Yhdessä isoiksi.  ”Odotan sitä, että alamme kunnolla kommunikoida. Silloin olen parhaimmillani Jonaksen kanssa.” Kuva: Milka Alanen
Yhdessä isoiksi. ”Odotan sitä, että alamme kunnolla kommunikoida. Silloin olen parhaimmillani Jonaksen kanssa.” Kuva: Milka Alanen

Esikoispoika mullisti Nasima Razmyarin elämän viime elokuussa. 

Äitien potema syyllisyydentunne on tullut tutuksi myös entiselle kansanedustajalle Nasima Razmyarille, joka sai esikoispoikansa Jonaksen viime vuoden elokuussa.

Vauva-arjessa hänet on yllättänyt muun muassa se, miten eri tavoin tuoreet vanhemmat suhtautuvat arkeen vauvan kanssa. Miltä vauvaa pitää suojella? Ja onko se toisen mielestä liioittelua?

Nasima huomasi, että hän pitää aviomiestään Johania yliherkkänä.

– On ymmärrettävää, että vauvaperheessä esimerkiksi kaikki tavarat pitää ottaa pois tasoilta, ettei mitään satu, mutta meillä on ollut erimielisyyttä kemikaaleista.

”Viimeistään päiväkodissa lapsi joutuu erilaiseen ympäristöön kuin kotona.” 

Johan inhoaa niitä, Nasimasta ne ovat osa elämää. Kun Nasima käyttää hiuslakkaa, Johan availee ikkunoita.

– Hän on sitä mieltä, että vauva-asunnossa ei saa tehdä niin, enkä ymmärrä kemikaalien vaaroja riittävästi. Tietenkään en suihkuttele lapsen lähellä, mutten voi suojella lasta kemikaaleilta loputtomiin. Viimeistään päiväkodissa hän joutuu erilaiseen ympäristöön kuin kotona.

Kemikaalikiista venytti juuri myös remonttia perheen kotona. Jonakselle remontoitiin oma huone, johon hänen on tarkoitus siirtyä isän ja äidin sängyn vierestä. Muutto venyy, kunnes isäkin on vakuuttunut, että kaikki maalihöyryt ovat haihtuneet.

– Minun mielestäni tämä olisi jo valmis, mutta Johanin ei. Minusta tuntuu, että minä olen se pahis.

Illat ovat isän

Nasima korostaa, että Johan on ihanan huolehtiva isä, joka vie ylpeästi poikaa kärrylenkille ja ottaa vastuuta arjesta. Vauvan syntyessä hän piti isyyslomaa pari viikkoa.

Kun päiviä pyörittää Nasima, illat ovat isän. Johan hoitaa Jonaksen iltapesun, vie pojan sänkyynsä joka ilta kello kahdeksalta ja nukuttaa hänet.

Sitten on aikaa parisuhteelle – jos jaksaa. Viime lauantaina, kun molemmilla oli vapaata, Nasima joi lasin viiniä. Sekä hän että Johan nukahtivat ennen kymmentä.

– Iltaisin vaihdamme kuulumiset pikaisesti ja sitten alamme puhua Jonaksesta ja katsoa hänen kuviaan. Tähän täytyy saada muutosta, sillä parisuhdekin on tärkeä, Nasima sanoo.

Lue Nasiman koko haastattelu Meidän Perheen numerosta 6/2017!

Nasima Razmyar

  • Nasima Razmyar, 32, aviomies Johan Fager, 32, ja elokuussa syntynyt poika Jonas asuvat Helsingin Lauttasaaressa.
  • Nasima aloittaa Helsingin apulaispormestarina tässä kuussa.
  • Hänen elämäkertansa Nasima ilmestyi keväällä.
Vierailija

Vauva-arki yllätti Nasima Razmyarin: ”Minä olinkin perheen pahis”

Parisuhde on eri asia kuin perhe. Jos haluaa pelkän parisuhteen, ei tee lapsia. Kun lapsi tulee kuvioihin, silloin lapsen etu on AINA tärkein. Miksi pitäisi rajoittaa lapsen vanhempaa puhumasta lapsesta, hyvänen aika! Nasima vaikuttaa äidiltä, joka ei ole ihan sisäistänyt rooliaan tai saanut luotua kunnollista suhdetta omaan lapseensa.
Lue kommentti
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.