Ultra Bran ja Scandinavian Music Groupin laulajana tunnettu Terhi opiskelee nykyisin käsikirjoittamista. ”Toivoisin poikani  löytävän oman tiensä. Olen itsekin hairahtunut ensin laulajaksi ja  löytänyt vasta sitä  kautta, mikä olen.” Kuva: Milka Alanen
Ultra Bran ja Scandinavian Music Groupin laulajana tunnettu Terhi opiskelee nykyisin käsikirjoittamista. ”Toivoisin poikani löytävän oman tiensä. Olen itsekin hairahtunut ensin laulajaksi ja löytänyt vasta sitä kautta, mikä olen.” Kuva: Milka Alanen

Terhi Kokkonen sai lapsuudenkodistaan tiukan kasvatuksen sekä huolehtivan äitiyden mallin. Toisen niistä hän on vienyt eteenpäin uusperheeseensä.

Rento, muttei liian. Se on Scandinavian Music Groupista ja Ultra Brasta tutun Terhi Kokkosen, 42, tärkein kasvatusperiaate.

Itse hän kasvoi melkein päinvastaisessa kodissa kahden siskonsa kanssa.

– Meillä oli hyvin tiukka ja uskonnollinen kotikasvatus. Teen hyvin paljon eri tavoin. En ole maailman tiukin, Terhi kertoo.

– Toisaalta oma äitiyteni on ollut niin luontevaa siksi, että olen saanut omalta äidiltäni huolehtivan äitiyden mallin. Sellaisen olen halunnut viedä eteenpäin.

Perusasioissa Terhi asettaa selvät rajat. Seitsenvuotias poika menee nukkumaan yhdeksältä, ja iPadia hän saa pelata vain lauantaisin. Netflixiä voidaan katsoa televisiosta päivittäin, mutta peliaikaa on pitänyt rajata, koska pelin jälkeen poika saattaa olla rauhaton.

”En ole poikani frendi, olen hänen äitinsä. Vaikka olen rento ja kiva, minulla on kasvatusvastuu.”

Ja hups. Välillä Terhi rikkoo sääntöjään itse. Joskus hän antaa pojan pelata useammin tai mennä nukkumaan sovittua myöhemmin. Pari päivää sitten poika huomautti asiasta itsekin.

– Hän selitti, että kun hän saa aikuisena kymmenen lasta, he menevät aina nukkumaan yhdeksältä eivätkä saa koskaan lisäpelipäiviä. Tunsin piston sydämessäni. Onko tämä vihje, että voisitteko pitää parempaa kuria, Terhi nauraa.

– En ole poikani frendi, olen hänen äitinsä. Vaikka olen rento ja kiva, minulla on kasvatusvastuu.

Ikä vei mustavalkoisuuden

Terhi on huomannut iän tuoneen rentoutta myös asioihin, joissa hän oli nuorempana mustavalkoinen. Vaikka Terhi on ateisti, poika saa tutustua uskonasioihin, joista hän on tällä hetkellä hyvin kiinnostunut.

”Olisi helppoa, jos voisin sanoa pojalleni, että enkeleitä on olemassa.”

– Jos olisin saanut lapsen 25-vuotiaana, se ei olisi ollut ok. Olisin ollut hyvin tarkka, sillä vastustin kovasti omaa taustaani.

– Nyt minusta on täysin ymmärrettävää, että 7-vuotias lapsi kiinnostuu jumalasta ja enkeleistä. Poika saa käydä kirkossa, jos haluaa. En kuitenkaan voi sanoa itse lapselleni, että enkeleitä on olemassa. Elämä olisi hirveän helppoa, jos voisin.

Lue koko Terhi Kokkosen haastattelu äitiyden oikeasta hetkestä sekä uusperhe-elämästä heinäkuun Meidän Perheestä!

Terhi Kokkonen

  • Laulaja-sanoittaja Terhi Kokkonen, 42, asuu 7-vuotiaan poikansa ja aviomiehensä Markus Viiperin kanssa Helsingissä.
  • Ultra Bra palaa tänä kesänä kolmelle festarikeikalle.
  • Terhi tunnetaan myös Scandinavian Music Groupin solistina.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.