iStockphoto
iStockphoto

Miten saisi säästettyä rahaa ulkomaanmatkaan?

Miten saisi säästettyä rahaa pariin ulkomaanmatkaan vuodessa, esimerkiksi 6 000 euroa?

6 000 euron säästäminen on toisille helpompaa kuin toisille. 6 000 euroa on suuri summa rahaa säästettäväksi, mutta aina kannattaa yrittää. Ja kun säästämisellä on jokin mukava tavoite, se tuntuu myös helpommalta. Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla matkarahat voisivat löytyä:

Tehkää suunnitelmia ja laskelmia, miten pääsette tavoitteeseenne.

 1. Siirtäkää palkkapäivänä tietty vakiosumma toiselle matkatilille. Esim. 200 euroa kuukaudessa tekee vuodessa jo 2400 euroa. 300 euroa tekee jo 3600 euroa.
 2. Ostakaa vain se mitä ilman ette tule toimeen.
 3. Miettikää mistä muusta kulutuksesta olette valmiita tinkimään. Voisitteko jättää jonkun lehden tilaamatta? Pärjäisittekö vanhoilla talvitakeilla, jakuilla, puseroilla tämän vuoden? Harventaa elokuvissa käyntiä? Puhua vähemmän puhelimessa?
 4. Voitteko lisätä itse tekemistä? Ruokakuluissa voi helposti säästää leipomalla ja tekemällä kotiruokaa. Tekemällä sämpylät, pullat, soseet, keitot, puurot ja kiisselit itse voi säästää huomattavasti. Ja kun ruokia tekee kerralla enemmän ja pakastaa, niin niitä ei tarvitse olla joka päivä tekemässä.
 5. Vuodessa menee pikkuostoksiin yllättävän paljon rahaa. Esim. 2 pulloa lähdevettä viikossa tekee 255 euroa vuodessa. Iltapäivälehti 5 kertaa viikossa maksaa 260 euroa vuodessa. Sipsipussi kerran viikossa tekee 131 euroa vuodessa. Yksi 2 euron karkkipussi päivässä maksaa vuodessa 730 euroa.
 6. Jos käytte usein ulkona syömässä, vähentäkää käyntejä. Jos käy kerran viikossa ulkona syömässä 30 eurolla, se tekee vuodessa se tekee 1 560 euroa. Jos käy vain joka toinen viikkoa, rahaa menee 780 euroa.
 7. Jos luovutte jostain pikkumenosta, vaikka päivittäisestä iltalehdestä, suklaasta tai tupakasta, laittakaa niihin ennen mennyt summa erilliseen lippaaseen. Näin saatte säästyneen rahan kertymään itsellenne tärkeämpään kohteeseen.
  Muuten säästyneet rahat helposti menevät johonkin muuhun kulutukseen.
 8. Laittakaa lompakkoon ja taskuihin kertyvät pikkukolikot säästölippaaseen. Voitte yllättyä kuinka paljon lippaaseen kertyy rahaa.
 9. Pystyisittekö tekemään lisätöitä? Olisiko palkankorotus mahdollinen? Onhan verotus kohdallaan?

Vastaajana Marttaliitto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla