotain.

Lähisalille oli helppo livahtaa sopivan raon tarjoutuessa.

Vähän vahingossa Brianna päätti ilmoittautua fitnesskisaan ja palkkasi itselleen personal trainerin. Treeniin tuli lisää sykettä ja motivaatiota.

– Löllö olo hävisi hetkessä. Parasta oli kuitenkin henkisesti hyvä olo, jonka treeni antoi joka kerta.

Viime vuonna Brianna kruunattiin Miss Fitness Finland -kilpailun ensimmäiseksi perintöprinsessaksi.

– Menestys oli hunajaa itsetunnolleni, sillä olen ollut aikoinaan aikoinaan tosi ujo. Kisamatkassa oli mahtavinta uuden oppiminen ja itsetuntemuksen ja -kurin kasvattaminen urheilun avulla.

Juuri parantunut minäkuva on Briannan mukaan vahvistanut uskoa siihen, että hyvinvoiva äiti on jälkikasvulle tasapainoisinta seuraa ja paras esimerkki.

Jos äiti tahtoo omaa aikaa, sitä pitää vain ottaa.

Briannalla itsellään on kahdeksan sisarusta, joita hän tottui esikoisena hoitamaan. Äitiydessä ei ole yllättänyt mikään muu kuin se, että jos omaa aika tahtoo, sitä pitää ottaa. Kukaan ei tule ovelta hakemaan.

Salille lähdöstä, treenistä ja hyvästä jälkifiiliksestä Brianna nauttii joka kerta. Ei ainoastaan oma tunti kolmesti viikossa, vaan myös uudet treenivaatteet ja monipuolinen syöminen piristävät.

Brianna huomaa oman ajan vaikutukset esimerkiksi siinä, että hänen pinnansa kasvaa eikä kolmikon kina hammastenpesuvuoroista kuumenna tunteita. Salitossuissa saa keskittyä sataprosenttisesti vain harjoitteluun.

– Parasta on tehdä kerrankin vain yhtä asiaa täysillä, ilman että kukaan pyytää apua lego- tai pukemishommiin. En edes kuuntele musiikkia, vaan nautin hiljaisuudesta ja omasta puuskutuksestani. Suihkun kautta kotiin, ja olen taatusti tuplasti kivempi tyyppi - itselleni ja muille.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.