Ile jäi kahden vanhimman lapsensa kanssa kotiin kymmeneksi kuukaudeksi. Nyt hän juontaa X-Factoria, ja on äidin vuoro olla kotona. Perheen kuopus on nyt yhdeksän kuukautta. Kuva: <span class="photographer">Milka Alanen</span>
Ile jäi kahden vanhimman lapsensa kanssa kotiin kymmeneksi kuukaudeksi. Nyt hän juontaa X-Factoria, ja on äidin vuoro olla kotona. Perheen kuopus on nyt yhdeksän kuukautta. Kuva: Milka Alanen

Juontaja Ile Uusivuorelle ja hänen puolisolleen oma jengi, iso perhe, oli yhteinen haave. – Kun on kolme lasta, on mahdotonta pitää mykkäkoulua. 

Oma tiimi. Siihen ajatukseen Ile Uusivuori ja Marja Hintikka ihastuivat. Molemmat olivat jo pitkälti yli kolmenkympin, kun he päättivät, että lasten annetaan tulla nyt, jos heitä on tullakseen. Neljän vuoden sisällä he saivat kolme: kaksi poikaa ja yhden tytön.

– Meille tuli vahva ajatus luoda oma jengi, ”me”, joka pitää yhtä ja luo omat perinteet, vappumunkit ja joulukinkut, Ile kertoo.

Me-ajatteluun liittyi myös perheen mökkiprojekti: pariskunta halusi, että heillä on antaa lapsilleen ja koko perheelle paikka, joka on juuri heidän keitaansa. He ostivat mökin reilun tunnin matkan päässä Helsingistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Ihmiset puhuvat meille lapsimäärästä kuin mökistä, että huh huh, eikös tuossa ole paljon vaivaa. Kyllä on, molemmissa, mutta tiesimme sen etukäteen. Se vaiva on vain nähtävä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla


”Olen sellainen isä, että haluan vähän taistella tietynlaisia stereotypioita vastaan”, Ile sanoo. Kuva: Milka Alanen
”Olen sellainen isä, että haluan vähän taistella tietynlaisia stereotypioita vastaan”, Ile sanoo. Kuva: Milka Alanen


”Parisuhdetta ei voi laittaa hyllylle. Muuten ei ole enää parisuhdetta.”

Automatkat mökille ovat nykyään Ilen ja Marjan parasta parisuhdeaikaa. Auto on hyvä paikka pitää yllä puheyhteyttä ja höpötellä hauskoja.

– Tykkäämme edelleen toisistamme ihan hirveästi, ja se tunne kantaa. Ymmärrän, että parisuhde muuttuu väistämättä lasten myötä, mutta ei sitä voi laittaa kokonaan hyllylle pikkulapsiaikana. Muuten ei ole enää parisuhdetta.

– Tiedämme myös, että vaikeimmat ajat ovat juuri nyt, joten yritämme saada yhteistä aikaa edes joskus.

Mutta eivät lapset ole vain taakka parisuhteelle. Heissä on tekemistä, mutta ärsytyksen hetkellä myös hyötyä:

– Kun on kolme lasta, ei voi olla piilovihainen tai pitää mykkäkoulua, sillä kotona on puhuttava. Pitkäkestoiset loukkaantumiset parisuhteessa ovat historiaa, koska sellaiseen ei ole enää yksinkertaisesti mahdollisuutta.

Lue Ilen koko haastattelu helmikuun Meidän Perheestä!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Helppo tykätä ku on tollanen muija. Kaikilla ei ole sama tilanne.

Asutko heillä, vai mistä tunnet "muijan"? Eiköhän kuule ihan jokainen meistä anna/halua antaa julkisuuteen/naapureille/työkavereille yms. hyvää kuvaa itsestään? Ja ihan jopa valheellista ja kaunisteltua.

Molemmat vaikuttavat kyllä tosin fiksuilta (kypsiltä) ja mutu siltä, että ovat tuon perhekuvionsa tarkkaan harkinneet ja suunnitelleet. Paljon onnea koko perheelle.

Vierailija

Hintikka on kyllä aika ärsyttävä. Nuoren toimi copywriterina ja tiedän hänet sitä kautta. Vähän liian päällekäyvä ja pätijä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla