Kuvat
Kaisu Jouppi
Verna Aholle oli selvää, että hän haluaa tulla nuorena äidiksi. Alvar täyttää tammikuussa kaksi vuotta.
Verna Aholle oli selvää, että hän haluaa tulla nuorena äidiksi. Alvar täyttää tammikuussa kaksi vuotta.

Koripallotähti Lauri Markkanen ja hänen puolisonsa Verna Aho saivat Alvar-pojan vain 20-vuotiaina. Meidän Perheen haastattelussa Verna kertoo, että se oli lapselle juuri sopiva aika tulla.

Verna jää Laurin mieleen jo yläkoulussa. Vuosia myöhemmin tuleva koripallotähti muuttaa Jyväskylästä Helsinkiin opiskelemaan Mäkelänrinteen urheilulukioon ja löytää puhelimestaan nimen, josta herää hyvä tunne.

Abivuotta edeltävänä kesänä Vernan puhelin piippaa. Alkaa viestittely, jonka seuraukset ovat onnelliset: kaksikko alkaa seurustella alkuvuodesta 2016 ja saa esikoispoikansa 2018. Molemmat ovat vielä nuoria, 20-vuotiaita, mutta se on lapselle juuri sopiva aika tulla.

– Moni tuttu sanoo, että on valmis vanhemmaksi ehkä kolmikymppisenä tai ylikin. Minä en halunnut odottaa niin pitkään, Verna sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Ajattelimme Laurin kanssa molemmat, että edetään niin kuin hyvältä tuntuu. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️

Henkilön Lauri Markkanen (@laurimarkkanen) jakama julkaisu

Miljoonatulot ja koti pilvenpiirtäjässä

Nyt Verna, Lauri ja heidän poikansa Alvar, 1, asuvat Yhdysvalloissa. Laurin työ on mullistanut pariskunnan elämän: Pohjois-Amerikan koripalloliiga NBA on maailman kovin paikka pelata, ja sopimus Chicago Bullsin kanssa tarkoittaa neljän miljoonan dollarin vuosituloja. Pienen perheen koti sijaitsee pilvenpiirtäjän huipulla, ja sen kuukausivuokra on 7000 dollaria. 

Rahan puolesta Verna ja Lauri voisivat tehdä melkein mitä vain. Verna tietää, että tilanne on onnekas. Silti hän kokee, ettei heidän arkensa ole muuttunut rahan takia. 

– Yhdysvalloissa kaikki perustuu rahaan: ei ole ilmaista päiväkotia, terveydenhuoltoa tai koulutusta. Laurin tulojen ansiosta meidän on mahdollista pärjätä siellä, ja siitä olen kiitollinen, hän sanoo. 

Verna Ahon ja Lauri Markkasen Alvar-poika on aloittanut päiväkodin Chicagossa tänä syksynä.
Verna Ahon ja Lauri Markkasen Alvar-poika on aloittanut päiväkodin Chicagossa tänä syksynä.

Asenteessa auttaa tausta: molemmat kasvoivat harkitseviksi rahankäyttäjiksi, jotka tekivät kotitöitä viikkorahan eteen. Lauri tekee työtään intohimon tähden.

Verna sanoo, että raha tuo myös oman stressinsä. 

– Olemme joutuneet miettimään, keneen voi luottaa tai kuka on kaveri vain rahan takia. Odottavatko muut, että maksamme kaiken, Verna kertoo.

Lue koko Vernan haastattelu Meidän Perheen numerosta 10/2019 tai digilehdistä!

Vierailija

Ihana nuori perhe, kaikkea hyvää heille! Toiset aikuistuvat jo kaksikymppisinä ja ovat valmiita vanhemmuuteen, toisilla kestää kauemmin. 

Vierailija

Ehkä nuorena lapsen saaminen ei olis niin shokeeraavaa, jos olisivat olleet pitkään yhdessä, mutta lyhyt seurusteluaika + nuorena lapsen saaminen yhdessä aiheuttavat monissa ehkä sitä ihmettelyä. Olisihan Lauri ja Verna olleet vielä todella nuoria vanhempia, vaikka olisivat vielä parikin vuotta tutustuneet ensin toisiinsa. :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla