Imetys tappaa parisuhteen, pienen vauvan äiti kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidesivuilla. Isäbloggarit ovat eri mieltä ja kertovat miksi. "Äiti, mieti vielä."

"Mikä on vauvalle tärkeintä: paras mahdollinen ravinto vai vanhempien paras mahdollinen parisuhde?" vauvan äiti kysyy mielipidekirjoituksessaan hs.fissä 25. marraskuuta.

Äiti imetti vauvaansa noin kuukauden, jonka jälkeen hän ja vauvan isä päättivät jatkaa lapsen ruokkimista korvikkeella.

Syy: äiti koki seksin harrastamisen imetysaikana liian hankalaksi ja kivuliaaksi. Vauvan isä taas koki, ettei hän voi olla ilman seksiä enää hetkeäkään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Jouduin tekemään erittäin valinnan vauvani ja mieheni välillä. Punnitsin asiaa pitkään, ja valitsin mieheni", äiti kirjoittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vauva.fin bloggarit Sami, Anssi ja Matti kertovat, mitä mieltä he ovat perheen ratkaisusta.

Parisuhteessa ei tyydytetä omia tarpeita

"Kenenkään naisen ei pitäisi joutua miettimään, tyydyttääkö hän vauvansa vai miehensä tarpeita. Eikä kenenkään miehen pitäisi vaatia sellaista puolisoltaan.

Parisuhde ei ylipäätään ole omassa sitä varten, että siinä tyydytetään omia tarpeita. Parisuhteessa tuetaan toista ja yritetään ansaita hänen rakkautensa ilman, että hänelle asetetaan vaatimuksia. 

Nainen on ollut niin kiltti, että hän on kysynyt mieheltään, kuinka kauan tämä voi olla ilman seksiä. Näin hänen ei tarvitse tehdä. Miehellä ei ole mitään oikeutta päättää naisen vartaloa koskevista asioista vaan päätös on ainoastaan naisen."

Havaintoja parisuhteesta -bloggari Sami Minkkinen, teini-ikäisen tytön isä, toinen lapsi syntyy keväällä

Imetys kestää vain hetken, seksiä voi harrastaa myöhemminkin

"Haluaisin sanoa kirjoituksen naiselle: mieti vielä. Ehditte harrastaa elämänne aikana seksiä, mutta imetys kestää vain hetken. Vaikka imettäisit vain kuusi kuukautta, mikä on minimisuositus.

Miehelle sanoisin, että mieti muita keinoja päästellä paineitasi. Vaimon seksihalut paranevat varmasti ajan myötä, vaikka hän imettäisikin."

Elämä alkaa lapsesta -bloggari Matti, kaksivuotiaan pojan isä

Vauvan ruokkiminen on tärkeintä

"En käsitä ajatusta, että seksi olisi miehelle tärkeämpää kuin maito lapselle.

Miksi naisen pitäisi valita vauvan ja miehen välillä? Varsinkin, kun vauvan syntymästä on vasta vähän aikaa. Silloin sekä äiti että isä vielä ihmettelevät uutta tilannetta.

Itse koin vastaavassa tilanteessa niin, että minun kuuluu jättää omat tarpeeni vähäksi aikaa taka-alalle. Sieltä ne sitten aikanaan pyrkivät taas pintaan.

Pitkässä parisuhteessa on joka tapauksessa tiedossa hankalia vaiheita ja yöpakkasia makuuhuoneessa, oli lapsia tai ei. Ja parisuhdetta voi hoitaa muutenkin kuin harrastamalla seksiä."

#noljakanfaija-bloggari Anssi, yksivuotiaan pojan isä, toinen lapsi syntyy ensi maaliskuussa

Vierailija

Huvittaa kun tuossa sivupalkissa on samaan aikaan suostuimmissa keskusteluissa että "Järkyttävin/ällöttävin seksinvonkaaja, jonka olet tavannut". Varmaan tämä vauvan isä.

Vierailija

Luin tämän hesarista ja ajattelin, että kamalan huonot tiedot ihmisillä todella on synnytyksestä toipumisesta ja imetyksestä. Armotonta, että pitäisi olla ennallaan ja elämä (tai seksielämä) ei saisi muuttua kun tulee vauva.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla